Xepoj87 napisao:Nece se samo ti rekonstruisati.
Naravno da verujes, jer je populisticki verovati u takve stvari.
Odmah da ti kazem da veze sa spomenicima to nema.
Jedno je zgrafa koju je taj arhitekta sazidao, drugo jedna od brdo nekretnina koju mislim da niko nikada nije spomenuo, koja je bila u vlasnistvu najbogatijeg Srbina, a trece tek nebuloza, stan gde je ziveo nekadasnji srpski konzul...
Dundjerski je poznat po dvorovima u Vojvodini, zaista mislim da nema potrebe da se cuvaju ovakve gluposti.
Nadji mi jedan dokument koji pridaje ikakvu vaznost ovim objektima. Najobicnije stambene zgrade i to ne u nekom dobrom stanju.
Posto ne znate o cemu se radi, evo:
Najobicnije ruglo, a novinari ce uvek biti novinari...
Opet, sve te zgrade mogu i da se premeste.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Heroj polako, zezao sam te da vidim da li će neko zbog tvoje otvorene podrške koje si svojim pisanjem iskazao prema gradskim vlastima i premijeru

neko od dežurnih junaka kojima su se isti posrali u život prozvati za bota ili napisati bar ono za sendviče i šunku.
Sad ozbiljno, nije ovo loše rešenje.
U vezi Slavije slažem se da ne treba praviti podzemne tunele jer bi veoma brzo postali ruglo. Bilo je predloga, pošto Bgd nema klasičan trg kao ostali Evropski gradovi, da se od Slavije napravi jedan takav ali teško da je to izvodljivo. Za Stepu treba pošteno reći da su prethodni napravili projekat ovi ga sproveli i sad nema volje kod novinara da ispitaju ko je tu zeznuo stvar. Vesić tvrdi , koliko je njemu verovati, da je sve rađeno po projektu pa je bandera završila na sred pešačke staze.
U vezi ovog predloga proširenja nije u skladu sa onom vizijom da se iz centra grada maksimalno izmesti saobraćaj ali dobro.
Nešto se gubi, nešto se dobija. Mislim da je ovo rešenje ipak šira slika uređenja samog Trga i protoka saobraćaja.