Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od trojanac »

Pa vidiš da ne mogu (neće) da reše problem divljih taksista, a zamisli da se uslove taksi službe da imaju određen broj vozila sa sedištima za decu. Sa druge strane, kad je "normalno" da se deca voze u službenim dostavnim vozilima, kod mame u krilu ili čak sama, na prednjem sedištu onda mi je i ovo za taksiste donekle prihvatljivo.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Slika

Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ukratko, sve mandatne ce duplirati, ono sto je bilo 3k bice 6, ono sto je bilo 5 bice 10

Sent from my HTC One using Tapatalk
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

I treba da povecaju.
Posto je prosecna plata 486.000 dinara,kazne su nesrazmerno male.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

I pošto zakon važi za sve, a ne samo za odabrane.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Malopre, znači mrak, hitna ide Zrenjanincem, vidi se ko zna odakle, kao jelka.
Dolazi do semafora (kod novog Shoppi-ja), hvata je crveno. Svi, ama baš svi, vozači, pešaci, ponašali su se kao da hitne nema. Ovi lagano preko pešačkog (a kombi je prvi do prelaza i svetli sve što može da upali), automobili svojim putem i to svi pod jačim gasom (tu je gužva u raskrsnici i dugo se čeka na uključenje), samo da ne ostanu na semaforu , tj po principu "neka sledeći propusti hitnu, ja žurim).

Scena za nevericu. Da vozač hitne nije bio bezobrazan i polako se ugurao u raskrsnicu, te bukvalno naterao ljude da ga puste, niko ne bi stao. Svašta sam video za života, ali ovo ne.

Kolika je kazna za to?
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Kolika da je premala je
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ne moze ni da ima kazne posto po slovu zakona hitna ne sme kroz crveno...

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nema kazne jer ne sme kroz crveno ni s rotacijom, mora pandur na raskrsnici da reguliše.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Znam da ne sme kroz crveno, kao i da nema kazne, ali ima za svakakve druge stvari. Prvi ne podržavam prolazak kroz crveno, pogotovo policije.
Ipak, vatrogasci i hitna su ljudi u specificnoj situaciji, i verujem da većinom ne voze pod rotacijom iz zajebancije. Pored kažnjavanja za sve i svašta, niko nije regulisao situaciju u kojoj se možda neko bori za život, a mnogi o tome ne misle dok se oni sami (ili bližnji) ne nađu u situaciji. Srećom, nisam bio u takvoj situaciji, nemam neke traume, ali mi je situacija skroz bezveze. Znam da prolazak kroz crveno ugrožava druge i sl., ali narod je svejedno bahat/samoživ.

Scena br 2, od jutros:
Bus skreće i nailazi na pešački, na kojem je zeleno za pešake. Pored neka devojka ide i nema naznaka da bi prešla ulicu. Vozač dodaje gas, a ona kreće da pretrčava, iz nekog, tada već mrtvog ugla. Na semaforu je i dalje zeleno za pešake - vozač zabada kočnicu u mestu i sve prolazi dobro. Naravno, tu kreće međusobno napušavanje.
Totalni hit je starija gospođa, koja (nepčekivano) staje na stranu vozača i pojašnjava kako je videla devojku i kako je bezobrazno krenula da pretrčava. Na to neki momak vraća kako je zeleno zakon i da se pešaci moraju poštovati. Gospođa izjavljuje "Mi pešaci moramo poštovati vozače, ako želimo da oni poštuju nas, sami pravimo gluposti". E, svaka čast gospođo :kezo:
Realno, da je došlo do nesreće, ne bi ga oprala ni Sava ni Dunav, verovatno. Još kada samo pomislim na slušalice u ušima pešaka i naglo skretanje na pešački...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Tako je jednom na Vozdovcu bus istumbao sve nas da bi izbegao glupacicu sa sluskama. Ona bila u fazonu ups, sofer jadan umalo nervni slom nije doziveo.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Pesaci su zasticeni zakonom previse.
Toliko su zasticeni da mnogi i ne gledaju vise levo-desno,vec samo prelaze.
Ponekad svirnem takvima i pokazem prstom na oci,ali mislim da ne kapiraju.
Uglavnom su to skolarci i stariji izgubljeni u vremenu i prostoru.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Grujic napisao:Ukratko, sve mandatne ce duplirati, ono sto je bilo 3k bice 6, ono sto je bilo 5 bice 10

Drugim rečima, tamo gde si se izvlačio za jednu crvenu, sada ćeš isto to moći za dve.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

pedja napisao:
Scena za nevericu. Da vozač hitne nije bio bezobrazan i polako se ugurao u raskrsnicu, te bukvalno naterao ljude da ga puste, niko ne bi stao. Svašta sam video za života, ali ovo ne.

Kolika je kazna za to?
Ovde kod mene, gde se recimo može reći da se radi o relativno normalnoj državi, bilo koje vozilo pod intervencijom može i mora da prodje svuda i uvek. Imaju dve vrste sirene, jedna koja je "tiha" i koristi se kad je vozilo u intervenciji u saobraćaju bilo gde na putu, i druga koja je bucna i pali se kad vozilo ulazi u raskrsnicu ili nailazi na prepreku u vidu kolone i slicno. E sad, ova "tiha" sirena ima svojih 100-110 dB i čuće je svako, a ova bučnija je tako užasna da ja mislim da je i avioni čuju na 5000m visine. Vozila imaju LED blinkere svuda okolo, a posebno bitni su oni koji se nalaze u prednjoj masci izmedju farova.Kada vam se oni približavaju jednostavno nije moguće ne videti ih u retrovizoru. Kada ulaze u zagušenu raskrsnicu svi ispred njih MORAJU da naprave mesto, čak i ako zbog toga treba da prodju kroz crveno na semaforu (naravno, ovo se radi ekstremno pažljivo). Zbog užasne buke koju prave, i vozila iz drugog pravca koja trenutno imaju zeleno na semaforu usporavaju, tako da su udesi veoma retki.
Ukoliko vas pri prolasku kroz crveno u toj situaciji uslika kamera, nećete platiti kaznu,jer se na slici/snimku iza vas vidi vozilo pod intervencijom. Na auto putu postoji pravilo da ukoliko dodje do stvaranja kolone oni koji su u levoj traci idu skroz levo, a oni koji su u desnoj skroz desno tako da se u sredini napravi rukavac za vozila pod intervencijom(Rettungsgasse). Kada dugo živite u takvim uslovima, nekako se postane osetljiv ( da ne kažem senzibilizovan) na takve zvuke, pa čim ih čujete da se približavaju iz daleka, odmah gledate u retrovizor. Poenta je gledati im u žmigavce, jer ako oni hoće desno a vi ste u traci za levo, onda samo ostanete gde ste I ne pravite zbrku.
Momci ( i devojke) u kolima će već naći načina da prodju.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Isto je i u Poljskoj, sa tom bucnom sirenom i prolaskom bilo gde...

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Odgovori