Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Koliko troši?

Post od nidza »

Ja htedoh da napišem na Superbov post "Mirno li spavaš Ljubo", međutim pretpostavio sam da ćeš da izbaciš neki novi neverovatan rezultat. :D
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Treba njima dati onaj stari Lupo 3L, verovatno bi im prosek bio oko 1 litre na 100kmh :-|
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Treba vam oduzeti te automobile i upisati rekorde u ginisovu knjigu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Vecina automobila do 80tak km/h postizu dobre rezultate, a samo neki kada ih opteretis ili brzo ides. Npr moj GTE u cisto benziskom modu na 90km/h trosi do 5 l a cim se predje 130km/h potrosnja skace na 8 l. Sto je bas mnogo u poredjenju sa bmw-om na kome je potrosnja skakala sa 4 l pri 90 km/h na 5 l na 130km/h. Inace planirao sam da jedamput predjem celu Nemacku iza nekog kamiona da sa rezervoarom od 54l predjem bar 1800km, ali nisam uspeo da nadjem slobodno vreme - odnosno raspolozenje :). Rekord mi je bio 1500km sa jednim pumjenjem, ali nisam planirano da vozim stedljivo :) Sada kada GTE moram da punim svakih 600km (40l) je bas smor..
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Superb 3, koja dimenzija guma 205 55 16 sto si pisao da ces staviti?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Velika autonomija je orgomna prednost dizela, kao i manji priraštaj potrošnje na većim brzinama, tj. većim opterećenjima.

Takođe će mi nedostajati rezervoar od 70l dizela koje sam imao u Alfi... Potpuno si relaksiran pri dužem putovanju oko biranja vremena i mesta za tankovanje.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

U Alfi je standardno 70 ili neka opcija.

Ja sam u 320d imao 57l a sad 85l i imam osećaj kao da tankiram kamion kad dodjem na pumpi :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Sve imaju 70. Pretpostavljam da je taman za 3.2 v6, a za 1.9 dizelku je blagi overkill - međutim meni je ta priča sasvim odgovarala.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Svakako ne može da šteti. Kod C klase može da se doplati 70l i meni je to super opcija.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Ljubo, ne znam kakav je put Divcibara - Beograd jel malo veco nizbrdo? Iskreno Ljuba nemoj se ljutiti stvarno si ok lik i postovi su ti uvek ok ali ne mogu da poverujem da niti BMW niti bilo koji auto, moze uz "puno" opterecenje tj 5 ljudi unutra+prtlag(verovatno) da ima potrsonju od 1,9l. Znam da ce neko da kaze ne moze ni 2,5l al ja sam vozio skoro prazan rezervoar (1/4 rezervoar) ,blaga nizbrdica prosecna brzina je bila 54km/h,dvoje u auto ,laksi i manji bandaz sa napumpane gume malo iznad preporuke + savrsen tajming u saobracaj. Verujem da kada bi imao jos troje ljudi u auto i pun rezervoar da bi potrosnja bila veca bar za jos jedan litar.

* Rezervor u Superb 2.0 tdi je 65l i kada ga napunim do prvo iskljucene pistola na bord kompjuter pokazuje da ima neka autonomija od 1200-1250km. Naravno to moze biti promenlivo zavisno od stil voznje.

** Da gume su 205-55-16 i auto sa njima je dobio osetno na startnost i ubrzanje i manju potrosnju (posto su i gume i felne dosta lakse od 17) a nije izgubio na stabilnost vise puta sam ga vozio 200km/h i nema nikakav osecaj na nestabilnost, ali je izgubio na estetiku.

*** Rekao sam da je ovo vise bio eksperiment da vidim koliko moze najmanje da potrosi ne realna voznja,plus ja i ne mogu ekonomicno da vozim. Realnije je Skopje-Ohrid brzo tempo uvek najmanje 20-30 preko ogranicenja uz dosta preticanja (dva planinska prevoja) 4,7l na 100. Nazad Ohrid-Skopje uz isto tempo prosek je bio 4,1l na 100 sto je normalno jer Skopje je na 200m nadmorska visina a Ohrid na 700m plus svi koji ste vozili taj put znate da ima dva velika planinska prevoja koji treba da se iskace.

DW posalji mi mail na pp poslacu ti sliku od BK sa podatke koje sam tu napisao.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ne treba druze, vozim cesto Superb i Okraviu 2.0tdi pa znam realnu potrosnju :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Poenta i jesu gume, da ti laze brzinu, predjeni put a samim tim i potrosnju po bordu i po cep metodi. 100km sa 215 60 je 100km, sa 205 55 je to 9xkm.

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ma bilo je maksimalno nizbrdo prvi deo (mada nije ni mnogo dug), potrosnja uopste nije za realnost, nego samo kao kuriozitet. Kao sto rekoh imao sam zelju da se igram da postignem neku ozbiljniju nisku potrosnju, ali me je na kraju uvek mrzelo (kao i mnogo toga ostalog :)). Ja sam inace tankirao auto u normalnoj upotrebi izmedju 1100 i 1200km sa 50 i kojim litrom... Maksimalna je udobnost kada na velikom putu od par hiljada kilometara (a meni se stalno zakaci takav) tankiras jednom ili dva puta a ne mnogo puta... Jos mi je ostalo u nocnoj mori tankiranje sa LPGom, on je bio ubedljivo najeftiniji prevoz, ali ga cesto punis i nema ga svuda...
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

dag81 napisao:Poenta i jesu gume, da ti laze brzinu, predjeni put a samim tim i potrosnju po bordu i po cep metodi. 100km sa 215 60 je 100km, sa 205 55 je to 9xkm.

Poenta na 55km/h koliko moze da laze 1-2km/h? Nemoj samo da mi kazes da je nesto veliko? Mozda na 150 ili na 200km/h ima i neka opipliva razlika (u ostupanju) al na prosecna brzina od oko 55km/h glupo je da uopste pricamo o ostupanju.

p.s. Ko ti garantuje da je tacan cep metod? Ko ti garantuje da pumpa ubacuje onoliko gorivo koliko placas? Cep metod bi imao logiku (100% preciznost) ukoliko imamo neki kanistar sa recimo 50 lit gorivo,izvozimo XXX km pa mehanicki precizno dopunimo koliko fali. Pa opet na preciznu vagu izmerimo koliko smo dolili i sve to preracunamo.

* Merio sam i "ostupanja" po GPS sa dva ureda i dva razlicita programa i znam kolika su ,nista dramaticno.
Poslednja izmena od Superb III u 22 Nov 2016, 16:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

ili sipaš na istoj pumpi dva puta do čepa
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Odgovori