Ratna tehnika
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Re: Ratna tehnika
I šta ako se desi sudar ili tehnička greška ... ispala mi nuklearna raketa iz voza? Eno je rasula se po livadi?
Opasna zajebancija, veoma opasna.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
pa valjda kad se on krece nema u saobracaiju drugih vozova, on je prioritet no1, a ne moze to tako lako da se raspe, predvideno je za takve situacije pretpostavljam, postoje neke procedure, i slicno, samo da je vodka negde daleko hahahah

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- maxer
Nesreće se lako dese: pruga je to, može da se pokarabasa bilo šta (šine, pragovi, šrafovi ...). Zatim može da se uradi i diverzija, jer takva kompozicija upada u oči (njeno obezbeđenje, ponašanje zaposlenih u stanicama kroz koje prolazi, blokada drugih vozova ... svašta nešto je može odati, pogotovo onima koji su zapeli da je pronađu).
Kad ih nisu našli tokom hladnog rata tek sad neće.
Tapatalk
Tapatalk
- maxer
Nije stvar u pronalaženju ... već u nesreći (saobraćajnoj tj. da se nešto desi na pruzi) koja može izazvati još veću nesreću.
P.S.
A sada je 1000x lakše da ih nađu nego za vreme KGB-a i komunizma.
Sada će svaka šuša da oda informacije za određenu svotu $$$. Sa druge stane, sada bi takav voz vrlo brzo uočili čak i obični ljudi koji npr. žive blizu pruge i sl.
Ovakav voz je po meni "potez očajnika" a ne strateška stvar.
P.S.
A sada je 1000x lakše da ih nađu nego za vreme KGB-a i komunizma.
Sada će svaka šuša da oda informacije za određenu svotu $$$. Sa druge stane, sada bi takav voz vrlo brzo uočili čak i obični ljudi koji npr. žive blizu pruge i sl.
Ovakav voz je po meni "potez očajnika" a ne strateška stvar.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Zašto bi bio potez očajnika? Samo još jedna od brojnih platformi koje nose projektile sa nuklearnim glavama (po principu "od viška glava ne boli"). Pritom je vrlo lako zamaskirati u gomilama drugih vagona i prići njome bliže nego što protivnik može i očekivati. Pa ovo se uz odgovarajuću dokumentaciju može "prošvercovati" bilo kuda i držati bilo gde. 
TT

TT
- maxer
Već sam napisao, šta-zašto-kako.
Maxer, mislim da to nije tako strašno kao što izgleda. Ispadale su nuklearne bombe i iz aviona, pa nikom ništa. Npr. onaj slučaj sa američkim bombama iznad Španije, pre 50-60 godina. Ili iznad Amerike, imaju dokumentarni snimci u filmu "Nuclear 911". To je inače nastavak odličnog dok. filma "Trinity and Beyond" koji govori o razvoju nuklarnog oružja u raznim zemljama, sve sa dokumentarnim snimcima. Predlažem svima da pogledaju. Poenta je da se bomba sigurno neće aktivirati, a ako se malo radioaktivnog materijala raspe okolo - bože moj.maxer napisao:I šta ako se desi sudar ili tehnička greška ... ispala mi nuklearna raketa iz voza? Eno je rasula se po livadi?

Nuklearni vozovi se sigurno ne bi kretali prugom Moskva-Peterburg, koja je najopterećenija, puna putničkih vozova, i svuda prolazi kroz naseljena mesta. S druge strane, na Trans-sibirskoj, ili još bolje na Bajkalsko-amurskoj magistrali, postoje deonice od 2000 km bez naselja između. Osim par putničkih vozova dnevno (na ovoj drugoj ni toliko), sve ostalo je teretni saobraćaj sa vozovima punim raznih sirovina i robe, što za domaće potrebe, što na relaciji Kina-Evropa. Npr. ranžirna stanica u Irkutsku je dugačka 20 km i u njoj se dnevno 50000 vagona sastavi u različite kompozicije (bila slika i tekst na englishrussia.com).
Slažem se da je teško pratiti šta se dešava s takvim vagonom i obezbediti ga na odgovarajući način. Ali mislim da oni nisu ni bili, niti će biti stalno u saobraćaju, već je to samo ostavljeno kao mogućnost u slučaju neke krize, kada postoji mogućnost nuklearnog udara protivnika. U normalnim okolnostima su verovatno bili smešteni "na sigurnom", kao i drugo nuklearno oružje.
Inače je ukidanje ovih vozova, kao i nekih mobilih sistema na kamionima potpisao glupi Gorbačov. Ameri su mu uvalili da se odrekne svega što oni nisu imali.

