ftj napisao:Pitanje je bilo da li carinici automatski dojavljuju jedni drugima da je neko povratio pdv ne bi li ga ovi sledeci docekali i naplatili carinu i pdv. Ne znam jel namerno zezas il si ozbiljan.
Nazalost praksa je pokazala da imaju neki sistem dojave koji mozda ne funkcionise uvek i za manje cifre al nesto svakako postoji(barem na hr-slo granici a sad na hr-srb). Al svakako ako skines etiketu ne mogu apsolutno nista da ti kazu medjutim neki carinici(madjari npr) traze da im pokazes robu sa etiketom da bi ti lupili pecat a neki ne(slovenci).
Svakako je avionom sigurnije jer sumnjam da dojavljuju tako daleko.
Madjari ne javljaju nasima do milion forinti, provereno. Preko milion foritni automatski ides na terminal i zovu nase da platis sve dazbine. Za srb-cg kombinaciju ne znam kako ide
dunx81 napisao:Koja institucija u BG ima Golf 5 (neka klotara) s blinkerima? Izgura me sa crvenog na pešački pre par dana neki nervozan lik. Nastavio dalje da divlja,svira svima redom.
t
. U Srbij blinkere imaju vojska i mup samo, ako ih je koristio a nije bio u pratnji ili na zadatku, slikas ga telefonom i ode 20% posto od plate. A ako nije slusbeno lice, krivicna prijava i novcana kazna. Kod nas je to rasprotranjeno, svaka susa danas ugradi blinkere i kada zuri kuci na rucak upali ih. Pre bih rekao da taj golf nije od mup-a.
Juče ujutro vozilo hitne pomoći sa tablicama i oznakama vojske sa upaljenom rotacijom stoji u gužvi u levoj traci autoputa kod Bežanijske kose, a zaustavna slobodna. Baš čudno. Mora da ih je vozač upalio na blef. Inače, čuknula se tri auta, Škoda Fabia, novi Logan i Merc A klase, stariji. Na tom delu svako drugo treće jutro neko čukanje i kolona i zastoj zbog toga.
Saša napisao:Inače, čuknula se tri auta, Škoda Fabia, novi Logan i Merc A klase, stariji. Na tom delu svako drugo treće jutro neko čukanje i kolona i zastoj zbog toga.
TT
Ako je bilo oko pola 9-8:45, onda sam prolazio tuda. Ja se prvo skenjao da je gužva od Gazele, pa sve dotle, jer sam jako žurio, ali reko' nemoguće...
Jel mogu ove nase opticarske radnje da izrade stakla za suncane cvikere sa dioptrijom, ali da stakla budu identicna onima koje imam na suncanim svikerima, i da mi pasu na taj ram? Znaci, skinem orignal stakla sa rama, i stavim ova zamenska ali da mi budu sa dioptrijom? Ili bi u tom slucaju morao da uzimam neki ram sto oni nude.
Suncane naocare koje koristim su za zakrivljenim staklima, ne znam koliko je izvodljivo da budu takva sa dioptrijom.