Siledžije - internacionalno blago

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Siledžije - internacionalno blago

Post od Texonja »

nikaragva napisao: Realno, ako neko dodje da te ubije u kuci, nece ti pomoci ni tenk u dvoristu, jer je on uvek dva koraka ispred tebe, a ti pod jorganom ;)
E sad... Nije tema, ali da kazem kako se sa ovim ne slazem, jer je prvo tu je pas koji ce da laje, a ko hoce jos vecu bezbednost tu je 21. vek :) u vidu alarma koji vise nije nikakav bauk i kosta red velicine 250 eur sa sve senzorima za celu kucu i ugradnjom. Jedino da ti upadne neki ninja u kucu. Slika
... a da imam dozvolu sa tenk u dvoristu, ne da bih se samo odbranio od lopova, nego bih i osvojio par dvorista. :pijemcaj:

Kod mene u komsiluku je u poslednje 2 godine bilo nekoliko obijanja kuca kada vlasnici nisu tu ili cak ulazenja u dvoriste i odnosenja stvari dok su ljudi u kuci. To se sve desilo kod ljudi koji niti imaju psa u dvoristu, niti kameru. Ne mora pas da bude ubica, niti kamera da snima, dovoljno je da su tu i lopov nece dirati. Zasto bi kada ima toliko lakih plenova okolo, koji stoje na "izvol'te"
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Xepoj87 napisao:A onda nekoga pustis da ti udje u posed,upucas ga(iz nekog svog motiva) i kazes kako je usao nepozvan? ;)
Svaka prica ima 2 strane :)
Ja sam prvi za samoodbranu i nevezano za zakon,rado je primenjujem u svakoj situaciji koja to zahteva,ne obaziruci se na posledice,ali mislim da ta dozvola pucanja donosi vise zla,nego dobrog :)
Sta god da je u pitanju,ne vredi necijeg zivota.
A onda sa druge strane imas ljude kojima je profesija kradja i otimanje onoga sto su drugi radom stekli. E, oni kod nas i ne samo kod nas prolaze nekaznjeno, a to je nenormalno, i onda mi dodje ponekada muka od svih tih evropskih tekovina. I nije samo u pitanju sankcionisanje kradje, nego toboz i ta decija prava i sta znam. Mogu u skoli da skacu po plafonu, ne mozes im nista. Ne valja bas to ni tako.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

E vaspitanje dece je nesto sasvim drugo :)

@tex
Pa za pravog ubicu alarm i pas su nikakve prepreke, ali vec smo otisli predaleko :)

Samo sam hteo reci da oduzeti nekom zivot tek tako, sem u samoodbrani, je lose. Npr. da je moje dete delikvent i da je nekom skinuo felne da bi zaradio za nesto, a popije metak u glavu zbog toga, verujem da bi par noci posle toga napravio pokolj u toj kuci. Treba i o tome misliti, i druga strana ima oruzje i zna da ga koristi :) Ne opravdavam kradje i lopovluke, gnusam ih se, ali ne mozes zbog svakakvih gluposti lisiti coveka zivota. Mozes npr. dobro da ga premlatis, to bi mi nekako bilo sladje.
Zlocin radja zlocin, ne zaboravite to ;)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Da ga dorbo prelmatiš kao onaj što ubi onog u Kragujevcu zbog kučeta...

Ništa mi nismo naučili kao društvo i ništa ne postižemo u ovoj našoj državi jer da sistem funkcioniše dovoljno bi bilo da pozovemo policiju koja utvrdi činjenično stanje.
Zatim policija preda tog (zbog upada u dvorište, upada u kuću, krađe felni itd) sudu a sud mu rebne kaznu koju zaslužuje, ali nezavisno sudstvo koje radi bez pritisaka.
A zatim ga ista ta naša država natera da odsluži kaznu ili materijalno plati štetu.
Uz napomenu da za povratnika važe duple kazne.

I niko nikoga ne mora da dobro mlati niti išta slično da nam država funkcioniše!

Samo ovo gore što sam napisao da počne da se sprovodi i bilo bi nam mnogo bolje!

ps
nikaragva ovo se ne odnosi lično na tebe...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Dobro, nisam mislio da ga ubijes batinama, to onda nisu batine nego ubistvo, isto kao i pistoljem.
Ali jedne dobre starinske batine, posle kojih ce prilikom svakog sedanja i ustajanja, se setiti nocnog pohoda su ok :)

Eto amerikanci imaju savrsenu policiju (barem tako vidim u onim silnim serijama), pa opet imaju problema sa kriminalom. Kod nas je ogromna korupcija, pa ce pre najebati taj sto je ukrao gajbu paradajza, nego onaj sto je ukrao 500 hektara paradajza :)

To je jednostavno resiti: prvi put, sta ja znam mesec dana, drugi put te uhvate za slicno delo, 2 godine, treci put te uhvate za slicno delo, 10 godina.
Poslednja izmena od nikaragva u 03 Avg 2012, 12:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

nikaragva napisao:E vaspitanje dece je nesto sasvim drugo :)
Nisi me razumeo. Te moderne evropske tekovine su postale previse tolerantne prema kojecemu, pa i prema deci izmedju ostalog, to je sustina.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Da, jasno mi je sta govoris. Moze se reci da gomila tih stvari potice upravo iz porodice i najranijeg detinjstva, ...
Opet ponavljam, da sam samo hteo naglasiti, da ne mozes tek tako ubiti coveka, zbog neke gluposti. To sto nama felne od 300e znace sestomesecnu platu je sila prilika nase zemlje, pa se ljudi ubijaju za male pare.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

nikaragva napisao: Npr. da je moje dete delikvent i da je nekom skinuo felne da bi zaradio za nesto
Ko dozvoli da mu dete krade felne, treba prvo sebi da puca u glavu, jer je isao na pecanje umesto da se pobrine za svoju decu, bilo vaspitno, bilo finansijski.
Da vidim nekog kako mi krade radkapne ne znam kako bih reagovao (verovatno impulsivno kao i uvek, pa bih se posle kajao). Licno bih kaznjavao i POMISAO da se krade, a kamoli pokusaj ili uspesan pokusaj kradje. Ali to je zato sto sam ja lud.