Ђенерал Јанковић
Zar je potrebna bilo kakva platforma za nuklearno oruzije pored podmornica koje danas imaju?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Amerika i Rusija prate sve podmornice druge strane i za svaku uvek znaju gde se nalazi. Ponekad se desi da se neka "izgubi" i onda nastaje opšta frka, šalju se brodovi, druge podrmornice, avioni, prema poslednjoj poznatoj lokaciji računa gde je mogla da dođe i tako sve dok se ne locira. U slučaju nuklearnog rata, jedna od protiv-mera je i uništenje protivničkih podmornica. Za tu svrhu postoje rakete koje mogu da nose i nuklearnu glavu.
Amerika, Rusija, Francuska, Kina i Indija imaju "nuklearnu trijadu" - rakete na kopnu, avionima i podmornicama. Britanija nema na kopnu, mislim da više nemaju ni avionske, već samo na podmornicama i to samo jedan tip (Trident).
Amerika, Rusija, Francuska, Kina i Indija imaju "nuklearnu trijadu" - rakete na kopnu, avionima i podmornicama. Britanija nema na kopnu, mislim da više nemaju ni avionske, već samo na podmornicama i to samo jedan tip (Trident).
Ђенерал Јанковић
- maxer
Bombe ... a ovo je "raketa", a raketa ima "gorivo" a gorivo je zapaljivo, eksplozivno, otrovno, ... itd, itd.snork napisao:.. mislim da to nije tako strašno kao što izgleda. Ispadale su nuklearne bombe i iz aviona,...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
ali neće da aktivira bojevu glavu...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Kad smo već kod incidenata sa nuklearnim raketama, 2007. je jedan B-52 leteo iz Severne Dakote do Lujzijane sa 6 AGM-129 krstarećih raketa pod krilima. Trebalo je da im nuklearne glave budu skinute u S. Dakoti, ali to nije učinjeno. Posada nije znala šta nosi, a tek posle dan i po je otkriveno da su u Lujzijanu prenete kompletne rakete sa glavama.
Tekst: https://en.wikipedia.org/wiki/2007_Unit ... s_incident

Tekst: https://en.wikipedia.org/wiki/2007_Unit ... s_incident
Ђенерал Јанковић
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Da ovom nazovi slucaju dodam incident koji se dogodio 1966 godine iznad Spanije kada su se sudarili tokom punjenja u vazduhu KC135 i B52 natovaren sa 4 nuklearne MK28 hidrogenske bombe. Dve su se raspale na zemlji prilikom pada, jedna je prezivela pad a jedna je zavrsila pod morem na dubini od 880 metara. Explozije nije bilo ali zbog rasutog materijala bilo je kontaminacije zemljista.

snork napisao:Amerika i Rusija prate sve podmornice druge strane i za svaku uvek znaju gde se nalazi. Ponekad se desi da se neka "izgubi" i onda nastaje opšta frka, šalju se brodovi, druge podrmornice, avioni, prema poslednjoj poznatoj lokaciji računa gde je mogla da dođe i tako sve dok se ne locira. U slučaju nuklearnog rata, jedna od protiv-mera je i uništenje protivničkih podmornica. Za tu svrhu postoje rakete koje mogu da nose i nuklearnu glavu.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.