TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Pravi usisivac i prava domacica, nema bolje kombinacije...
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Udari svaki u prepreku. Noga od stolice, stola... Nije bas toliko svemoguc kod skeniranja prostora.
Sto se tice prelaza tepih-parket, ne moze da se snadje, narocito ako je tepih debeo. To se ubilo za kancelarije sa etisonom...
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Sto se tice prelaza tepih-parket, ne moze da se snadje, narocito ako je tepih debeo. To se ubilo za kancelarije sa etisonom...
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Ako su to oni mali sto sami ciste mozda i valjau nesto, doduse sve zavisi od prostora, podloge itd.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Večeras sam imao prvi put u 12.5 godina od kupovine problem sa LG GR-389SQF Multi Air Flow ("no frost") kombinovanim frižiderom/zamrzivačem. Žena "prijavila" da curi voda iz njega (!??
). Povadim dole sve 3 fioke iz zamrzivača i imam šta da vidim - zaleđena barica (bolje rečeno ploča leda) na dnu ispod poslednje. Prvo sam pregledao gumu na vratim - sve dihtuje dobro. Izvučem ga napolje iz ostatka kuhinje i prvo što primetimo gomila nekakih papira, dokumenata i koječega (što je verovatno bilo gore na njemu) da je palo iza. Dok je žena to sklanjala ja uklonim nekako onaj led i oboma nam padne na pamet da se taj led možda stvarao baš zbog one gomile papira iza koje je bila tačno na otvorima valjda ventilacije motora (kompresora). Uklonio sam privremeno donju policu i posmatrali smo jedno sat vremena šta se dešava... i stvarno, voda više nije curkala niz zadnji zid i slivala se dole. Žena mi reče da je to pre par dana jednom već čistila (led) i zaboravila da mi kaže, a tada je posle čišćenja odmah primetila taj curak vode kako se lagano sliva i ide dole. Sada više toga nije bilo. Nadam se da će tako i ostati. Imam još jedan problemičić, a to je ovo:

Korozija na mestu gde se friz dodiruje sa sudoperom, odnosno donjim delom kuhinje (od vlage koja se tu zadržava). Izgleda gore nego što jeste, lim frižidera je pocinkovan pa se to malo ogulila farba a na samom kontaktu sa sudoperom korozija (površinska) je probila kroz farbu pa je to sada tu "zadebljano" malo i gadno izgleda, ali u suštini lim je i dalje zdrav i solidne debljine. Evo i uvećano:

Da li da sve to ošmirglam pa prefarbam nečim (pao mi na pamet onaj "emajl" za kade), ili je možda bolje da to ne šmirglam (da ne skinem cink i vremenom bude još gore) već samo pređem antirostom ili nečim sličnim što će tu koroziju pretvoriti u "tvrdu masu", pa onda prefarbam? Ovo oštećenje se skoro i ne vidi kada se frižider vrati gde mu je mesto.
Friz je inače do sada radio savršeno i voleo bih da mu produžim život za još koju godinicu... Moraću mu uskoro zameniti i gume na vratima, već su prilično dotrajale..

Korozija na mestu gde se friz dodiruje sa sudoperom, odnosno donjim delom kuhinje (od vlage koja se tu zadržava). Izgleda gore nego što jeste, lim frižidera je pocinkovan pa se to malo ogulila farba a na samom kontaktu sa sudoperom korozija (površinska) je probila kroz farbu pa je to sada tu "zadebljano" malo i gadno izgleda, ali u suštini lim je i dalje zdrav i solidne debljine. Evo i uvećano:

Da li da sve to ošmirglam pa prefarbam nečim (pao mi na pamet onaj "emajl" za kade), ili je možda bolje da to ne šmirglam (da ne skinem cink i vremenom bude još gore) već samo pređem antirostom ili nečim sličnim što će tu koroziju pretvoriti u "tvrdu masu", pa onda prefarbam? Ovo oštećenje se skoro i ne vidi kada se frižider vrati gde mu je mesto.
Friz je inače do sada radio savršeno i voleo bih da mu produžim život za još koju godinicu... Moraću mu uskoro zameniti i gume na vratima, već su prilično dotrajale..

