https://en.m.wikipedia.org/wiki/SerbsHKS napisao:Ima li neko podatak koliko Srba ima sveukupno, u citavom svetu?
Sent from my m2 using Tapatalk
Dobro veče
Re: Dobro veče
Amerika je bila na tom nivou pre 20 godina, za vreme vladavine njenog muža. Rusija obezglavljena posle raspada SSSR-a, Kina koja nije bila nikakav faktor u međunarodnim odnosima i koja je tek tada počela da se uzdiže (kada im je vraćen Hong Kong, a sa njime i high-tech industrija koja se tamo nalazila).Laki021 napisao:Ma Hilari je kobiletina kakva se retko vidja, nego gledam sa stanovista Amerikanca. Amerika je trenutno gde davno nije bila, ide im bolje no ikada u skorijoj istoriji. Hilarina pobeda bi znacila nastavak iste politike. Sa druge strane glasaju za Trampa i rizikuju ds sve izvrnu naopacke
Sada je situacija potpuno drugačija. Buš je spucao ogroman državni novac u pljačku Avganistana i Iraka (a nije imao očekivani "return of investment", posebno nije uspeo da ostvari stabilan izvor iračke nafte). Obama i njegovi socijalni programi su bili zamazivanje očiju narodu, i još više su opteretili državu i poslodavce. Ne znam za druge struke, ali trenutno se u IT plata od 100000 dolara (godišnje, bruto) smatra solidnom. Isto kao i krajem 1980-ih, samo što je sada dolar 2.5 puta slabiji.
I dalje su oni supersila i zemlja sa visokim standardom, ali narod je navikao na bolje, i žele da se to vreme vrati. Zato su glasali za promenu.
Za Klintonku se slažem da je zlo kakvo se retko viđa. Ona je "zaradila" novac prodajom političkog uticaja. Njenog muža i nju su najviše finansirali Saudijci i to jedan od osnovnih razloga američke podrške muslimanima na Balkanu. To sam pisao na ovom forumu i ranije, a pre tri dana je eksplicitno rekao i Asanž.
Siguran sam da je ona podmetnula Moniku Levinski mužu, posle čega je rekla da će "zaboraviti" ceo slučaj, uz uslov da joj dozvoli bavljenje politikom. Upravo je 1998. ili 1999. postala senator, što se uklapa u ovu teoriju. Efektivno je ona donosila predsedničke odluke u vreme agresije na SR Jugoslaviju (zajedno sa jednim još gorim stvorom, M. Olbrajt). Bil Klinton i ministar odbrane Kolin Pauel su do poslednjeg trenutka bili protiv ove vojne akcije. Osim preuzimanja vlasti, podrška albanskim muslimanskim teroristima joj je donela još novca od Saudijske Arabije, Katara, Turske i drugih sponzora islamskog terorizma.
Voleo bih da se obračuna i sa određenim etničkim grupama koje su bezuslovno bile uz Klintonove. Ili da pusti nas da se obračunamo.Mr.Rotor napisao:Još da pohapsi Klintonove i da se obračuna sa selebritijima koji su ih podržali.

Ђенерал Јанковић
Ja baš mislim da se politika prema Srbiji neće uopšte menjati. Možda popusti odnose sa Rusijom, malo zakuva u EU, pošto je odatle imao dosta kritika i to je to.
Unutrašnja politika u US će se najverovatnije promeniti u potpunosti. Pre svega prema migrantima.
Unutrašnja politika u US će se najverovatnije promeniti u potpunosti. Pre svega prema migrantima.
Pa verovatno neće direktno, a svakako ne brzo. Predsednik je samo jedan zupčanik u ogromnoj državnoj mašineriji. Ipak, i kritički stav prema bogatim muslimanskim zemljama i EU (Nemačkoj) je za nas dobar. Neka sve ostane isto, pa je bolje nego da je na vlast došla Klintonka, koja bi nas verovatno dodatno ucenjivala.
Ђенерал Јанковић
Zaboravljate jako vazno pitanje, a to su klimatske promene. Trump veruje da je sve to teorija zavere koju su smislili Kinezi. Rekao je da ce odmah ukinuti pariski dogovor i da ce energetski plan okrenuti ka uglju i fosilnim gorivima. Kad se Amerika odrekne plana smanjivanja stetnih gasova, Kina, Indija i ostale zemlje sigurno nece nastaviti da se pridrzavaju dogovora.
Trump je klasican babun i bice zanimljivo kako ce upravljati najvecom vojnom silom na svetu. Sa druge strane drago mi je da Hilari ide na vecna lovista.
Trump je klasican babun i bice zanimljivo kako ce upravljati najvecom vojnom silom na svetu. Sa druge strane drago mi je da Hilari ide na vecna lovista.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Nisam neko ko se bavi politikom, pratim je cisto povrsno u smisli koliko direktno utice na mene...
Isto tako sam pratio i ove izbore u Americi vise kao neki rijaliti, ali sam "navijao" za Trampa iz par prakticnih razloga zbog kojih mi je drago da je on pobedio.
Konkretno, u slucaju njegove pobede, prognozirano je da ce doci do odredjenog pada dolara u narednom periodu sto meni trenutno zbog posla bas jako odgovara posto mnogo zavisim od tog kursa posebno u nekom narednom periodu. Kada sam jutros video da je pobedio i odmah proverio kurs po kojem je dolar vec oslabio i ima tendenciju pada, iskreno imam veliki razlog za slavlje posto i samo ovaj "mali" pad trenutno mi znaci ogroman ekstra profit.
Samo neka zadrzi ovu tendenciju mesec dana a dovoljno bi bilo i samo da stagnira i ja sam vec prezadovoljan rezultatima Trampove vladavina, posle neka radi sta hoce.
Ujedno, ovakve situacija bi trebala i da ojaca rusku rublju i da se dobro odrazi na rusko trziste, sto mi opet jako odgovara.
Na isti nacin pratim politiku od lokalnog nivoa, preko republicnog do medjunarodnog. Iskljucivo razmatram posledice koje direktno uticu na mene. I do sada se takav stav pokazao kao ispravan, a neka oni kojima je to primarno zanimanje razmisljaju o globalnim problemima...
Isto tako sam pratio i ove izbore u Americi vise kao neki rijaliti, ali sam "navijao" za Trampa iz par prakticnih razloga zbog kojih mi je drago da je on pobedio.
Konkretno, u slucaju njegove pobede, prognozirano je da ce doci do odredjenog pada dolara u narednom periodu sto meni trenutno zbog posla bas jako odgovara posto mnogo zavisim od tog kursa posebno u nekom narednom periodu. Kada sam jutros video da je pobedio i odmah proverio kurs po kojem je dolar vec oslabio i ima tendenciju pada, iskreno imam veliki razlog za slavlje posto i samo ovaj "mali" pad trenutno mi znaci ogroman ekstra profit.
Samo neka zadrzi ovu tendenciju mesec dana a dovoljno bi bilo i samo da stagnira i ja sam vec prezadovoljan rezultatima Trampove vladavina, posle neka radi sta hoce.

