Ikac napisao:Mislim da je čovek uzeo za neko teretno vozilo, nije za Megana...
Edit
Darko napisao:Kakve su westlake ili starfire gume? Treba mi za kombi dve zadnje zimske da proguram zimu samo po gradu, pa sam nasao ove dosta povoljno.
Tako je, uzeo sam za kombi, za zadnje tockove, treba mi samo zimi po gradu za brzine do 60kmh pa sam gledao neku sto jeftiniju varijantu.
Procitao sam neke testove gde da su imale prolaznu ocenu i meni dosta.
Za zimu je bolja Sava. Smesa guma je kvalitetnija. Evidentna razlika kada skinete gume vozene lete, Sava se raskomadala, sto znaci da ima silike i da joj leto ne prija, Tigar isti, skoro nikakve promene nema.
Fabrika Tigar je imala, a valjda jos uvek ima, vrhunske strucnjake, pa su napravili winteru takvu kakva je, jer znaju kakav smo narod i ko ce je kupovati
Guma gađa naš sirotinjski segment savršeno. Trajna veoma, izuzetno ekonomična i jeftina da se kupi. Mnogo više se prodaje napolju, nego kod nas, skoro su proširivali pogone za izvoz.
Još kad ne bi imala nuspojava u vidu klizanja tamo gde bilo koja druga guma ne kliza, bila bi savršena. Ja sam je imao na Zastavi, čupala po snegu samo tako, ali sam mogao i da se slupam samo tako jednom prilikom, po nekoj kišici. Zato sam za Civic uzeo Dunlop 3D, biće im ovo šesta sezona. Sad bi pre uzeo Savu.
Meni je na Astri G savrseno lezala Sava Eskimo S3+ 195/65/15
Na Passatu su zimske Tigar Wintera 205/55/16, da li je zbog tezine auta ali generalno su za sneg odlicne i za lapavicu na putu. Na toplom i za brzu voznju vec malo pokazuju tu svoju mekocu...
Za 607 planiram ovih dana opet Savu 215/55/16...mislim da je ipak bolje resenje nego Wintera....