Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Beograd

Post od Ji 4Tze »

Heinz napisao:Sve jasno, glavni urbanista se slika sa Stanijom, Sorajom, kojom već.

Tako je genijalan i predlog da metro ide od Višnjice do Makiša preko BGH2O, iz njive u njivu preko njive.

Nisam puno metroa isprobao, samo tri evropska, i tamo ide kroz centar, izađeš na nekom trgu, kod opere, u glavnoj ulici, ne na njivi.
Kod koje opere bi da izađe metro kod nas, zemunske? Ili kod Narodnog Pozorišta? Iz Kaluđerice do Opere?

To je gradski arhitekta, ne glavni urbanista :) . Njegov posao je više savetodavnog karaktera. Ono što ja pričam jeste nedostatak važne karike u izvršnom delu.
U zakonu je definisano u dve rečenice: da je gradski arhitekta pomoćnik gradonačelnika za poslove urbanizma, a da pomoćnici gradonačelnika “pokreću inicijative, predlažu projekte i daju mišljenje gradonačelniku u vezi sa pitanjima koja su od značaja za ostvarivanje odgovornosti gradonačelnika u oblastima za koje su postavljeni”.
Inače je bio odličan student, roditelji arhitekti, i koliko vidim, imao generalno mnogo bolju pozadinu od većine nas iz generacije. Praksu ne znam koliko je imao ali je generalno oooozbiljan problem što je cela ekipa neiskusna a oni iskusni verovatno pate od hronične samocenzure... Gradonačelnik, gradski menadžer, gradski arhitekta - uče se poslu a na glavnim su funkcijama.
To može biti dobro samo za njih kao neka buduća referenca :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Iz izloženog vidim da je reč o klasičnom "keviću" koji baš i nema puno veze sa poslom na koji je politički postavljen sa jedinim zadatkom da klima glavom kad mu kažu. Sirbistan. :thumbdown:

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

dragvorl napisao:Meni je zao samo zbog cirkusa koji je napravljen na mestu gde zivim, nemam nista protiv nazovi urbanizacije ako se izvede po nekim pravilima i strucnom nadzoru, a ne po imperativu profita pojedinaca i na stetu 99% ostalih. A uopste nisam u fazonu da pravim razne manifetluke i otimam na stetu drugih da bi meni bilo bolje pa da zalim za propustenim prilikama. Hvala lepo.
Kraj u kome sam odrastao je od 2000.godine pa na ovamo urnisan i uništen. Ali to je moje viđenje stvari, neki se ne slažu sa tim.
Razne nadogranje, useljavanje i adaptacija tavanskog prostora, uništavanje zelenih površina, pretvaranje javnih objekata u spa centre sve se to dogodilo i prošlo uz malo nas koji smo se bunili.
Na žalost dragvori došao je red i na tvoju lepu varoš da prosperira.

Nekada treba dobro razmisliti šta se počinje i započinje.
Recimo slušam pre neki dan kritičare BgdH2O i kažu kako će ta neka zgrada koja se zida da zakloni i pokvati pogled i panoramu Beograda.
Isti ti se nisu setili toga kada su podržavali i odobravali izgradnju Mosta na Adi. Pilon nije pokvario pogled i panoramu!?

Off topic
Da budem jasniji. Kada se pojavio prvi rijaliti program Veliki brat mnoge urbane legende i ličnosti su sa oduševljenjem pratile to. Mediji od značaja su izveštavali o tome. Emitovalo se u udarnom terminu. Meni lično to je bio kulturni nokaut.
Danas kad je to otišlo u bestraga svi se nekako čude i brinu. A niko drugi do Marića je pustio prljavoj mašti na volju. Samo na ekranu okačiš kružić sa brojem 12 i vozi.

:)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Prosperira vec dobrih 20-ak godina, ali sto se tice "urbanizacije" pocelo je posle 2000-te masovno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@samopolako

Vodi malo racuna, od svih realnih kritika za most na adi kojih ima kolko oces, kritika da zaklanja pogled je totalno besmislena pogotovo ako se poredi sa bg na vodi koji ce biti(za 30 god doduse) zid velike visine koji ce zaklanjati pogled sa i preko reke kao i sa desne obale koja je na uzvisenju(otud savski amfiteatar).

A ostatak relativizacije je skroz ok, 'prosla vlast' je zapocela unistavanje tako da je sasvim ok da ova nastavi i svako ko se buni je budala i sto se nije bunio pre.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Ja bih te molio da ne izvrćeš moje reči!!!
Odnosi se na ovu poslednju rečenicu!

Što se tiče Mosta na Adi najbolje da pitaš stanovnike Senjaka kako im sada izgleda pogled na Adu međicu, onda da pitaš šetače Novobeogradskim kejom da li imaju onaj isti pogled na stari deo Beograda ili jednostavno da odeš do Kališa i baciš pogled sa terase ka Savi. Ili se provozaj Rakovičkim putem pa pođi gore u Košutnjak i baci pogled u nebo.
Sad ako ništa ne pimećuješ izvini, ima nas koji primećujemo.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Pogled sa senjaka na adu medjicu, daj elaboriraj to malo, ne znam iz kog dela se to videlo ranije. Isto i sa rakovickog puta ne primetih neku promenu osim sto se eto u daljini vidi pilon.

Pilon je uzak i zaklanja pogled minimalno, bg na vodi ce biti ZID, nadam se da kapiras razliku.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nadaj se, nadaj :)

Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Heroj al si se primio! :)
ftj napisao:Pogled sa senjaka na adu medjicu, daj elaboriraj to malo, ne znam iz kog dela se to videlo ranije. Isto i sa rakovickog puta ne primetih neku promenu osim sto se eto u daljini vidi pilon.

Pilon je uzak i zaklanja pogled minimalno, bg na vodi ce biti ZID, nadam se da kapiras razliku.
Moram da ti se izvinim. U žurbi sam napisao da se zaklanja pogled sa Senjaka na Adu međicu umesto na reku Savu i ka Adi mada ima je
U vezi Rakovičkog puta ako tebi ne strči onaj vrh u opštem zelenilu koje tamo preovladava onda ništa.

Kako misliš da će biti ZID? Pojasni?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne da sam se primio, nego vidis da sam procvetao na 130kg.
Samo najkvalitetnije djubrivo sam ubacivao u sebe.

Sent from my SM-G935F
Poslednja izmena od Xepoj87 u 25 Nov 2016, 14:43, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Strci sa rakovickog al zaklanja samo nebo i to vrlo malu povrsinu.

Zid zgrada solidne visine od 70 metara sa jednom od 150 koji ce zaklanjati amfiteatar, to je vise nego realan problem. Al ok sve i da zanemarimo taj deo, bg na vodi takodje ima toliko zamerki da je to sto zaklanja pogled jedno od najblazih.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma nema, mi smo svi samo ljubomorni, zatucani i mrzimo napredak.

Sent from my SM-G935F
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

:kuku:
Poslednja izmena od samo polako u 25 Nov 2016, 15:15, izmenjeno 2 puta ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

https://youtu.be/V_DkU28fB6E

Sent from my SM-G935F
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Gde nestade snickers u ovoj kvalitetnoj diskusiji?
Odgovori