Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od nidza »

Ne igra 0.2, ali igra olovka. :)

Da li će biti neki naredni Note kada dođe vreme za zamenu, pitanje je sad.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ok i to. Nisam je nikad koristio pa sam i zaboravio da postoji :)

Biće sigurno novi Note.
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Post od Milan »

nidza napisao:Ne igra 0.2, ali igra olovka. :)

Da li će biti neki naredni Note kada dođe vreme za zamenu, pitanje je sad.
Pa šta je sa note 5 i 6? Ima li toga uopšte?

U moj slučaju nije to 0.2" manje već bi bilo 0.5" već u odnosu na 6" koje sam imao.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Note 5 se nije prodavao regularno u Evropi ali može da se nabavi. Note 6 ne postoji... sledeći model je 7, koji se više ne proizvodi.

Ja sam sa 5.7 prešao na 5.5 i više vidim prednosti nego mane malo manjeg ekrana.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Lepo sam napisao: ako telefon treba da se ZAMENI možeš da obrišeš dupe sa garancijom na tuđe ime. Traži se isključivo potpisnik ugovora. Ne pričam napamet, prošao sam kroz to sa svojim s7 edge. Servis, popravka itd. može samo sa garancijom ali za ZAMENU uređaja potrebno je da dođe potpisnik ugovora.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Raspitivao sam se kod sva tri operatera i jasno i precizno su mi rekli da uređaj može da se reklamira samo ako je tu vlasnik ugovora.
Ko ne veruje imam screenshot dopisivanja sa korisničkim servisima.
Ako je telefon uzet preko fizičkog lica potrebno je da imate ovlašćenje tog lica da vi vršite reklamaciju telefona i to ovlašćenje se overi u sudu.
Ako je telefon uzet preko firme potrebno je da ta firma na svom memorandumu vam napiše ovlašćenje i da se potpiše odgovorno lice i stavi pečat firme.
Ovako je 100% baš sam u toku sa tim.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Captain Slow napisao:Apsolutno nije tačno ovo što Heroj piše da Sexus baguje i da TW bolje radi.
Imao Sexus 4,5, 5X, sad 6P, niti jedan jedini bag, restart, zamrzavanje,
imaju mana i nisu za svakoga, definitivno.
Sexus 5X koji košta 200€ radi brže i bolje od svakog Samsunga koji košta xyz €,
pride i bolje slike pravi.
Google je ispao peder sa Pixelima, tu im okrećem leđa, za mene su završili.
Posto ja lazem, evo crno na belo, da se vidi ko zaista laze i izmislja. Ovaj prvi video je od onih sto su dole napisali onaj clanak koji je Milan okacio, "Android Authority".

https://youtu.be/n-9npsIuh4Q?t=8m49s

https://youtu.be/_Xb8Zar9R4c?t=4m25s

Milan napisao: Da li bih uzeo SG7 da je jeftiniji, verovatno ne, morao bih dobro da ga pročačkam, mada kao što rekoh, meni je 5.7" MINIMUM veličine, i stvarno nisam razmatrao ni na sekundi ništa ispod. Moja dilema je bila 6P ili mate 8 i verovatno bih uzeo mate 8 da ga je bilo u mts-u. Prešao sam kod njih zbog njega, on se prodao dok sam čekao da mi aktiviraju broj i nikad se nije pojavio...
Zasto ti je 5.7" minimum, kada koristis ta 2" viska, kada bi ti smetalo da je manje?

Posto, sem videa i slika, Samsung ima veci ekran pri koriscenju, jer Nexusu navigacioni tasteri na ekranu oduzimaju dosta ekrana.
Evo, bas ovde ti to govori:

https://youtu.be/_Xb8Zar9R4c?t=2m51s

@havijer, zanima me samo kako su to zakonom regulisali?
I meni su u auto osiguranju rekli da moram u njihov servis i da za automobile starije od 5 godina moraju polovni delovi.
Zavrsilo se sa racunom od 4.5k eura u Mercedesu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Ladno si okačio klipove sa jutjuba, pa lol.
A svi znamo da Samsung ne ulaže u pr i ne plaća da se kude oponenti.
I sad meni plaćena reklama govori da moj telefon ne radi?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne, govorim ti ja, iz licnog iskustva sa drugarovim Nexus-om, a i on se stalno zali na bagove.
A isto kao i vi iz "stock" sekte, ne bi menjao Nexus ni za zivu glavu :)

