Najbitnije u celoj toj priči oko televizora su kvalitet slike i veličina ekrana. Sve te "džidža-bidže" koje ima izgustiraš za nedelju-dve dana i više se i ne koriste, a koliko god da je veliki - posle tih par nedelja takođe ukapiraš da bi mogao biti i veći (nikad nije prevelik). Dakle, idi negde (ako možeš) gde su zajedno pa im pogledaj sliku i boje, pa odluči. Ja sam pazario LG 42LB580V pre skoro dve godine i prezadovoljan sam.
Šalu na stranu, potpuno se slažem šta si napisao - panel je najbitniji, reprodukcija boja, brzina, crna, veličina, sve ostalo je potpuno sekundarno. Sada postoje fantastični mali HDMI Androidi, koji svaki TV pretvaraju u Smart.
Sto je skuplji TV to je veca razlika kod madjara. Ali na cifru od oko 500e razlika je nekih 10-15%, sto mi bas i ne opravdava razliku u godinama garancije koja se moze naci u nasim prodavnicama. Prednosta dajem onim televizorima koji imaju produzenu garanciju od 5 godina, definitivno.
Taj Panasonic i LG 40UH630V su mi trenutno najblizi zbog garancije.
Sto se tice SmartBox-a, nisam imao prilike da ga vidim na delu. Nije iskljucena ni ta opcija ako se naidje na dobru ponudu obicno tv-a.
Cekam kraj ovog meseca da vidim da li ce neke nase prodavnice imati neke bolje ponude zbog black friday-a.. Ako ne tad, pre nove godine bi trebalo da imaju neke promocije kao sto su produzene garancije.
Vidi se da je farbano ali ništa strašno, odradio sam i fine prelaze tako je lepo ispalo. Očistio sam prvo šmirglom koliko sam mogao, pa 2-3 tretmana anti-rostom i na kraju prešao belom farbom u spreju specijalno namenjenom za belu tehniku (3-4 sloja, sa sušenjem između oko 20 min). To je neka malo "prljavija" nijansa bele, da se koliko toliko-uklopi sa ostatkom boje. Došao sam u iskušenje da to pre farbanja i izgitam, pa špric git... No odustao, dobro je i ovako, pa koliko izdrži - nek izdrži. 12 mu je godina, neka posluži još koju i odradio je svoje.