Auuu, pa što to? Tačno je da korekcioni kodovi koji se koriste kod digitalnog prenosa omogućavaju dobar prijem i sa lošijim odnosom signal/šum na ulazu prijemnika. Ne znam osobine konkretnih kodova, ali mislim da je 100 puta manja snaga ipak preveliko smanjenje. Ideja je da se digitalnim prenosom spakuje veći broj kanala u isti propusni opseg + poveća kvalitet prijema. Nisam ni mislio da će smanjivati snagu.
Možda je neko rešio da uštedi energiju za napajanje predajnika... Ili je Rohde & Schwarz ubedio ($$$) naše vlasti da kupe njihovo kompletno rešenje.
Nema neke bitne razlike u praksi. I jedan i drugi trebaš da puniš uveče jer ti je vredi što na S7e ostane 10% više baterije posle celog dana korišćenja.
Ko ce ga znati sta su imali u mislima. Postoji lista predajnika i vecina je po novom sa 100 (sto) W snage izlaznog stepena. Ranije su bili glavni 10kW a repetitori 500-1kW.
Nevezano za dobit antene, one su manje vise istih karakteristika ostale.
Sa dobrom visoko postavljenom usmerenom antenom prijem T2 je odlican ali cim nisu idealni prijemni uslovi i blizu si zemlje/ u pokretu tipa auto-voz-bus prakticno je neupotrebljiv i nemoguc prijem T2 programa.
Ja sam kupio T2 micro USB prijemnik za Andorid tablet da bi mogao da pogledam u autu TV dok cekam, recimo one izvestaje o stanju na putevima, vesti i slicno.
Nadjem lokaciju, imam prijem u autu recimo RTS1 pokrenem auto i posle 50-200m vec je zona bez prijema, slika se zamrzne. Testirao sam 10tak puta u voznji i sve malim brzinam do 50km/h ili kreni stani u koloni recimo ispred Gazele i prijem je prakticno nemoguc tj neupotrebljivo.
Ranije sa analognim emitovanjem u autu sam imao prijem stabilan, sa senkama, sumom u slici, duplom slikom i svim ostalim posledicama refleksija ali je signal bio jak, stabilan i zvuk se nije gubio.
Neo napisao:S7 edge ima vecu bateriju nego S7, ali i veci ekran. Koja je razlika u praksi?
Dvoumim se izmedju S7/S7 edge, P9, i G5.
Uzmi edge. Nije zanemarljivo 600mAh. Ja sam se isto dvoumio ali sam uzeo edge i nisam se pokajao. I baterija na edge može dan i po sigurno uz solidno korišćenje.
Odlican je s7e. Sinoc sam uporedo koristio s6e i s7e. S7e je mnogo bolje izbalansiran. I ima jače staklo. Ne znam kolike su ti šake ali meni odgovara veličina s7e.
Ja koristim s6 edge vec godinu dana i don danas se nisam navikao na idiotski ekran. Kako god da ga uhvatis cackas mu ekran, odnosno radis neke akcije, plus nemas lep oslonac i klizi iz ruku. A isto tako ne postoji lepa futrola da se uklapa sa njim, a i staklo, pozadina je 4x skuplje nego na obicnoj verziji. Ja ga ne bi nikada ponovo uzeo...
Kod s7edge je drugaciji "grip" mnogo je bolja ergonomija. Probajte. Ni meni nije odgovarao na s6 (probao samo kada sam razmišljao da ga kupim) ali na s7e je potpuna druga priča.
U poslednjih 6 meseci ga punim jedan i po put dnevno, te sam i očekivao da jednog od ovih dana pokaže slabljenje...
Juče i danas u 16h na 20% baterije (inače je na oko 45%). Oko 16:25 se nakon par razgovora spustila na 15%, obavestio me telefon da uključuje Baterry saver, i u toku razgovora Shut down...
U