Parkiranje

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Parkiranje

Post od Heinz »

Aleksinac valjda.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Noup.
AC - Aleksandrovac
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Day Walker napisao:Ocigledno ga, kao i svakog pandura, zabole racku da odradi svoj posao.
Ko hebe 15 automobila koje je retard iz Aleksandrovca pregradio?!
Logikom da je legalni parking samo onaj obelezen i iscrtan, mozemo zakljuciti da je 90% parkinga u BGu nelegalno. Dakle kaubojstina, a panduri su tu jos veci cirkusanti...

Tako je komsiji na garazno mesto stao neki NN lik i ostavio auto na 2-3 dana... Nicija nadleznost. Ko te jebe sto si dao 15k za garazno mesto kad nije ni u cijoj nadleznosti. Niti smes ista da uradis s kolima koja ti stanu na tvoje mesto..
Mislim da postoji fora da se prijavi upad na privatan posed, a tu ne dolazi pauk, vec policija.
E sada, ako je to zajednicki posed svih stanara, malo je zajebanije, ali verujem da i to moze da se sredi, samo treba volje cimati se da se o svemu detaljno raspita i da se sve dozvole i ovlascenja srede. Nekako mi tu deluje da ima dosta stvari koje moraju da se potpisu od strane vecine stanara/vlasnika poseda.

Ja mislim da je vas problem sto niste stavili ogradu/rampu na ulaz na parking, sto niste obelezili i zaveli privatni parking/posed i slicno...
Kod nas ima kapija od dvorista i zabranjeno parkiranje ispred ocrtano, a nas je problem sto nismo stavili nikakvu bravu, pa ako se neko unutra parkira, mozemo da ga duvamo.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

H4wkeye napisao:
Day Walker napisao:Znači legitimno je da zagradiš nekoga bilo gde gde nije obeležen parking?
Kul, sad treba svaku priliku koristiti da se zagradi pauk, pandurski auto itd. koji nije parkiran na mestu propisanom za tu radnju.
Znam da je glupo ali tako ispada. Ovo nije obelezen, propisan parking tako da on tehnicki tu nije bio "nepropisno" parkiran. Da ga je pauk odneo moze da im napravi problem. Komplikovano je (kao i mnoge druge stvari kod nas). Ali mogao je da zapise tablice i da proba da nadje vlasnika preko centrale, pa da ga kontaktiraju da pomeri auto.
Cek bre, pa sta ako nije obelezen parking? Pa sa obelezenih parkinga pauk ni ne nosi sem sa rezervisanih mesta sto mu je samo jedan % slucajeva kada dize kola.
P.s. ne verujem da je do samog pandura, moguce da ima neka glupost zasto kao ne nose

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Ovo je neki privatni posed, to se verovatno ne vodi ni kao neobelezeni ni kao obelezeni parking. Obelezeni nije ocigledno a da je neobelezeni onda bi pauk trebalo sva vozila sa njega da nosi kao nepropisno parkirane, ali za to bi trebalo da je javna povrsina. Kao da si se parkirao kod sebe kuci u dvoristu i neko udje i zagradi te i ti zoves pauka. Za to je zaduzena redovna policija sto kaze Xeroj.

Koliko znam pauk ne reaguje ni na nepropisno parkiranje na obelezenom parkingu na privatnom posedu npr. trznih centara.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Možda je vredelo pokušati sa pričom da je zatvorio požarni put (za vatrogasce, daleko bilo).
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Day Walker napisao: Haha komedija... Nisu ga odneli jer parking nije asfaltiran... Kaze pandur, a pa nije ovo pravi parking.
Trebalo je da ga odnesu jer je parkiran na trotoaru. Doduše, i nekoliko drugih vozila je takođe tako parkirano. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Koji trotoar kad ne postoji tu? :)
Sem ivicnjaka nema ni a od asfalta.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Tako mi se učinilo sa slike. :)
Ђенерал Јанковић
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Jedno je posed/ drzavina, drugo je svojinsko pravo a trece ZOBS i treba sve elemente poznavati za zakljucak.
Policija nema pravo da bez sudskog naloga bilo sta radi sa privatnom imovinom, u ovom slucaju uredjuje zemljiste.
Nema vise socijalizma i drustvene svojine koja je svacija i nicija i svi imaju pravo na sve da traze.

Vlasnik te povrsine koja je na slici treba da odredi pravila i uredi, ogradi i ogranici pristup.
Ako je javna povrsina onda se primenjuje ZOBS i gradska odluka o parkiranju na javnim povrsinama. E za to jeste nadlezna saobracajna policija i pauk.

Ovako na otvorenom prostoru svako ima pravo da kako hoce koristi, i svako je zasticen odnosno u pravu /krivu.

Mi smo valjda jedina zemlja istocnog bloka koja nema zakon o vlasnistvu, jos je na snazi zakon iz samoupravljanja (1981.) o osnovama svojinskih odnosa sa raznim izmenama tokom godina a sustinom koja i dalje ne odgovara kapitalistickom shvatanju koje je ovde izneto i koje vecina ljudi danas smatra za normalno.

Slicna stvar je i sa zakonom o stanovanju, mi smo retka zemlja gde ne postoji zakon baziran na privatnom vlasnistvu, pa se i tu primenjuje pomenuti socijalisticki zakon o drustvenoj svojini.
( i drzavina od 30 /365 dana kao osnov da neko legalno koristi tudju imovinu, prakticno prisvoji tudje)

Kod nas jos nije zavrsen izlazak iz samoupravnog sistema u mnogim oblastima i onda nastaju takvi apsurdi da ono sto vecina sada smatra normalnim medjusobnim odnosima je zapravo drugacije uredjeno slovom zakona.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Još samo pionirske kape i marame fale.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Slika
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

http://www.blic.rs/vesti/beograd/besni- ... te/8g16cy9
"BESNI" AUTOMOBILI OKUPIRALI BEZISTAN Noću pešačka zona postaje parkiralište
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions: