Laguna 3 sport turer dynamic vs Passat b6 highline

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Laguna 3 sport turer dynamic vs Passat b6 highline

Post od Floyd »

Ako hoces smekerski karavan uzmi 159ku SW 2.0Mjet :)

Izmedju ova dva samo Passat...Laguna mi je onako bzv...pre bih uzeo novi C5.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Laguna 3 sport turer dynamic vs Passat b6 highline

Post od sasa lbg »

misha napisao:Laguna je najveci promasaj Renoa. Gadna je,ne kvalitetna,kvarljiva i lose drzi cenu. Ako bas hoces francuza kupi Megan karavan. Passat je mnogo bolji izbor. :doubleup:

Ja sada vozim crossover (imam dvoje male dece) a karavan vise nikad. Imao sam Fabiju,Vectru i Mondea a kupio sam ih pod izgovorom da porodican covek treba velik gepek i silno sam pogresio. Mondea supruga nije ni jednom provozala jer je bio ogroman za grdsku voznju,nepregledan i tezak za parkiranje. Za svakodnevne potrebe sve staje u gepek od ~ 300 lit. a krovni kofer po potrebi 1-2 godisnje.

p.s.da li ce novi auto voziti i supruga ?
Al' ga napisa...
Nidje veze sto bi se reklo.
Svako auto kupije spram potreba i mogucnosti. Ako covek gleda tu klasu pa jos i sw varijantu pretpostavljam da ima razlog za to.
Izmedju ova dva gotovo sigurno je Passat bolji izbor kao polovnjak mada licno Lagunu 3 ne bih toliko potcenio a jos manje vidim po cemu bi Meg bio bolji auto Lagune.
Daleko od toga da passat nema svoje mane ali ipak se namece kao sigurnije resenje osim u smislu kradje :)
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Laguna se pokazala kao los i ne kvalitetan automobil. Megan je lepsi,kvalitetniji i ima vecu zapreminu gepeka i nista manju ponudu u kabini od Lagune. Sto se tice karavana,takodje sam (kao mlad tata) bio ubedjen da imam potrebu za takvim automobilom ali sam pogresio. Za svakodnevne potrebe cetvoroclane porodice nisam imao realne potrebe za njiim. Imam 2 drugara koji su kupili karavane i posle mi priznali da su pogresili. Imali su realno 1-2 puta godisnje potrebu za njim i to kada su putovali na more.
C segment je idealan za grad a D za autoput i magistralu. Sve zavisi koliko ce prelaziti km na autoputu a koliko po gradu. dag81 mi je potvrdio da ni njegova supruga nije htela da vozi Passat jer je prevelik za grad i parkiranje. Zato sam i predlozio C segment,to je moje misljenje.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Laguna 3 sport turer dynamic vs Passat b6 highline

Post od sasa lbg »

misha napisao:Laguna se pokazala kao los i ne kvalitetan automobile.
Mislis na Lagunu 2 ili 3....recimo dva moja poznanika voze tj kupili su polovnu 3 izrazenih problema nemaju...
Dizajn je stvar ukusa a kvalitet 3 je ispred 2 ke znacajno samo.steta.sto niko na forumu ne vozi istu.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

voze na renoforumu i sa trojkom nema nijednog simptomaticnog kvara...
dvojka, pogotovo ph1 je bila kilava...standardno, elektronika najvise...
a da je laguna 3 kvalitetniji auto od megana 3 nemojte sumnjati, sigurno je tako...

kako god ona bila auto, vozio sam je recimo u full opremi sa 2.0dci 150ks, odlicna je ali sam siguran da bih nasao auto koji bi mi lepse legao trenutno...
pasata nisam vozio pa ne kazem da bi to bio on, ali ne kazem ni da ne bi...
Odgovori