Ujedno, ovakve situacija bi trebala i da ojaca rusku rublju i da se dobro odrazi na rusko trziste, sto mi opet jako odgovara.
Na isti nacin pratim politiku od lokalnog nivoa, preko republicnog do medjunarodnog. Iskljucivo razmatram posledice koje direktno uticu na mene. I do sada se takav stav pokazao kao ispravan, a neka oni kojima je to primarno zanimanje razmisljaju o globalnim problemima...
Od toga Rotore nema nista. Prije ces je vidjeti kao pomocnincu Trampu nego u zatvoruMr.Rotor napisao:Još da pohapsi Klintonove i da se obračuna sa selebritijima koji su ih podržali.

Dusane, ja mislim samo da se zahebava i da nece nista od toga uraditi. Uglavnom danas na berzi je Tesla najveci gubitnik.
Gobline, jesi li bacao pogled na dolar nakon jutra, npr sada?
Gobline, jesi li bacao pogled na dolar nakon jutra, npr sada?
Floyd napisao:https://en.m.wikipedia.org/wiki/SerbsHKS napisao:Ima li neko podatak koliko Srba ima sveukupno, u citavom svetu?
Sent from my m2 using Tapatalk
Ako se wiki može verovati 100%
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Jesam, video sam da se tokom dana oporavljao, ali i dalje mislim da ce u narednom periodu imati tendenciju pada (mozda se i varam).Laki021 napisao: Gobline, jesi li bacao pogled na dolar nakon jutra, npr sada?
U principu, ocekivanja su bila ako Klintonova prodje da dodje do izjednacavanja vrednosti $=E u najmanju ruku, u suprotnom je predvidjan pad na berzi i pad vrednosti $...
Iskreno, ne bavim se tim istazivanjima ali drugar je uspesan broker i ekonomski savetnik pa sam sa njim dosta diskutovao na ovu temu i odprilike su svuda slicna ocekivanja koja se polako ostvaruju.
Meni je za posao bitno da dolar ne skace vise u narednih mesec dana i to bi bilo OK, a sve sto bude pada je ekstra profit.
Kad bi dosao na 1,20 to bi vec bio ambijent za porucivanje Panamere

Nemoj da verujes ni rec tim pricama jer je sve to moze da bude a ne mora da znaci. Evo sada je dolar u plusu i sve berze u plusu, ne uklapa se ni u jednu suplju pricu.
Nemam ja sta da verujem ili ne verujem, mogu samo da se nadam pozitivnom efektu.
Niti se sta pitam, niti sta mogu da uticem.
To su neke stvari u poslu ne koje apsolutno niko na svetu ne moze da ti daje prave informacije i usmerenja...
Upravo iz tih razloga nikada nisam ni voleo niti ulagao na berzi iako su me mnogo puta uvlacili u tu pricu. Jednostavno to nije nesto cime bi mogao da se bavim. Mogu da pratim iz radoznalosti i da budem upucen, ili eventualno kao trenutno ako mi neki posao zavisi od takvih uticaja, o to je to.
PS - kad sam preziveo onakav krah rublje i ukrajinskog trzista u globalu, sve ostalo je lako.
Niti se sta pitam, niti sta mogu da uticem.
To su neke stvari u poslu ne koje apsolutno niko na svetu ne moze da ti daje prave informacije i usmerenja...
Upravo iz tih razloga nikada nisam ni voleo niti ulagao na berzi iako su me mnogo puta uvlacili u tu pricu. Jednostavno to nije nesto cime bi mogao da se bavim. Mogu da pratim iz radoznalosti i da budem upucen, ili eventualno kao trenutno ako mi neki posao zavisi od takvih uticaja, o to je to.
PS - kad sam preziveo onakav krah rublje i ukrajinskog trzista u globalu, sve ostalo je lako.
Pa zasto onda ne bi hedgeovao evro protiv dolara u vrednosti posla i onda stvarno nemas cemu da se nadasi ni od cega da strepis? To je onda posao nezavisan od valute i na tebe ne utice kretanje valuta, u suprotnom se hteo ti ne hteo igras i nisi siguran da li ces pride zaraditi ili izgubiti.