Mobilne telekomunikacije
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Re: Mobilne telekomunikacije
Pravo da ti kažem, ja mislim da je kamera sa Back-illuminated senzorom od 16 MPix. na S6/Note5 generacij, bolja (za moj ukus) od ove nove u S7.
S7 ima prednost u noćnim uslovima, zbog većih mikro-sočiva ali nije BSI senzor, pa mu to skoro izađe na isto. Sa druge stane 16 MP daje dosta detaljniju sliku.
Ja bih birao ovaj od 16 MP.
S7 ima prednost u noćnim uslovima, zbog većih mikro-sočiva ali nije BSI senzor, pa mu to skoro izađe na isto. Sa druge stane 16 MP daje dosta detaljniju sliku.
Ja bih birao ovaj od 16 MP.
Jok, pogledaj ovde poredjenje S6e+, S7e, 6p, 6s+ i Z5:
http://www.soyacincau.com/2016/03/10/sa ... parison/3/
http://www.soyacincau.com/2016/03/10/sa ... parison/3/
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- maxer
Vidi, takva poređenja su meni neozbiljna: pukneš sliku (na auto) pa šta ispadne. Tu sve zavisi od sreće (da li ti ruka nije zadrhtala, da li je automatika izabrala dobru ekspoziciju/iso ...).
S7 ima paljenje displeja sa belom pozadinom, tako da ne vidim poentu prikaza onih slika u kojim su sebe slikali prednjom kamerom i S6 slika u tami a S7 slika kao da ih je pukao blic
Ja se slažem da je bolja NOĆNA slika sa S7 ali ne obavezno i ne uvek, primer (odavde):
S6 Edge+

S7

S6 je ovde ispao super a navodno ne bi trebalo ... pa u čemu je caka? Caka je u tome da se ne slika onako kako to treba: manuelno sa identičnim parametrima i onda automatika brlja kako ona hoće.
Sa druge strane, objekat na obe slike je identične veličine a ne može biti jer je "zumiran" sa 16 MP u odnosu na onaj slikan sa 12. Znači ako isečemo iz fotografije identičnu dimenziju slike (u datom primeru 1280x720), ono što vidimo na slici ne sme biti iste veličine.
Ja hoću PRAVI TEST, znači:
- identične manuelno postavljene parametre,
- naravno ekspozicija se postavlja u skladu sa merenjima (pošto nisu iste blende ali nisu baš ni mnogo različite) - čak možda može biti i ista uz eventualnu manuelnu kompenzaciju,
- identični svetlosni uslovi (da ne bude jedan sa jakim suncem a za drugi naišao oblak ...)
- ista ISO vrednost,
- aparati fiksirani,
- slikan isti statičan motiv,
- slike prikazane u originalnim rezolucijama.
Evo trenutno baš tražim po netu, da li ima nekog krštenog testa po danu i po noći (urađen na gore opisan način).
S7 ima paljenje displeja sa belom pozadinom, tako da ne vidim poentu prikaza onih slika u kojim su sebe slikali prednjom kamerom i S6 slika u tami a S7 slika kao da ih je pukao blic

Ja se slažem da je bolja NOĆNA slika sa S7 ali ne obavezno i ne uvek, primer (odavde):
S6 Edge+

S7

S6 je ovde ispao super a navodno ne bi trebalo ... pa u čemu je caka? Caka je u tome da se ne slika onako kako to treba: manuelno sa identičnim parametrima i onda automatika brlja kako ona hoće.
Sa druge strane, objekat na obe slike je identične veličine a ne može biti jer je "zumiran" sa 16 MP u odnosu na onaj slikan sa 12. Znači ako isečemo iz fotografije identičnu dimenziju slike (u datom primeru 1280x720), ono što vidimo na slici ne sme biti iste veličine.
Ja hoću PRAVI TEST, znači:
- identične manuelno postavljene parametre,
- naravno ekspozicija se postavlja u skladu sa merenjima (pošto nisu iste blende ali nisu baš ni mnogo različite) - čak možda može biti i ista uz eventualnu manuelnu kompenzaciju,
- identični svetlosni uslovi (da ne bude jedan sa jakim suncem a za drugi naišao oblak ...)
- ista ISO vrednost,
- aparati fiksirani,
- slikan isti statičan motiv,
- slike prikazane u originalnim rezolucijama.
Evo trenutno baš tražim po netu, da li ima nekog krštenog testa po danu i po noći (urađen na gore opisan način).
Pa ni tu nije isti ugao slike, a bolja je ta na S7
Ali uopste nije poenta slika u mraku, rekao si da S6e+ daje vise detalja, a to kod telefona najmanje zavisi od broja megapixela.
S6

S7

S6

S7

S6

S7

Ali uopste nije poenta slika u mraku, rekao si da S6e+ daje vise detalja, a to kod telefona najmanje zavisi od broja megapixela.
S6

