Renault Clio IV

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Renault Clio IV

Post od Texonja »

Meni je nova fora koja mi ne izlazi iz glave Floydova konstatacija "nema zezanja sa malim Renoima", nakon one price o Cliu i TCE motorima. U svakom Renodziji :) cuci po jedan mali Moonroo i samo ceka pogodan momenat da ubije razum velikog coveka u cijem telu stanuje - i preuzme funkcije. :kezo:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Ma radnici u Renou su ti ko ovi nasi.Kvalitet Reno zavisi od smene .Kako sam to zakljucio?Imas ljude koji su prezadovoljni a imas ljude koji isti pljuju na sav glas. Jos drasticniji primer su moja dva druga,obojca imaju Clia3,1.2.sa 75 ks,istog ogdista,kupljeni novi.Dok je jednom crklo sve zivo a karosrija i enterijer su bili uklopljeni pusti me da umres, ovaj drugi nikakv problem nije imao.Tu je i moj zet koji kupio famoznog Megana 2 cim je izasao sa dci motorm od 80 i kusur ks i tim nekim sranjem od ubrizgavanja.Preveze 200 000 km i nista,a uzeo ga je kao polovnjaka starog 3 godine i plus sto je bio beo.
Jbg,Reno je drzavna fabrika,radio,ne radio svira ti radio,bas kao u Zastavi.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Dusan napisao:Znaci renault je kvalitetniji i od VW, pa cak i od vise klase golfa koji korodira? :trljamoci:
a ko je napisao da je kvalitetniji...?
a da je jos klio 2 bolje antikorozivno zasticen od nekih auta iz klase iznad, to mogu da potpisem. pa pogledaj i sa oktavijom iz sredine prosle decenije kakve su muke bile...
pa onda a klasa prethodna, evo heroj neka kaze :)
naravno, to ne znaci da je ukupno bolji auto, ali nema sto bi rekli hrdje, a o tome se pricalo ( tacnije o segamega tehnologiji pravljenja karoserije ) :D

@milose reno nije drzavna firma...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Texonja napisao:U svakom Renodziji :) cuci po jedan mali Moonroo i samo ceka pogodan momenat da ubije razum velikog coveka u cijem telu stanuje - i preuzme funkcije. :kezo:
:rofl: :rofl: :rofl:

A vozaci automobila, kad pored vas na semaforu stane neki Klica na kom pise TCE, bezite na trotoar jer on mota asfalt pod sobom kad krece :D

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

@dragan
A dobro razumem sta hoce da kazes, ali to se opet ne moze potvrditi, to su vise price rekla kazala, video moj komsija Djura da je bratu od tetke od njegove zene na golfu pet na levoj sajtni 10cm ispred zadnjeg tocka se pojavile tackice korozije. Nisam nigde procitao/cuo da je bilo bilo kakvih propusta na zastiti limarije. Naravno da je bilo ali u proseku svakog proizvodjaca, samo sto smo se uhvatili za primere VW. To je bar neko moje misljenje. :)
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

dakle, jos jednom-
dragan napisao: kad sam na golfovima koji su klasa vise starim 4-5 godina vidjao tackice od korozije
dakle, pricam iz prvog lica...
ni ja takodje nisam cuo da im je to karakteristicno, dok za oktaviju jeste, to smo vec vise puta apsolvirali u poslednjih nekoliko godina. kao i za a klasu...i kod tih auta sam licno video koroziju, nije mi pricao komsija uz pivo :)
Floyd napisao:
Texonja napisao:U svakom Renodziji :) cuci po jedan mali Moonroo i samo ceka pogodan momenat da ubije razum velikog coveka u cijem telu stanuje - i preuzme funkcije. :kezo:
:rofl: :rofl: :rofl:

A vozaci automobila, kad pored vas na semaforu stane neki Klica na kom pise TCE, bezite na trotoar jer on mota asfalt pod sobom kad krece :D

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
al to u trecoj, jer prve i druge se i sam boji :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Texonja napisao:Meni je nova fora koja mi ne izlazi iz glave Floydova konstatacija "nema zezanja sa malim Renoima", nakon one price o Cliu i TCE motorima. U svakom Renodziji :) cuci po jedan mali Moonroo i samo ceka pogodan momenat da ubije razum velikog coveka u cijem telu stanuje - i preuzme funkcije. :kezo:
Texe, to je jače od nas. Moonru je u stvari kolektivna svest svih vlasnika Renaulta. Ko Borg u Zvezdanim stazama. :djavo:

Resistance is futile... khmmm... htedoh reći La résistance est futile! :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Dusan napisao:@dragan
A dobro razumem sta hoce da kazes, ali to se opet ne moze potvrditi, to su vise price rekla kazala, video moj komsija Djura da je bratu od tetke od njegove zene na golfu pet na levoj sajtni 10cm ispred zadnjeg tocka se pojavile tackice korozije. Nisam nigde procitao/cuo da je bilo bilo kakvih propusta na zastiti limarije. Naravno da je bilo ali u proseku svakog proizvodjaca, samo sto smo se uhvatili za primere VW. To je bar neko moje misljenje. :)
Sto nisi pogledao malo bolje GTI kad smo se cudili u vezi korozije kod vozacevih vrata?
Uros moze isto da potvrdi
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ma da, samo što mu ne otpadnu sajtne o.O

Jesu bile neke tačkice, ali ne znam kako i zašto, to će bolje vlasnik da kaže.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nisu bile samo tackice, jasno se videlo na kraju lajsne, al dobro, nece niko od vas VW fenova to priznati.. On rece da ih je farbao valjda, al opet to ne bi tako smelo..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Eto rešenja, farbano, i nije lepo ofarbano što nije uopšte retkost kod nas sa našim farbarima tj. nije dobro zaštićeno. Ja ne znam, neću da nagađam, pa bolje da ne nagađa niko od nas jer je pretpostavka majka svakog zajeba ;)
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Najbolje da ftj napise sta je. Meni licno izgleda kao neka prljavstina, posto je to u onom "kanalu" izmedju plasticnog praga i sajtne, ne vidim nacin da se tu pojavi korozija, mozda neko zadrzavanje vode ali i to vrlo tesko. Cekamo ftj-a.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne znam sta i kako se desava,ali Mercedes je imao ozbiljnih problema sa rdjom do neke 2003-e ja mislim...
U sustini najvise E klasa W210 i A klasa prve generacije...
Evo primera A klase:
http://www.benzworld.org/forums/w168-cl ... osion.html

Nije to redak slucaj uopste... Mnogi proizvodjaci su imali problema sa time...
Jednostavno,to je nesto sto nije lako testirati i ako se primenjuje neka nova tehnika ili materijali,nije lako testirati na dugorocnu koroziju...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Kod mene je komsija na Cliu 2 menjao obe sajtne. Satrurele skroz, rupe ko pesnicom da si probio. 1.2 benzinac je u pitanju, 5v. Ne znam koje godiste.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Dobro je dok nije menjao prednja krila :rofl:
Odgovori