Auto sijalice
Re: Auto sijalice
Na sajtu Osrama, obična H7 i ova silverstar 2, koja "sija 60% jače", imaju po 1500 lumena?
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Zato sto je po nekoj Ece regulativi propisano koliko sijalice moraju da imaju max lumena,uz neka odstupanja gore-dole.
Poenta je samoj konstrukciji sijalice,vlakna,stakla,gasa kojim je punjena.
Dzaba 1400 lumena nekoj sa pumpe ako ce da baca svetlost tamo gde ne treba.
Pre mesec dana kad sam kupio pezoa duga svetla su bila uzas.Na zidu uposte nisu imala nikakav cut of ili bolje receno "pahulju"Ko razume,razume...
Levo je bacalo gore i nisu bila u ravni.Ne postoji posebno stelovanje za duga iako je h7.Mislio sam da sijalica nije dobro postavljena ili da je socivo,nosac pomeren.Sijalice su bile dobro postavljene,ali svetlo ne valja.Jedno gore drugo dole.Ako ustelujem duga onda oborena rastelovana.
Zamenom sijalica za obican osram original line problem je nestao.Sve je kako treba da bude.
Inace sijalice su bile no name...
Jos jedna zapazanje.
Previse diskusije da ove pojacane sijalice krace traju.
Sijalica nije nije predvidjena da se pali po danu.Traju dugo onima koji imaju dnevna svetla i koriste ih samo kad se sijalice koriste -nocu.
Ko na svom autu nema dnevna svetla,ne vidim zasto bi kupovao pojacane sijalice sa smanjenim vekom trajanja i onda plakao na forumu kako su skupe i nista ne valjaju jer su crkle posle par meseci.Kupis,crkne,menjas,opsujes zakonodavca za svetla danju....
I opet cini mi se da philips duze traju.Ili je to sto sam osram uvek imao na polovnim autima, a philips na novim autima.
Poenta je samoj konstrukciji sijalice,vlakna,stakla,gasa kojim je punjena.
Dzaba 1400 lumena nekoj sa pumpe ako ce da baca svetlost tamo gde ne treba.
Pre mesec dana kad sam kupio pezoa duga svetla su bila uzas.Na zidu uposte nisu imala nikakav cut of ili bolje receno "pahulju"Ko razume,razume...
Levo je bacalo gore i nisu bila u ravni.Ne postoji posebno stelovanje za duga iako je h7.Mislio sam da sijalica nije dobro postavljena ili da je socivo,nosac pomeren.Sijalice su bile dobro postavljene,ali svetlo ne valja.Jedno gore drugo dole.Ako ustelujem duga onda oborena rastelovana.
Zamenom sijalica za obican osram original line problem je nestao.Sve je kako treba da bude.
Inace sijalice su bile no name...
Jos jedna zapazanje.
Sijalica nije nije predvidjena da se pali po danu.Traju dugo onima koji imaju dnevna svetla i koriste ih samo kad se sijalice koriste -nocu.
Ko na svom autu nema dnevna svetla,ne vidim zasto bi kupovao pojacane sijalice sa smanjenim vekom trajanja i onda plakao na forumu kako su skupe i nista ne valjaju jer su crkle posle par meseci.Kupis,crkne,menjas,opsujes zakonodavca za svetla danju....
I opet cini mi se da philips duze traju.Ili je to sto sam osram uvek imao na polovnim autima, a philips na novim autima.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Meni su i obične (Osram) izdržavale po godinu dana, sve dok ih nisam zamenio sa istim u "long life" varijanti. Jedna je crkla na 2.5 godine a druga posle 3 godine. Razmišljam sada takođe da probam neke još malo bolje, čisto da bih imao svetlo još izraženije bele boje.
Naravno da je predvidjena, dnevna svetla. I to radi na milionima automobila bez greske ali Osram prosto je ispod proseka trajanja sijalica ostalih marki. To se pokazalo kod mnogi ljudi na raznim modelima auta tako da nije slucajnost vec pre pravilo.sasha015 napisao: Sijalica nije nije predvidjena da se pali po danu.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Philips white vision H7 par plus par 5w ubodnih u kompletu kostaju 2985 dinara.
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Upravo tako. Ni ja je ne bi' kupovao da nemam dnevna svetla.sasha015 napisao: Jos jedna zapazanje.
Ko na svom autu nema dnevna svetla,ne vidim zasto bi kupovao pojacane sijalice sa smanjenim vekom trajanja i onda plakao na forumu kako su skupe i nista ne valjaju jer su crkle posle par meseci.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Da li neko moze da me posavetuje sta da radim? Kupio sam sijalice osram cool blue i probao sam ih na farovima, ne svidjaju mi se a rekli su mi da "elektriku" ne menjaju. Sijalice sam kupio pre 2,3 dana. Ako je neko imao iskustva pa da me posavetuje
-
Baci oglas n kupindo ili kupujem prodajem .U pola cene i otici ce.
Koje su h4,h7?
Koje su h4,h7?
-
2 nove sijalice na trzistu.Verovatno ubrzo i kod nas.
Night breaker laser i philips racing vision.
https://www.osram.com/osram_com/product ... /index.jsp
http://www.philips.co.uk/c-p/12342RVS2/ ... b/overview
U sustini vise svetla za manje radnih sati.
I opet preporuka samo za ona auta sa dnevnim svetlima.
Ostali drz te se long life-a
Night breaker laser i philips racing vision.
https://www.osram.com/osram_com/product ... /index.jsp
http://www.philips.co.uk/c-p/12342RVS2/ ... b/overview
U sustini vise svetla za manje radnih sati.
I opet preporuka samo za ona auta sa dnevnim svetlima.
Ostali drz te se long life-a

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Koja je kod tebe za dnevna i duga, HB3?
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Kada vam crkne jedna sijalica da li menjate obe ili samo tu koja je crkla?
Tačnije ima li razlike u osvetljavanju ako je jedna duže radila?
Tačnije ima li razlike u osvetljavanju ako je jedna duže radila?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Menjam samo onu koja je crkla, ali obavezno isti tip, isti proizvođač. Nisam primetio razliku do sada. Mada, obično i druga crkne u roku mesec-dva (do sada najkasnije 6 meseci) za tom prvom.