TV - Audio - Video - bela tehnika
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
@nidza: video sam tu opciju ali mi je rano za te egzibicije. Uzeo bih nešto najjednostavnije, pa me interesuje dilema koju sam opisao gore. Navodno se "no frost" tehnologija i ne oseti u punoj snazi na ovim najjeftinijim modelima, pa isušuje hranu koja nije hermetički zatvorena itd...
@ikac: zar to odvođenje kondenza iza nije kod samootapajućih? Jel to zahteva neku posudu, čišćenje, šta već?
@ikac: zar to odvođenje kondenza iza nije kod samootapajućih? Jel to zahteva neku posudu, čišćenje, šta već?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Oba odvode kondenzat, samo sto se kod no frost ne hvata ili brzo nestaje iz unutrasnjosti jer cirkulise vazduh, a kod samootapajuceg curi do rupice koja ga odvodi. Isto tako i komora za led nikada nije zaledjena kod no frost.
Ne treba nikakvo odrzavanje, kondenzat ispari pozadi iz posudice.
Nisam primetio da susi hranu, i ne verujem da jevtiniji to rade, jer im je princip strujanja vazduha isti.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Ne treba nikakvo odrzavanje, kondenzat ispari pozadi iz posudice.
Nisam primetio da susi hranu, i ne verujem da jevtiniji to rade, jer im je princip strujanja vazduha isti.
- Vladapetr
Koliko su ti stari ti frižideri, jel ima razlike tj koji je bolji?
Samootapajuci Gorenje 5 god
No Frost (LG najjevtiniji) 7 god.
Licno mi se vise svidja No Frost iz gore navedenih razloga.
No Frost (LG najjevtiniji) 7 god.
Licno mi se vise svidja No Frost iz gore navedenih razloga.
Mi imamo neki ogroman ni frost Ariston, radi vec ne znam ni ja koliko godina, daleko je to bolje od obicnog.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Sent from my D6603 using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja imam LG no frost već 12 godina, gore frižider dole mali zamrzivač, radi perfektno.
TT
TT
+1 x3 za LG No Frost
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Moj LG je tek malo vise od godinu dana star, tako da nisam jos uvek relevantan, ali za sada vrlo zadovoljan.
To je neka niza klasa:
http://www.lg.com/rs/frizideri/lg-GBB53 ... ivac-donji
http://www.tehnomanija.rs/kombinovani-f ... 67135.html
To je neka niza klasa:
http://www.lg.com/rs/frizideri/lg-GBB53 ... ivac-donji
http://www.tehnomanija.rs/kombinovani-f ... 67135.html
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Vladapetr
Ma gde je to niža klasa, 70k dinara
od 40k kreću budžet varijante.
Definitivno moram na no frost, svi ga hvale. Jbt uvek ista priča, krenem od zamenskog uređaja za 150 eura max a završiću sa super 3d ultra hype no frost od 50k+ dinara

Definitivno moram na no frost, svi ga hvale. Jbt uvek ista priča, krenem od zamenskog uređaja za 150 eura max a završiću sa super 3d ultra hype no frost od 50k+ dinara

Mislim da sam pre godinu-dve kupio matorcima jedan Gorenje samootapajući za 35-40k din i taj recimo ne bih smeo da preporučim, bučniji je, ispušta neke čudne zvuke itd. Ali je svakako dobar izbor za te pare, nije glavni frižider u kući pa nije ni bilo bitno da bude No frost.
Može neka preporuka za TV, kod nas na nekoj akciji ili od proverenih "mađara" - može kontakt ovde ili na PP.
Veličina verovatno 43" (dnevna soba nekih 25 kvadrata, gleda se sa 3-4 metra, ali je u planu i promena stana).
Takođe, preporuka za LG, Samsung ili nešto drugo, konkretne modele ili serije. Nisam neki zahtevan korisnik, ali svakako da posluži par godina. Budžet nekih 500-600 eur je valjda dovoljan.
Nisam mnogo pratio zadnjih godina - dovoljan je Full HD ili "mora" UltraHD.
Veličina verovatno 43" (dnevna soba nekih 25 kvadrata, gleda se sa 3-4 metra, ali je u planu i promena stana).
Takođe, preporuka za LG, Samsung ili nešto drugo, konkretne modele ili serije. Nisam neki zahtevan korisnik, ali svakako da posluži par godina. Budžet nekih 500-600 eur je valjda dovoljan.
Nisam mnogo pratio zadnjih godina - dovoljan je Full HD ili "mora" UltraHD.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Za te pare kod Madjara moze npr. LG 49LH630V ili proslogodisnji 50LF652V. Maltene su isti osim sto prvi ima noviji WebOS 3.0 a drugi jedan inc vise i 3D. Za tu velicinu je sasvim dovoljno FHD. Od Madjara mogu da ti preporucim Mikija sa Vracara 

Dobro pregledaj svaki tv koliko kod nas kosta, a koliko kod Madjara, jer se sada cesto ne isplati, poceli su da deru sverceri, pa mislim da na 600e sto ces da ustedis 50e, nije vredno jebavanja sa garancijom.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Za 3-4 metra razdaljine ni 65" nije preveliko, a za ~40" ti 4K ne treba ni pod razno, niti mozes da ga dobijes za tu cifru, a da iole vredi necemu.
Za oko 550 evra (mozda i manje) - Sony KDL-48W705C od Madjara.
Za oko 550 evra (mozda i manje) - Sony KDL-48W705C od Madjara.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Vlado, za frižider, mi imamo Zanussi No Frost kombinovani, evo već 7 godina. Odličan, tih, bio oko 300e, kupljen u CBT. Sad vidim nemaju na stanju. Inače od Zanussi tehnike kupili i ugradnu rernu i ploču, bilo povoljno u Metrou, sve radi bez greške. Ponovo bih uzeo Zanussi bez puno razmišljanja.
Posetite www.garaza.rs !