U Kanadi pozoves policiju, tu su za minut-dva... Ako si kojim slucajem zvao za glupost, kazna je 200$. Dakle, niko ne zove za glupost, ali ako si nazvao - tu su.
Mada i dalje verujem da je bolje licno resiti problem na licu mesta. Americki nacin, slamnati sesir na glavu, farmerke tregerice i saspes mu dvocevku u bulju. :mrgreen:

EDIT - jbt koliko pisete, stisnem SUBMIT i svaki put nece da postuje vec me obavestava da je u medjuvremenu bilo jos postova. :nesvest:

EDIT 2 - Nikaragva, nije ni do 300eur vrednih felni, ni do 1300 eur, ni do 10 eur vrednih radkapni, vec do cinjenice da je neko krenuo da KRADE od nekog drugog.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Pa upravo je poenta, da taj americki princip nije nista smanjio, a za razliku od amerikanaca, nas mentalitet ce za tu sacmu u bulju proizvesti kontra efekat, pa ces i ti najebati zbog ratkapni od 3 hiljade.

S obzirom da sam na poslu od 0700 do 1900, i da je moje dete vise u vrticu, sa mnom se vidi samo uvece pred spavanje, tako da je tesko u tim uslovima vaspitati decu. Ne pravdam se, i ja sam kriv zbog toga, sto nisam bio u stanju da zaradim pare pre nego sto se on rodio, ili sto nisam radio nesto kod kuce, pa da mogu da budem uz njega.
Ali sam razvoj deteta od pelana do kradje nisam shvatio kao temu, nego kao pocetno stanje.
Zlocin radja zlocin, budi siguran da ce ti se neko osvetiti za tu sacmaricu, jer mi smo takav narod. Eto podji od sebe, ti bi to uradio zbog ratkapni, a sta mislis sta bi uradio neki sin db-ovca da mu cepnes dete sacmaricom ;)

Edit:
"EDIT 2 - Nikaragva, nije ni do 300eur vrednih felni, ni do 1300 eur, ni do 10 eur vrednih radkapni, vec do cinjenice da je neko krenuo da KRADE od nekog drugog."
To vec nije na nama da resavamo, placamo porez, imamo miliciju i sudstvo, imamo obrazovne institucije i popravne domove, oni treba da se brinu o tome, a ne vojvodjani sa slamnatim sesirima i sacmaricom u rukama :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

nikaragva napisao: To vec nije na nama da resavamo, placamo porez, imamo miliciju i sudstvo, imamo obrazovne institucije i popravne domove, oni treba da se brinu o tome
Odskrinuo si vrata pandorine kutije... sreca sto sam odmah primetio i evo zatvaram ih!! :censored:
Imamo Miliciju (@Next, ajde) i sudstvo... i ima zenske, ima sve, lepo znas kako. :)
vojvodjani sa slamnatim sesirima i sacmaricom u rukama :D
Redneck style mothafucka! :kezo:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Da je sramota biti kriminalac i lopov bilo bi ih zanemarljivo malo. Medjutim to je cool, in, i u modi.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Kod mene u bloku pre par nedelja neki skidali felne i sahtove vec danima, i opet dosli i čile ih video s prozora i osuo 3 ili 4 metka po njima, ne znam jel bilo shoot to kill ili samo zastrasivanje, sve u svemu, interventna se materijalizovala u roku od odma, jednog uhvatili a dvojica pobegli, zvali ih sa mobilnog od uhvacenog i lepo im se nacestitali Nove godine tu na sred bloka, sve kosti su im polomili, vise ne kradu felne.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

:bravo: tako treba sa stokom...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Da, to vec nije tema, nego da li ubiti lopova u dvoristu zbog paradajza ili ne.
To sto pominjete je vec bolest drustva.
Jer:
Nekad je ovo bio mainstream
http://www.youtube.com/watch?v=tgzrrD6gOrk

A danasnji odaberite sami :) I zasto je kul biti kriminalac. U zadnjih 60-70 godina mislim da smo sad na najvecem kulturnom dnu, a mozda vecem nego ikad.

Uroš S. napisao:vise ne kradu felne.
Na tom mestu, ali kradu na nekom drugom :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Uroš S. napisao:Kod mene u bloku pre par nedelja neki skidali felne i sahtove vec danima, i opet dosli i čile ih video s prozora i osuo 3 ili 4 metka po njima, ne znam jel bilo shoot to kill ili samo zastrasivanje, sve u svemu, interventna se materijalizovala u roku od odma, jednog uhvatili a dvojica pobegli, zvali ih sa mobilnog od uhvacenog i lepo im se nacestitali Nove godine tu na sred bloka, sve kosti su im polomili, vise ne kradu felne.
Amerika bracala, Amerika. :rofl:
SlikaSlika
Zaključana tema