Kupovina novog automobila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Kupovina novog automobila

Post od trojanac »

Baleno mi je nekako, nit smrdi nit miriše.

Slika

Sa Rapidom recimo znaš šta dobijaš. Logan izuzimam iz priče, mislim da je rang niže.
Zanimljivo deluje ovaj 1.0 Turbo, ali opet pitanje je kako će se pokazati.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Hahah a na slici najveca legenda Suzukija u Srbiji, gospodin Radman u pozadini :mrgreen:
Caletov ortak, lav od coveka.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

trojanac napisao: Zanimljivo deluje ovaj 1.0 Turbo, ali opet pitanje je kako će se pokazati.
Za 15.800€ ne mora uopšte da se pokazuje.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

da je 12800, pa okej, ali 16000 eura je ozbiljna cifra :)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

trojanac napisao: Sa Rapidom recimo znaš šta dobijaš. Logan izuzimam iz priče, mislim da je rang niže.
Da li je?
Sigurno da razlike ima, za pocetak, u ceni.
Vec sam pisao da je Logan dci, sa svom mogucom dodatnom.opremom, osim valjda imitacije koze, jeftiniji od Rapida tdi, sa enterijerom koji nije dorastao tim parama, a to je preko 13k.

Prednost je 105ks, kao i peta vrata.

Sta je jos prednost, kada se u obzir uzne i cena?
Ne pitam ovo zato sto mislim da je Logan bolji, vec me realno zanima. Zanemarimo to sto je vecini verovatno lepse reci da voze Skodu nego Daciu, jer imaju trip da voze VW. Nisam se vozio u njima, tj u poslednjoj verziji Logana, te ne mogu uporediti, neko verovatno jeste.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Heinz napisao:
trojanac napisao: Zanimljivo deluje ovaj 1.0 Turbo, ali opet pitanje je kako će se pokazati.
Za 15.800€ ne mora uopšte da se pokazuje.
Za te pare nova elantra i da znas sta si kupio.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Iskreno, nešto me Dacia ne zanima previše pa i ne znam baš kako izgleda detaljno aktuelni Logan. Zato sam otišao na sajt, evo uporednih slika, približno koliko se može.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

I sa profi slika se vidi velika razlika u korist Škode po pitanju dizajna, pa i kvaliteta iako su korišteni jeftiniji materijali. Više prostora i praktičnost su takođe na strani Rapida. Naravno, Logan je prilično jeftiniji. Logan Lauerate 0.9 TCE 90KS =10.040e vs Rapid Active 1.2 TSI 90KS = 13.068e. KOd Logana jači paket opreme je približan osnovnom kod Rapida. I to nešto govori. No 3.000e je 3.000e. Ali svakako, ako bi mogao da dobacim do Rapida, veruj mi da Logana ne bi ni pogledao.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Rapid 1.2 tsi 90ks Active je 11.460e
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da, dizel je bio oko 13k, kada smo bili u salonu.
I da je neko drugi napisao, nego ti - sa slika se vidi kvalitet? Ja nikako da se otmem prvom utisku enterijera tog Rapida kojeg gledasmo uživo.
Logan je osetno kraci, a siri i visi. Rapidov gepek je 50l veci, ali ima peta vrata, sto je svakako plus.

No, realno, da imam da dobacim do 13k, osim sto ne bih razmisljao o Loganu, sigurno ne bih uzeo Rapida. Onakav enterijer sebi nikada ne bih oprostio - odnosno ne bih mogao da dam toliki novac iz svog dzepa, pa da gledam ono svaki dan, kako vec pisah. Navikne se covek, ali opet... Ne bih verovatno uzeo Rapida, bez obzira na enterijer, ali mi je to prva stavka. Loganov ne videh uživo, izbliza.

Zanemarimo licne afinitete - da li je neko vozio novog Logana? Sta je to losije u odnosu na Rapid? Sta Rapid cini "visom" klasom?

Meni su Skode OK. Sluzbena Fabia je solidan automobil, a smetaju mi motor (ne ide, a trosi obrnuto proporcionalno voznim karakteristikama) i oprema (1xairbag 2010/11 god), ne sam model. Octavia je sebe odradila i iako je pocela da pokazuje znake zamora (malo, malo, pa nesto capne) na dohvat 150kkm, to nije bilo za neocekivati, kakvo god misljenje vladalo o njemackim i satro njemackim automobilima kod nas. Automobil je automobil i mora se odrzavati, a po nesto i van redovnog odrzavanja ce crci, hteli mi to ili ne :kezo:

Sa obzirom da se nisam provozao restilizovanim Loganom, interesuje me zasto je toliko losiji (gledavsi cenu).
Ne verujem da je enterijer lošiji od osnovnog Rapida, pogotovo što se za manje novca mogu dobiti i veći touch (sa navigacijom i kartama), podizači pozadi, tempomat, naslon za ruku, senzori pozadi, kožni volan sa komandama, metalik boja, alu felne. To je ono što Active nema u spisku opreme.

Mana Logana je slabiji dizel motor. Verovatno su i doboši pozadi, te nema hill hold. Piše da ima start stop i hrom aplikacije :D

Dalja mana je što Logan, kada se "nakrca" opremom, parira osnovnom paketu Rapida (cena je tu negde, a opreme dsta više), te mozda i sledećem donekle (slična oprema, niža cena), ali nikada se ne može doplatiti za neke stvari koje se kod Rapida mogu uzeti, ali je i cena (ne)odgovarajuća.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja gledao drugi cenovnik... http://www.skoda-auto.rs/models/Documen ... /Rapid.pdf

Ako je toliko onda se za 1400e, po meni, isplati dati više za Rapid. Doduše, moj izbor bi bio Spaceback.

EDIT: Reko sam da se sa slika može primetiti razlika u korist Rapida, iako su i kod njega jeftiniji materijali. Slažem se da Rapid izgleda jeftino u enterijeru, ali Dacia tu nema premca. Nisam vozio ni jedan ni drugi pa da mogu sa te strane dati ocenu.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Nisu bas azurni sa cenama itd. Uvek je aktuelan cenovnik sa naseg sajta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Kada sam hteo da kupim Hyndai, nudili su mi beskamatni kredit, ili da mi spuste cenu za 500 eur za kes, jer auto kuca ( i na kraju kupax ) snosi troskove takozvanog beskamatnog kredita.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ljudi, gledajte zalazeći i30 u top opremi, nema boljeg odnosa veličina/cena/oprema/kvalitet
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Meni je novi i30 baš dobar. Ako bude po ceni starog, biće pun pogodak.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Što bi bio?:)
Odgovori