Vis da su cene postene, tj da benzin/dizel nisu optereceni sa ~100% nameta, bilo bi jeftinije voziti obican auto od elektro...ljuba napisao:Danas sam imao 4 kratke voznje samo po gradu i gas sam pritiskao maksimalno, accu je bio pun (posle noci), i potrosnja mu je 36kW / 100km a posto je ovde cena kW otprilike 1/5 benzina normalizovana potrosnja u benzinu dodje oko 7l/100km teskog grada hladan, kratke relacije gas do daske
Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Kolika je cena elektro kWh u NL?
1 litar benzina je oko 9kWh, koliko kosta litar/9 u NL?
Ako sam dobro razumeo napisan odnos 1/5 ispada da je struja skoro duplo skuplja kao od benzina (9/5 odnos cene Kwh struja/kWh benzin).
Ima li akcize (ili druge takse ma kako da se zove) u prodajnoj ceni elektro kWh?
1 litar benzina je oko 9kWh, koliko kosta litar/9 u NL?
Ako sam dobro razumeo napisan odnos 1/5 ispada da je struja skoro duplo skuplja kao od benzina (9/5 odnos cene Kwh struja/kWh benzin).
Ima li akcize (ili druge takse ma kako da se zove) u prodajnoj ceni elektro kWh?
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Znači, jeftiniji bio Bmw za vožnju i po gradu i van grada.
Plus jedan mali TDI... čisto da se nađe a i radi tradicijeVelja napisao:Kad budu stavili panel na krov za solarno punjenje, kupujem

Ozbiljno mislim za taj panel. Što se ne bi lagano dopunjavao dok leti stoji na suncu?
Zato sto nema smisla.
Trebalo bi mu nekolklo meseci/godina da se napuni, dodavao bi mu par desetina kila na krov gde mu tezina najmanje treba...
Fisker Karma ima neki solarni na krovu namenjen za neku elektroniku, vise fora nego prakticno korisno.
Trebalo bi mu nekolklo meseci/godina da se napuni, dodavao bi mu par desetina kila na krov gde mu tezina najmanje treba...
Fisker Karma ima neki solarni na krovu namenjen za neku elektroniku, vise fora nego prakticno korisno.
Ima i A8 prosle generacije solarnu plocu za ventilatore u siberu koji nicemu ne sluze 
Sent from my D6603 using Tapatalk

Sent from my D6603 using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Sve sa grejanjem, spoljna temperatura 8c. Po gradu je dosta jeftiniji od bmw-a, posto sam GTEa stvarno pritiskao do daske kada sam god mogao plus stalno hladni startevi kratke relacije, a na otvorenom putu nije mu ni prineti. Ovde je kW na punjacima od 22 - 29 do 32centa (najcesce 29c) a benzin je oko 1,5 eur litar. Za kucnu upotrebu kW je oko 18centi, sto znaci da ako bi imao prikljucak u garazi kostalo bi me nesto ispod 18 centi - cak i jeftinije posto kW inace kosta 6 centi, a tu dodje porez od 12 centi, koji oni skoro u celosti vracaju - ukratko toliko su zakomplikovali placanje struje da nista ne razumem, samo znam da je dzabe, za stan od 110m2 temperatura uvek 23c, gas i struja me dodju oko 100eur mesecno .
PS: Kolege imaju panele na krovovima kuca i imaju problem posto su vec energetski nezavisni (potrosnja iz mreze 0kW) a ne isplati im se da prodaju dalje struju, tu dodje punjenje dzabe
PS: Kolege imaju panele na krovovima kuca i imaju problem posto su vec energetski nezavisni (potrosnja iz mreze 0kW) a ne isplati im se da prodaju dalje struju, tu dodje punjenje dzabe

Poslednja izmena od ljuba u 05 Nov 2016, 16:13, izmenjeno 1 put ukupno.
I ocekujes da nama sad bude nesto jasno 

Bas su me pre nedelju dana naterali (dosli na vrata) da predjem kod 'pljavih' koji su poceli da grade vetrenjace u velikom broju (casna rec) za istu tarifu i caste me 250eur-a za 1 godina ugovor... znaci jos jefinija struja, ove gedine ce me struja i gas izaci oko 85 eura mesecno...
PS: tek im je struja jako oporezovana, sreca sto vracaju taj porez
donekle
Evo jedan sajt sa cenama http://www.watkosteenkilowattstroom.nl
PS: tek im je struja jako oporezovana, sreca sto vracaju taj porez

Evo jedan sajt sa cenama http://www.watkosteenkilowattstroom.nl
Super potrosnja za tu motorcinu i performanse u SUV vozilu 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Smešna potrošnja za takav auto. Iskreno sam očekivao više.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Potroseno litara: 53.1l
Predjeno kilometara: 541.8km
---------------------------------------
Prosek cep metodom: 9.8l/100km
Podatak sa racunara: 10.2l/100km
Predjeno kilometara: 541.8km
---------------------------------------
Prosek cep metodom: 9.8l/100km
Podatak sa racunara: 10.2l/100km
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Pa to jeftinije za voznju od ljubinog GTE-a.Floyd napisao:Prosek na 5800km...