Kao što pise u naslovu imam sledeći problem:
Pri šaltannju iz manje u veću ( nema pravila iz koje u koju brzinu ) u trenutku pritiskanja kvačila obrtaji umesto da padnu ostanu, kao da nisam pustio gas pri saltanju. Ukoliko presaltam na većim obrtajima pritiskom na kavačilo obrtaji čak još više skoče. Kao da sam dodaje gas.
Auto imam od skoro, i taj problem se pojavio dolaskom hladnih dana. U pocetku se manifestovalo dok je motor hladan a hladno napolju. A sada i kad se motor ugreje problem ostaje pri nekih 1 stepen celzjusa napolju ( sinoc npr ).
Isao sam do majstora i naravno kad on vozi kao za đavola to se ne desava. Rekao mi je da nije za brigu i da treba da ugrejem motor malo pre polaska, zbog "sintetičkog ulja u menjaču" . . . sta god time hteo reci.
Auto pali odlično vuče odlično na leru radi na nekih 900 o/min kada je zagrejan. Ne varira ler ni kad je hladan ni kad je topao. Na leru prima gas odlično i obrtaji normalno padaju otpustanjem istog.
Ono što mi je predhodni vlasnik rekao a vidim to i sam jeste da treba EGR da se cisti. Pri oštrijem ubrzanju ima dima iza mene. NIje dimna zavesa ali vidi se, pogotovo noću pod farovima automobila iza.
Problem koji imam je jako iritantan tim više što sam pre 2 meseca kupio auto i to prvi auto

Svako misljenje, savet sta da radim je dobrodošao.
Hvala unapred!