Zimske gume - da ili ne?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Zimske gume - da ili ne?
Više verujem bilo kom testu, nego "ljudima iz sveta automobilizma"
Inače, verujem da je guma u skladu sa cenom
Inače, verujem da je guma u skladu sa cenom
Bolja od svake letnje, u zimskim uslovima 100%. Jasno je da su Alpne npr i ostale, da kežem, premium gume bolje.
Međutim, bolje i hiljadu vozača sa winterama zimi, nego 250 sa alpin. Ako me razumete.
Ovo govorim zbog toga što mnogo ljudi čita forum, a jaaaaaako puno ljudi su bukvalisti da je to prosto da se čovek začudi.
Međutim, bolje i hiljadu vozača sa winterama zimi, nego 250 sa alpin. Ako me razumete.
Ovo govorim zbog toga što mnogo ljudi čita forum, a jaaaaaako puno ljudi su bukvalisti da je to prosto da se čovek začudi.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Slažem se
Meni se cini da su se barum nakon 2 godine prilično stvrdle, videću kako će se ponašati ove zimeMcGruja napisao:Barum bih i ja izabrao u toj klasi
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Nije baš tačno.ljubitelj napisao:Pa jeste ime Sava u sastavu GY kao i ostali pobrojani ali Eskimo gume nemaju nikakve veze sa fabrikom Sava iz Kranja. To su poljske gume iz fabrike Debica, ime koje je takodje u sastavu GY.
Npr.

Neke letnje su iz DE ili FR recimo.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Trenutno imam letnje gume 225/55/R16 michelin primacy
Da li preporucujete istu dimenziju i za zimske ili da idem na manju sirinu 215 ili 205 ?
Da li preporucujete istu dimenziju i za zimske ili da idem na manju sirinu 215 ili 205 ?
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Fabrika Sava prvobitno iz Kranja, pripojena je koncernu Goodyear grupacije, koja na evropskom trzistu posluje u koalicii sa Dunlop-om. Tako da nosi naziv Goodyear, Dunlop, Sava tires. Kao takva raspolaze svim navedenim brendovima i vrsi izradu istih u svim svojim fabrikima, zavisno od proracuna kapaciteta i lokaciji kalupa. Tako da sve gume mogu stici iz bilo koje evropske ili cak van evropske zemlje.ljubitelj napisao:Pa jeste ime Sava u sastavu GY kao i ostali pobrojani ali Eskimo gume nemaju nikakve veze sa fabrikom Sava iz Kranja. To su poljske gume iz fabrike Debica, ime koje je takodje u sastavu GY.
U navedenoj korporaciji su takodje brendovi Fulda i Debica.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Onda da mi spremiš Eskimo iz Nemačke. Druge neću. 

Posetite www.garaza.rs !
Za tebe Kelly [WHITE SMILING FACE]
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
ivancho napisao:Fabrika Sava prvobitno iz Kranja, pripojena je koncernu Goodyear grupacije, koja na evropskom trzistu posluje u koalicii sa Dunlop-om. Tako da nosi naziv Goodyear, Dunlop, Sava tires. Kao takva raspolaze svim navedenim brendovima i vrsi izradu istih u svim svojim fabrikima, zavisno od proracuna kapaciteta i lokaciji kalupa. Tako da sve gume mogu stici iz bilo koje evropske ili cak van evropske zemlje.ljubitelj napisao:Pa jeste ime Sava u sastavu GY kao i ostali pobrojani ali Eskimo gume nemaju nikakve veze sa fabrikom Sava iz Kranja. To su poljske gume iz fabrike Debica, ime koje je takodje u sastavu GY.
U navedenoj korporaciji su takodje brendovi Fulda i Debica.
Moje sava eskimo s3+ za pezoa su made in Turkey. dot 2816.
Prave ih gde stignu.
Prethodne iz 2011 su bile made in Poland.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Eskimo HP su made in Germany.
(bile, ne znam da li su jos uvek)
(bile, ne znam da li su jos uvek)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Ja sam stavio zimske prošlog četvrtka. Uglavnom vozim ujutru, ali i danju. Upravo zbog toga, dnevne vožnje, vozim sporije (ograničenje, rastojanje).samo polako napisao:A jeste li stavili zimski set?
Znam da ima još nekoliko dana ali sam ja juče stavio da izbegnem gužvu?
Kako najavljuju jutarnje će biti ispod 7 stepeni.
Pre neki dan razgovaram sa ljudima iz sveta automobilizma o gumama i iznenadim se koliko njih ima pozitivan stav o Winteri.
Naravno hvalili su oni i ostale ali mi niko nije negativnu reč rekao o Winteri.
Uglavnom se smeju na ove naše rasprave.
Imam wintere, sedma sezona, ali vožene uglavnom zimi. Nisam imao problema, ali opet napominjem - vozim daleko pažljivije nego sa letnjim. Nigde se nisam zaglavio niti proklizao.
Tek sedma, znači k'o nove.
Još dve tri sezone i biče dobre za letne gume da izguraš još 3-4 sezone