Kia Sportage 2008 2.0 CRDI
Kia Sportage 2008 2.0 CRDI
Pokusavam da dokucim kad treba raditi veliki servis na ovom autu.
Kupljen je u Srbiji, ja sam drugi vlasnik i znam tacno koliko je presao i kako je odrzavan.
Servisna knjizica ima svasta u sebi i "putnicka vozila" i komercijalne masine i ceed, tako da mi je dosta konfuzna.
Ovde sam nasao upustvo kod hrvata, kod nasih nema za starije modele
http://www.kia.hr/documents/download/?i ... e0a5225cef
uputstvo strana 289 kaze razvodni remen na 8god ili 160000km, sto se poklapa sa ovim sto pise u mojoj za ceed.
zvanicni servis mi je naravno rekao da je trebalo pre 2 godine i naravno odmah su mi punudili da dodjem na pregled.
na 293. strani postoji servis u otezanim uvjetima, ali mi nekako ne deluje da ih bas cesto ispunjavam... kome verovati?
Kupljen je u Srbiji, ja sam drugi vlasnik i znam tacno koliko je presao i kako je odrzavan.
Servisna knjizica ima svasta u sebi i "putnicka vozila" i komercijalne masine i ceed, tako da mi je dosta konfuzna.
Ovde sam nasao upustvo kod hrvata, kod nasih nema za starije modele
http://www.kia.hr/documents/download/?i ... e0a5225cef
uputstvo strana 289 kaze razvodni remen na 8god ili 160000km, sto se poklapa sa ovim sto pise u mojoj za ceed.
zvanicni servis mi je naravno rekao da je trebalo pre 2 godine i naravno odmah su mi punudili da dodjem na pregled.
na 293. strani postoji servis u otezanim uvjetima, ali mi nekako ne deluje da ih bas cesto ispunjavam... kome verovati?
Using Tapatalk
Re: Kia Sportage 2008 2.0 CRDI
Koliko ima km na satu?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ja bih na 110-120.000 km radio veliki servis.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ali ima 7 ili 8 godina. Vreme je za zamenu zupcastog pogotovu sto je to dizel motor.
Ne mora da znaci. Meni je interval deset godina, ili 150000.
Ne znam da nadjem. Googlao sam i najbolje sto sam našao je ovo uputstvo kod hrvata...
Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
Using Tapatalk
Milje... 80k
Using Tapatalk
Veliki servis sam ipak uradio na 100k km, nije bilo problema.
Sad sam skoro imao problema sa egr i dpf. Trio mi je otpusio egr, a dpf nisu uspeli, predlažu amputaciju istog, što mi se licno jako ne svidja...
Uzeo sam mu aditiv za dpf u sloveniji, idem sled nedelje do segedina da ga provozam sa istim, a zeni sam ogranicio vozikanje po gradu (sto ga i zezne realno)... ako ga to ne oporavi, video sam 2 servisa u bg sto ciste dpf, pa razisljam o tome...
definitivno za nas nije dizel (najverovatnije nam treba trotinet ili elektricni auto
)
Sad sam skoro imao problema sa egr i dpf. Trio mi je otpusio egr, a dpf nisu uspeli, predlažu amputaciju istog, što mi se licno jako ne svidja...
Uzeo sam mu aditiv za dpf u sloveniji, idem sled nedelje do segedina da ga provozam sa istim, a zeni sam ogranicio vozikanje po gradu (sto ga i zezne realno)... ako ga to ne oporavi, video sam 2 servisa u bg sto ciste dpf, pa razisljam o tome...
definitivno za nas nije dizel (najverovatnije nam treba trotinet ili elektricni auto

Using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Nas taxi na Golfu 6 svakom ima dpf a auta imaju 350 400 450k km. Voznja je 90% grad.Ali kaze sef voznog parka sipaju BP ulje i od tad savrseno, ponekad komp regeneracija i to je to. EGRe su menjali npr ne na svim ali na dosta njih.
Dok kad su bili novi i sa Porscheovim uljem im je cesce trazio regeneraciju.
Ti mozda imas problem i sa senzorom pritiska za dpf, pa ti cesce radi reg. Treba ispitati sve kod dobrog dijagnosticara.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Dok kad su bili novi i sa Porscheovim uljem im je cesce trazio regeneraciju.
Ti mozda imas problem i sa senzorom pritiska za dpf, pa ti cesce radi reg. Treba ispitati sve kod dobrog dijagnosticara.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
DPF/EGR problemi uopšte nemaju veze sa Srbijom i gorivom koje ovde sipamo. Auta koja imaju te probleme ih imaju i u EU, već godinama to može da se vidi po netu.
Fazon je sto u eu niko ne kupuje dizela i onda ga vozi 10k km godisnje i to po cca 6km dnevno
nisam ni tvrdio da je do goriva, jer stvarno pazim šta sipam

Using Tapatalk