Auto sijalice
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: Auto sijalice
Još koliko postova da napišemo, pa da ljudi slušaju i beže od Osrama?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pa nemaju svi loša iskustva. Meni je Philips recimo skup, u Metrou kupim Osram na akciji prilično povoljno. Nek traju i duplo kraće od Philipsa opet sam na istom. Doduše poslednji put sam kupio neke obične, sad će te da traju dugo sigurno. Možda kupim neke bolje, a te ostavim za rezervu, Leti mi nije problem, koje god da su, dok zimi volim da imam jaču sijalicu. Ksenone nisam nikad imao.
Posetite www.garaza.rs !
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
U Tempu na akciji.

S7 Edž

S7 Edž
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
trojane,
ukupno 4 Osram su mi crkle za godinu i nešto. Nightbraker su skuplje od sličnih Philips par eura.
Sve fabričke Philips sam vratio na auto.
Mnogo sam čitao o Osram i znao sam da crkavaju, ali sam ih kupio jer sam mislio da su dosta bolje, ali nisu. Čak više i ne primećujem razliku kad sam vratio Philips. Ranije mi je bila jer sam se pribio kolima uza zid i video da sijaju malo bolje, ali u praksi su takve da nisam primetio ništa od kad sam vratio Philips.
ukupno 4 Osram su mi crkle za godinu i nešto. Nightbraker su skuplje od sličnih Philips par eura.
Sve fabričke Philips sam vratio na auto.
Mnogo sam čitao o Osram i znao sam da crkavaju, ali sam ih kupio jer sam mislio da su dosta bolje, ali nisu. Čak više i ne primećujem razliku kad sam vratio Philips. Ranije mi je bila jer sam se pribio kolima uza zid i video da sijaju malo bolje, ali u praksi su takve da nisam primetio ništa od kad sam vratio Philips.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Ovo sam koristio jedno 2 godine, imam ukupno 4 sijalice za poziciju u dva fara, sto znaci oko 2000 dinara je kostalo, a posle toga sam kupio jos 6 sijalica za te 2 godine, bas cesto riknjavaju.Milos_kg napisao:U Tempu na akciji.
S7 Edž
A svejedno nisu skroz bele, vec svetlo zute.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne da nisu skroz bele, vec su zute samo tako. Uz Diamond Vision stoje kao piletu sise. Za istu cifru se mogu birati LED sijalice.
Koristio sam ih za tablicu i riknula je jedna posle 6 meseci - pravac kanta i druga.
Koristio sam ih za tablicu i riknula je jedna posle 6 meseci - pravac kanta i druga.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Danas je poslednji dan akcije za te sijalice pa sam uzeo u tempu jedan par za zadnju tablicu za megane.Milos_kg napisao:U Tempu na akciji.
S7 Edž
Kao sto kaze delija na prvi pogled i nisu nesto specijalno bele, ali kad stavis samo jednu i uporedis sa starom sijalicom pored, vidi se
da je ipak osram dosta belja od fabricke.
Meni su taman boja kako treba, ne svidja mi se ni kad se stave one prejake ledovke.
Sledece merkam da uzmem ovo. Po nekim komentarima ovo je trenutno najbolja philipsova sijalica, nema mnogo kraci vek, sija belo 4300k i malo je pojacana.

Sad gledam i ove philips sijalice, po proizvodjackoj deklaraciji, daje 60% vise svetlosti i traje 450h, identicnu specifikaciju ima i Osram silver star 2.0, a jeftiniji je oko 1000 dinara. Pitanje je kako je to u praksi.
Philips mi se vise svidja zbog belog svetla, volim belo svetlo, mnogo je bolje nego klasicno zuto. Razmislicu.
Philips mi se vise svidja zbog belog svetla, volim belo svetlo, mnogo je bolje nego klasicno zuto. Razmislicu.
Imao Osram Silver star, crkle vrlo brzo za svega godinu i po dana. H4 kupljene u Metrou tako da nisu neke fals kopije.
Kupio na prvoj NIS pumpu neke slovacke, H4. Bile oko 3 evra ili nesto sitno ma nje komad koliko se secam.
Evo traju vec 3 godine, odlicno svetle kao i prvog dana.
Em jeftinije em trajnije od Osrama.
Kod mene su H4 ujedno i dnevna svetla, znaci imaju puno radno vreme sijalice cak i leti po vrucini.
Halogee sijalice treba da imaju minimum 1000 sati rada.
Kupio na prvoj NIS pumpu neke slovacke, H4. Bile oko 3 evra ili nesto sitno ma nje komad koliko se secam.
Evo traju vec 3 godine, odlicno svetle kao i prvog dana.
Em jeftinije em trajnije od Osrama.
Kod mene su H4 ujedno i dnevna svetla, znaci imaju puno radno vreme sijalice cak i leti po vrucini.
Halogee sijalice treba da imaju minimum 1000 sati rada.
Obicne silver star, ili silver star 2.0? Ove druge imaju duplo duzi zivotni vek od prve varijante.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Jel greju te napucane sijalice farove? Da mi ne shebu ogledala ako ih jednog dana kupim, pa šta sam onda napravio... 

Pre 5-6 godina koje su bile aktuelne, verovatno te prve.
Uglavnom lose su se pokazale a pogotovu ne vrede ni priblizno za trazenu cenu.
Uglavnom lose su se pokazale a pogotovu ne vrede ni priblizno za trazenu cenu.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Jedan kolega je kacio vec u ovoj temi kako izgleda white vision u praksi.botr napisao:Sad gledam i ove philips sijalice, po proizvodjackoj deklaraciji, daje 60% vise svetlosti i traje 450h, identicnu specifikaciju ima i Osram silver star 2.0, a jeftiniji je oko 1000 dinara. Pitanje je kako je to u praksi.
To je ovaj snimak. od 0:57 sekundi
https://www.youtube.com/watch?v=qUL4jN3 ... e=youtu.be
Poslednja izmena od Darko u 02 Nov 2016, 23:54, izmenjeno 1 put ukupno.
@Saša
Iste su snage.
Iste su snage.