Za sada imamo dokaz na videu da Nexus baguje, dakle vidi se bag, ne kapiram kakve to veze ima sa time ko pravi test?
A na drugoj strani imamo tebe koji govoris suprotno, da ne verujemo svojim ocima, nego tebi ;)
E sada, ili nas varaju sopstvene oci i ja lazem, ili ti lazes, treceg nema.
Ni na jednom ovom testu Samsung nije bolji u necemu u cemu zaista nije bolji.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Xepoj87 napisao: @havijer, zanima me samo kako su to zakonom regulisali?
I meni su u auto osiguranju rekli da moram u njihov servis i da za automobile starije od 5 godina moraju polovni delovi.
Zavrsilo se sa racunom od 4.5k eura u Mercedesu.
Nisam siguran kako je regulisano, ali sam siguran da je tako.
Bolje sklopiti ovlašćenje u trenutku kupovine telefona sa oglasa nego juriti preko advokata da ti tužiš operatera što oni ne daju bez vlasnika ugovora da se izvrši reklamacija uređaja.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

Ja nigde nisam napisao da se veruje meni, samo sam napisao da nije tačno da TW bolje radi od Sexusa.
Uostalom, pošto Sexux više nije za gikove nego je premijum ne sviđa mi se i pljuj ga slobodno, nemam protiv ništa, pljujem ga i ja.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja ne pljujem Nexus, uvek je bio to sto je bio, samo poredim 2 telefona i iznosim ono sto sam primetio.
Daleko je to od toga da je jedan telefon sranje, a drugi kida, ali razlika jednostavno postoji.
Evo, ako dodjes, na jednom okupljanju ces mi pokazati kako je to Nexus brzi od Samsunga :)
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

Isto to radim i ja, iznosim ono što vidim svojim očima, klipove (sem xxx) ne gledam nikad, jer su svi manje ili više plaćeni i pristrasni.

Dogovoreno za okršaj, ako budem u Bgu.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da su pristrasni, ne bi Nexus u zivotu pobedjivao u kameri, sto je danas jako bitan deo telefona.
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Post od Milan »

@Xeroj

za ekran - iskreno nisam ni razmišljao o tome tj prostoru koji zauzimaju dugmići. Sa druge strane, nestaju kada se pušta bilo šta u full screen-u, fotografije, video, igre, pdf, dokumenta, Tako da je to slučaj verovatno samo na home screenu.

Što se lagovanja tiče, imam telefon 6+ meseci, svaki update a bilo ih je tipa 3, 4 sam instalirao na živo, bez factory reseta. Nijedan lag, NIKAD. U minimum 80% klipova koje sam gledao pre kupovine telefona a njih je barem 25, se hvalio software i rad istog kao flawless. Tačnije, da me ubiješ ali mislim da ni u jednom klipu nisam ćuo reč o lagu ili nekom zakucavanju. Ne znam kako radi S7, sve osim perfektnog bi bilo čudo sa obzirom o kom telefonu se radi, ali garantujem ti da mi software radi perfektno posle svega što sam naveo. Taj ortak kome laguje je možda eksperimentisao sa romovima /nika nisam rootovao ni jedan telefon/. Fioka sa app-ovima posle paljenja fona je imala tipa 15, 20 aplikacija, stvarno ne znam šta tu ima da laguje. Pri tom, sada imam barem 50 aplikacija ako ne i više.

To što je jedan bag primećen na jednom video klipu na yt od njih milion stvarno ne govori ama baš ništa o telefonu osim koliko natežeš argumente. :P Stvarno je glupo pričati o tome koji je "brži" kada oba rade praktično savršeno. Kome smeta jedan lag na bilo kom od njih u tipa par meseci, verovatno ima neki teži oblik opsesivno kompulsivnog poremećaja. :P

Sa druge strane, to što su podjednako brzi (uz neke mikronske razlike za koga god) samo je + za 6p jer je, jel, mnogo jeftiniji (da ne kažem koliko, Laki vreba :D), a brzina rada je jedan od tipa top 3 najbitnije stavke rada telefona. :P
Odgovori