Ja manje-više redovno pomeram frižider i usisam sve iza njega, tj deo oko ventilatora i isparivača. Pored ventilatora se nalazi posudica u koju kaplje kondenz iz frižidera odakle isparava. Nakupi se tu koječega, a dotoka vazduha mora biti.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kod mene je to nažalost toliko knap uglavljeno (jer je sve rađeno po meri da stane u mali prostor - a ja baš preterao sa merenjem i preciznošću
) da je muka živa izvući ga napolje i proveriti. Evo jedna fotkica iz vremena kad smo to sve postavili:

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tu cinka vise nema gde je korozija prosla, ja bih tu skinuo do metala gde treba i prefarbao, moze i nitrom. Ako hoces mogu ti dati neko sredstvo za uklanjanje korozije, dosta lepo uklanja do metala ukoliko je korozija povrsinska.Saša napisao:Večeras sam imao prvi put u 12.5 godina od kupovine problem sa LG GR-389SQF Multi Air Flow ("no frost") kombinovanim frižiderom/zamrzivačem. Žena "prijavila" da curi voda iz njega (!??). Povadim dole sve 3 fioke iz zamrzivača i imam šta da vidim - zaleđena barica (bolje rečeno ploča leda) na dnu ispod poslednje. Prvo sam pregledao gumu na vratim - sve dihtuje dobro. Izvučem ga napolje iz ostatka kuhinje i prvo što primetimo gomila nekakih papira, dokumenata i koječega (što je verovatno bilo gore na njemu) da je palo iza. Dok je žena to sklanjala ja uklonim nekako onaj led i oboma nam padne na pamet da se taj led možda stvarao baš zbog one gomile papira iza koje je bila tačno na otvorima valjda ventilacije motora (kompresora). Uklonio sam privremeno donju policu i posmatrali smo jedno sat vremena šta se dešava... i stvarno, voda više nije curkala niz zadnji zid i slivala se dole. Žena mi reče da je to pre par dana jednom već čistila (led) i zaboravila da mi kaže, a tada je posle čišćenja odmah primetila taj curak vode kako se lagano sliva i ide dole. Sada više toga nije bilo. Nadam se da će tako i ostati. Imam još jedan problemičić, a to je ovo:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Saša
Znači bolje je da to ne uklanjam mehanički (šmirglom)? Muči me samo da ne napravim nešto još gore, jer ako tu korozija probije skroz lim - frižider može samo na otpad. Dakle, to treba nekako očistiti i preći nečim tako da se korozija tu više ne stvara. Samo čime? Treba li prvo neka podloga pa onda sloj farbe?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa nece ti rdjati ako skines do metala i prefarbas-zasticeno je slojem farbe. Mozes i osnovnom pa zavrsnim slojem.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jako je bitno malo redovnije cistiti iza no-frost frizidera.
Kod mene je ogroman frizider/zamrzivac, jos uglavljen u spajz, tako da jedva prodje kroz vrata, pa se teglim i pomeram ga.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Kod mene je ogroman frizider/zamrzivac, jos uglavljen u spajz, tako da jedva prodje kroz vrata, pa se teglim i pomeram ga.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
To sigurno nije razlog stvaranja leda u frižideru, postoji neki problem sa sistemom otapanja
- Saša
Da, nažalost rano smo se obradovali, jutros opet pločica leda na dnu zamrzivača, a vidi se i zamrznuti curak vode odozgo iz jednog od ventilacionih otvora. Skinuo sam pozadi poklopac motora/kompresora i sem što je puno prašine - deluje da je sve o.k, ventilator radi, kompresor se uključuje, tu nema leda. Zatim sam izvadio ponovo sve fioke iz zamrzivača, skinuo plastični poklopac sa otvorima/usmerivačima vazduha i video da ventilator unutra takođe radi, a naziru se i neke tamne cevi iza tog panela sa ventilatorom (pretpostavljam da kroz njih ide rashladno sredstvo) i sa njih u jednom uglu kaplje voda i sliva se dole prema dnu zamrzivača. Sa njom vidim i poneku kapljicu neke zelene tečnosti... Moraću da zovem majstora. 

Eno ti majstor u postu iznad
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ume, ume.
Mogu da ti dam neke smernice ako hoćeš sam da petljaš sa frižiderom
Mogu da ti dam neke smernice ako hoćeš sam da petljaš sa frižiderom