Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Neće od stajanja izaći iz balansa.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa ko kaze da hoce?
Ja pricam o tome da mnogi i ne osete debalans. Sta zna zensko dal joj trese neka strana il zasto volan podrhtava. Uostalom to su vec izrazene situacije debalansa.
Ovako lepo odradis pre montiranja ako vec ides kod vulkanizera i ne razmisljas.
Kome je mnogo tih 800rsd nek ne balansira.
Ja pricam o tome da mnogi i ne osete debalans. Sta zna zensko dal joj trese neka strana il zasto volan podrhtava. Uostalom to su vec izrazene situacije debalansa.
Ovako lepo odradis pre montiranja ako vec ides kod vulkanizera i ne razmisljas.
Kome je mnogo tih 800rsd nek ne balansira.
Brzine idu u H-a !!!

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Jako ruzna felnaCR7 napisao:Imam ponudu od 23.000 rsd po gumi + felna original bmw,Ali problem je sto je guma Pireli iz 2012 godine,dali uzimati ovu ponudu,sve je novo nikad montirano na auto,felna je naka star spoke 391 original bmw.Dali uzimati ovaj set zbog starosti gume mi je frka inace dimenzja je 225/55/R16.

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Opet sam ispao budala i kupio zimske gume ( koje ne mogu ni da namontiram jer je kaos kod vulkanizera i čeka se i po 4 sata ), a kad sam poslednji put video sneg u nizinama se i ne sečam. Fora je jer kod nas od 15.11 moraš da imaš zimsku opremu i da je napolju 30 plusa...kretenizam prve klase i pokazatelj kako je jak gumarski lobi, jer zimska guma osim na snegu je totalno inferiorna, da ne kažem opasna naprotiv letne gume.
Pa nije bas tako, na niskim temperaturama je mnogo sigurnija od letnje, druga smesa, ima vise kaucuka. Letnja guma na nula stepeni je ko da je od plastike, o ponasanju na mokrom da ne pricamo.maniaxxx napisao:jer zimska guma osim na snegu je totalno inferiorna, da ne kažem opasna naprotiv letne gume.
Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
Pa to letnja guma na dva stepena napolju je extra.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
da ali za 23000 rsd dobijem novu felnu i gumu iz 2012 pireli zimsku u ovlascenom bmw salonu radulovic ns,ja pitao a posto je samo ta felna da se kupi posebno,oni rekose nesto oko 40000rsd,pa koja je logika da prodaju ovaj set tocka za 23000rsd???Gledao sam preko oglasa nigde nema nista jeftinije da me izadje felne pluse gume.Delija napisao:Jako ruzna felnaCR7 napisao:Imam ponudu od 23.000 rsd po gumi + felna original bmw,Ali problem je sto je guma Pireli iz 2012 godine,dali uzimati ovu ponudu,sve je novo nikad montirano na auto,felna je naka star spoke 391 original bmw.Dali uzimati ovaj set zbog starosti gume mi je frka inace dimenzja je 225/55/R16.
Moj zimski set je balansiran prosle godine kada sam i kupio nove gume, sada sam ih stavio i na auto putu preko 120-125 trese volan kao lud. izgeda da cu morati da ih balansiram...
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
CR7,
te gume bi trebalo pre baciti nego prodavati kao nove, zato i nude tu cenu. Felne 16-ke original za BMW (polovne) su 200-250 evra, ti ces 800 evra platiti set. Bolje uzmi felne polovne, tipa za 250 evra, i kupi gume po zelji sa ovogodisnjim DOT-om.
Gume se od stajanja "uplastice", te vise nemaju performanse kao da su nove.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
te gume bi trebalo pre baciti nego prodavati kao nove, zato i nude tu cenu. Felne 16-ke original za BMW (polovne) su 200-250 evra, ti ces 800 evra platiti set. Bolje uzmi felne polovne, tipa za 250 evra, i kupi gume po zelji sa ovogodisnjim DOT-om.
Znao sam da če se pisati takve stvari ko svake godine. I evo danas je kod nas 3 stepena kiša pada i ja sam na letnim gumama, koje su po testovima slabe na kiši ( michelin primacy ) i vidi čuda, vozim se kao i obično, baš sam testirao oštrije vožnju i kroz krivine i slično, nema problema, nema klizanja nema ništa...jer ako bi bilo to što pišeš istina, ja bih prvi več odavno bio u nekom jarku, a veruj mi da svugde idem kad je sneg i osim po snegu ( NAGLAŠAVAM OPET, KAD JE SNEG NA PUTU NI SLUČAJNO SA LETNIM GUMAMA NA PUT ), zimska jednostavo nema šanse.mića napisao:Pa nije bas tako, na niskim temperaturama je mnogo sigurnija od letnje, druga smesa, ima vise kaucuka. Letnja guma na nula stepeni je ko da je od plastike, o ponasanju na mokrom da ne pricamo.maniaxxx napisao:jer zimska guma osim na snegu je totalno inferiorna, da ne kažem opasna naprotiv letne gume.
Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
Risto napisao:CR7,
Ali daj neku stranicu ko prodaje polovne felne 16 original bmw.Ja koliko sam listao nigde da naidjem.Ja ne znam ni sta da trazim,jel za f30 idu 7j ili sta,nisam u toj sferi?
evo nasao sam ovo,mislim da su cak i felne iste ko moje,samo je pitanje dali su krive i sve ostalo,ipak je macka u dzaku kad kupujes polovno?
http://www.polovniautomobili.com/felne- ... 16-5-x-120
ili ovo
http://www.polovniautomobili.com/felne- ... 16-5-x-120
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Eto ti ove druge felne, i 4 Contija ili Dunlopa sveza za 650e.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ako su pravilno skladistene - nista im ne fali. Nece ih voziti 10 godina.Risto napisao:CR7,
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
pa i to i mislim da uradim da uzmem ove felne za 310e,i da uzmem 4 neke zimske,sta staviti koju dimenziju, 205/60/R16 to propisuje fabrika ali mali je slabiji izbor, ili 225/55/R16 to isto propisuje fabrika i ok je izbor,ili ici na 205/55/R16 gde je najveci izbor.dag81 napisao:Eto ti ove druge felne, i 4 Contija ili Dunlopa sveza za 650e.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ja sam sad uzeo u toj 205/60 dimenziji Conti TS850p. Za sada sam bas zadovoljan gumom.
Brzine idu u H-a !!!