VW Golf VII
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: VW Golf VII
Zar ne ide zf8?
- Ivan
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Dugo nisam video ovu zuckastu boju na golfu, poslednji put je to bilo na mk4. Neobicna boja ali mnogo dobra.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Zasto nije DSG u svim? Ne trpi momenat ili?
Zivo me zanima sto u limuzinama nije prihvacen menjac sa dva kvacila (ili sa dvostrukom spojnicom).
Sent from my m2 using Tapatalk
Zivo me zanima sto u limuzinama nije prihvacen menjac sa dva kvacila (ili sa dvostrukom spojnicom).
Sent from my m2 using Tapatalk
Nije momenat, ide uz 3.0 i u drugim modelima.
Naravno, pitanje je i da li su dag i s-tronic potpuno isti menjaci 
Osnova je svakako ista, ali je pitanje da li su delovi isti.
Sent from my D6603 using Tapatalk

Osnova je svakako ista, ali je pitanje da li su delovi isti.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Ivan
Naravno da jesu, makar u vecini slucajeva, moze se proveriti po oznaci uostalom jer ima par verzija.
Jedini kod vwa nema dsga sa 3.0 motorima, jer su im jedini 3.0 modeli SUV (tuareg i amarok), a oni kao i porsche cayenne idu sa aisin 8brz, nije zf.
Jedini kod vwa nema dsga sa 3.0 motorima, jer su im jedini 3.0 modeli SUV (tuareg i amarok), a oni kao i porsche cayenne idu sa aisin 8brz, nije zf.
Pogon napred/nazad?
Isti su samo ako im je isti kataloski broj u programu rezervnih delova.
Kao sto sam vec spomenuo, zf8 ide u sve Bmw-e, pa su u 30d i 20d totalno drugi menjaci, totalno drugaciji odziv i ponasanje.
Kao sto sam vec spomenuo, zf8 ide u sve Bmw-e, pa su u 30d i 20d totalno drugi menjaci, totalno drugaciji odziv i ponasanje.
- Ivan
Totalno drugaciji bi bili dsg i zf8, makar za moje poimanje totalno razlicitih stvari 

pdk je konstrukcijski drugaciji, dsg i stronic su sustinski isti, razlike su kao 2.0 tsi u audiju i vwu.
Zasto zf8 a ne dsg je pitanje politike kompanije. U sustini menjac sa dvostrukim kvacilom je prikladniji za automobile koji su sportski orijentisani dok je zf8 teoretski udobniji za svakodnevnu voznju.
Zasto zf8 a ne dsg je pitanje politike kompanije. U sustini menjac sa dvostrukim kvacilom je prikladniji za automobile koji su sportski orijentisani dok je zf8 teoretski udobniji za svakodnevnu voznju.
Ivan napisao:Totalno drugaciji bi bili dsg i zf8, makar za moje poimanje totalno razlicitih stvari

Totalno drugacije je kada se neki menjaci totalno drugacije ponasaju, znaci da nije isti menjac u pitanju. Mozda su oba na istoj osnovi, ali isti nisu.Ivan napisao:Totalno drugaciji bi bili dsg i zf8, makar za moje poimanje totalno razlicitih stvari
To je kao reci da su Carrera i Carrera Turbo isti auto, samo zato sto im je osnova ista.
Dakle, ako DSG i S-tronic nemaju isti kataloski broj, onda nisu isti. Mozda je neko nekada menjao, pa zna.
Tako se mnogi zajebavaju da su u Skodi i Audiju isti delovi, samo zato sto pasu jedni na druge, ali je u vecini slucajeva dosta razlicit deo u pitanju i ako moze da stane u oba auta.
Onda je verovatno i 7G+ u S klasi bolji pošto je u C očaj.