S7

S6

S7

S6

S7

- maxer
Kad sam rekao "mrak", mislio sam: slika koja nije po danu ... nisam mislio bukvalno u mraku
A ako gledamo sitnice tj. i najmanje tehničke razlike, onda možemo primetiti da je S7 malo podeksponiranija (tamnija) i da su zato vidljiviji (očuvaniji) detalji direkno osvetljeni sijalicama (najosvetljenija mesta na slici). Zato kažem da se treba koristiti identično MANUELNO podešavanje (tj. u skladu sa svetlomerom aparata, ekspozicija na nuli) jer je npr. možda automatsko merenje svetla na S7 bolje, pa čak i manuelno može biti bolje ali zato postoji kompenzacija ekspozicije.
Zaboravih da su i žižne daljine ove dve kamere drugačije:
S6 = 28mm f/1.9 16 MP
S7 = 26mm f/1.7 12 MP
što znači da su objekti snimljeni sa S7 još sitniji nego što sam očekivao (ne samo zbog rezolucije, već i zbog šireg ugla ledanja). To znači da je primetno veća razlika u distanci tj. položaju sa kog se slika, u odnosu na objekat/scenu snimanja, ako se želi dobiti identična veličina/zahvat scene na slici (kao što je većina revjuera radila), što dalje implicira da se menjaju i uslovi osvetljenja (jer aparat beleži svetlo koje se reflektuje sa objekta koji se snima, a svetlo opada sa rastojanjem tj. raste sa skraćenjem istog).
Tu ima gomila stvari o kojima se mora razmišljati.

Obe slike su odlične!Xepoj87 napisao:Pa ni tu nije isti ugao slike, a bolja je ta na S7![]()
A ako gledamo sitnice tj. i najmanje tehničke razlike, onda možemo primetiti da je S7 malo podeksponiranija (tamnija) i da su zato vidljiviji (očuvaniji) detalji direkno osvetljeni sijalicama (najosvetljenija mesta na slici). Zato kažem da se treba koristiti identično MANUELNO podešavanje (tj. u skladu sa svetlomerom aparata, ekspozicija na nuli) jer je npr. možda automatsko merenje svetla na S7 bolje, pa čak i manuelno može biti bolje ali zato postoji kompenzacija ekspozicije.
Zaboravih da su i žižne daljine ove dve kamere drugačije:
S6 = 28mm f/1.9 16 MP
S7 = 26mm f/1.7 12 MP
što znači da su objekti snimljeni sa S7 još sitniji nego što sam očekivao (ne samo zbog rezolucije, već i zbog šireg ugla ledanja). To znači da je primetno veća razlika u distanci tj. položaju sa kog se slika, u odnosu na objekat/scenu snimanja, ako se želi dobiti identična veličina/zahvat scene na slici (kao što je većina revjuera radila), što dalje implicira da se menjaju i uslovi osvetljenja (jer aparat beleži svetlo koje se reflektuje sa objekta koji se snima, a svetlo opada sa rastojanjem tj. raste sa skraćenjem istog).
Tu ima gomila stvari o kojima se mora razmišljati.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Posle skoro 2god na iP6 produvao zvucnik. Bem mu mater. Tipujem na vlagu u kupatilu dok se kupam jer imam obicaj da pustim muziku na fonu.
Nije strasno al kad je pojacan, zvuk nije jasan vec ima dosta šuma.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije strasno al kad je pojacan, zvuk nije jasan vec ima dosta šuma.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
To nekom drugom pričaj da je muzika, mi znamo da je hotline 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- maxer
Херој,
Zapazi ovo, S6 snima i ono što S7 ne vidi ili S7 sam edituje fotke i uklanja neželjene stvari

Ovde "objekta", gore označenih crvenom strelicom, nema:

Ovo je jedan od primera gde rezolucija znači, a takođe je interesantno zapaziti da je na originalnoj slici, S6 u krajnjem desnom delu slike mutan, dok S7 nije.
Zapazi ovo, S6 snima i ono što S7 ne vidi ili S7 sam edituje fotke i uklanja neželjene stvari

Ovo je jedan od primera gde rezolucija znači, a takođe je interesantno zapaziti da je na originalnoj slici, S6 u krajnjem desnom delu slike mutan, dok S7 nije.
S7 ima vrhunsku kameru ali mu softver u auto modu i nije baš najbolji, kad su noćne fotke u pitanju.
Video klipovi su isto super. Ja sam snimio već par stotina GB u 4k rezoluciji.
Video klipovi su isto super. Ja sam snimio već par stotina GB u 4k rezoluciji.
Ovo je Led flip cover (futrola) ili kako se već zove i verovatno su pustili neki demo mod pa je S6 uhvatio upaljen, a S7 ugašen cover.maxer napisao:Херој,
Zapazi ovo, S6 snima i ono što S7 ne vidi ili S7 sam edituje fotke i uklanja neželjene stvari![]()
Edit
https://www.youtube.com/watch?v=EgHmEQYmHAU
- maxer
Video sam posle šta piše ispod ... dobar fazon jer se, kad je ugašeno, ne vidi na površini ništa osim jednobrazne boje.
Mix 024 das mi kontakt tvog druga da vidim za note 5. Ovde u ns niko ne daje garanciju. Hvala ti unapredmix024 napisao:Kod nas u Subotici. Drugar drži prodavnicu Eurotel i sa njim rešavam sve telefone za sebe i one oko mene.swemir napisao:Mix 024 a gde si kupio note 5
Tragam za modelom sa garancijom
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
Imam od njega uvek i garanciju, ali do sada ni jedan problem nisam imao.
Izjuri neki Note 5, bićeš zadovoljan 100%.
Kome ne smeta veličina ili baš hoće veći ekran, moje mišljenje je da je trenutno Note 5 extra kupovina, pogotovo posle neuspeha Note 7.

Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
Prva opaljena slika, automatski mod, bez updateovanja telefona:

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Poslednja izmena od Xepoj87 u 21 Nov 2016, 12:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Svaka cast.