Jesam i te kako, nego vidim cute oni kojima je S7 edge 200e precenjen
Drugar uzeo zlatni S7edge(crni je 20e jeftiniji) dan posle mene, sa 2 godine garancije kod ovlascenig servisera za 140e vise od ovog 6p koji je kupljen, pa pokusavam da skapiram kako neko moze i da pomisli da je s7 precenjen u odnosu na 6p bez garancije kod nas?
Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Havijer, što se tiče držača, u kolima mi je, sutra cu da ti slikam. A rekao sam ćaletu, kada bude išao, videće da uzme.
Heki, koliko te izašao telefon i gde?
Stigao mi iP 7 Plus Jet Black, dva ipo meseca od narucivanja.
Za sada prvi utisci su, hmmmm, da, khmm khmmm, ovaj...
Poredicu ga sa S6 Edge plus koji imam.
Samsung ostavlja utisak robusnije izrade pri drzanju u ruci, ovaj Jet Black deluje skoro pa plasticno.
Kada cuknete prstom jedan i drugi Samsung deluje cvrsto a iP zveci suplje (kad se tapne prstom jace po ekranu ovo se oseti). Zbog ovoga i staklo na Samsungu deluje cvrsto, kao staklo dok na iP odaje utsak da je plastika. Da ih drmnem jedan o drugi nemam dileme koji bi se polomio...
S6E+ je manji, tanji sa vecim ekranom i mnog se lakse koristi jednom rukom.
Ne mogu da verujem da iP nema notification LED.
Fali back dugme na iP, ono povlacenje sa desne strane nije dovoljno pouzdano i ne radi iz svih aplikacija i menija, posebno me nervira kad umesto kao back swipuje na stranu.
Ekran je ogromna prednost Samsunga. Em ima bolje boje (posebno se vidi u nekim aplikacijama sa recimo belim slovima na crnoj pozadini, zatim cisto crvena i zelena boja) em ugao gledanja ne utice ni malo na sliku (kod iP utice, nije strasno ali utice, zato ce sledeci i imatu AMOLED posle zilion godina).
Ono sto nisam ocekivao je da je iP sporiji, da ga ebes pri normalnom koriscenju je prosto sporiji. Jedna od zgodnijih opcija je da se iskljuce animacije jer me nervira koliko vremena oduzimaju.
Skrolovanje je drugi problem, to na Andoridu radi brze. Safari je tragican po tom pitanju, kao pod rucnom da skroluje, googlao sam pa nasao da nema pomoci vec se skine Chrome, ok skinuo sam Chrome neuporedivo je bolje ali ipak sporije nego na Androidu. U svim aplikacijama je skrolovanje sporije. I kretanje kroz aktivne aplikacije kroz one karte je sporo (10-50x sporije nego na Androidu). Jednsotavno ne zele da telefon laguje pa su sve usporili.
Skrolovanje naslova tema kroz Tapatalk je ne samo mnogo sporije vec tu i cepa zapinje (ako je ukljucen prikaz slika iz tema). Unutar tema je bolje.
Sve u svemu generalno mnogo brze mogu na Andoridu da se krecem kroz aplikacije i prelazim iz jedne u drugu.
Prednosti iP za sada vidim u tome sto je bolja baterija, bolji mi je signal u zgradi cini mi se (ovo mi je inace veliki problem). Zatim ceo UI je nekako lepse dizajniran i ima neke cool fore, neke animacije lepo izgledaju (padajuci meni npr kako se spusta i kako odskace od poda...)
Uglavnom planiram da ga koristim neko vreme makar na silu, ali za sada nisam bas fasciniran, bas imam problema da nadjem neke prednosti u odnosu na S6E+.
P.S.
Kako se u TT pravi razlika izmedju procitanih i neprocitanih tema, uvek su mi svi naslovi tema boldovani i crni bez obzira da li su procitane ili ne?
Daj malo vremena iphonu i biće sve ok, ja sam tek posle 20 dana došao na svoje sa njim.
Bas čudno u početku, treba odustati od nekih stvari naučenih na androidu.