Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Da, fali nam mnogo sta ali se vaspitanje stice procesom ucenja kao i sve ostalo. A jos brze se uci preko novcanika tj jasnog kaznjavanja za bahatost.Xepoj87 napisao: Uzasno nam fali vaspitanja, a mislim da bi to u nekom broju mogli da poprave pustanjem kratkih obavestenja na tvu i radiu, naravno i kaznjavanjem.
Nista ne pomaze tako dobro da se efikasno nauci nesto kao kada se nekome zaviri u novcanik.
Pa tako ponovi vise puta proces ucenja.
Kao sto su Nemci, Rusi i ostali nauceni da postuju pravila (uvek kada se primenjuje stalno kaznjavanje za isti prekrsaj rezultati su uvek jasno primetni).
Juce sam doziveo bas neprijatnu situaciju na ap ns-bg. Priblizavam se polako autu ispred mene, vidim da je pretovaren i da nosi nesto na krovu. Odjedanput su delovi troseda krenuli da lete ka nama. Sva sreca pa sam imao ksenone, da sam isao civicom ne bih uocio na vreme sigurno. Scena kao iz sci fi filmova kada izbegavaju one asteroide. Sta mu je falilo da potrosi dodatnih pola sata da ga pravilno obezbedi.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Šta se dalje desilo?
Tapatalk @ Desire 626
Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
Stali u stranu ovom sto je ispalo, ja i jos jedan sto je bio iza mene. Pomislih da ce ovi sto nailaze bar da uspore ako vide 2-3 automobila u zaustavnoj. Srecom ovi su uspeli da sklone, nije bilo guzve pa niko nije naleteo.
A i nasi putevi su neosvetljeni, 120 ogranicenje, a duga ne mogu da se pustaju jer nema barikade izmedju smerova...
ljubitelj, nije to jedini nacin, ja sam dosta stvari promenio kod sebe prostim razmisljanjem o tim stvarima, nikada mi kazna nista nije promenila.
Kada stalno ponavljas ovcama da je nesto lose, dovoljno je da 70% njih o tome krene da razmislja, pa da primenjuje, a onda ce vremenom taj broj da se povecava.
Ne moze par stotina policajaca promeniti milione ljudi, stvari se moraju menjati iz korena, marketing je jako dobar i efikasan nacin da se to uradi, ubaciti odredjenu vrstu razmisljanja ljudima u glavu. Manipulacija se i ovako svakodnevno vrsi, ne bi bilo lose da se nekada vrsi i za dobru stvar.
ljubitelj, nije to jedini nacin, ja sam dosta stvari promenio kod sebe prostim razmisljanjem o tim stvarima, nikada mi kazna nista nije promenila.
Kada stalno ponavljas ovcama da je nesto lose, dovoljno je da 70% njih o tome krene da razmislja, pa da primenjuje, a onda ce vremenom taj broj da se povecava.
Ne moze par stotina policajaca promeniti milione ljudi, stvari se moraju menjati iz korena, marketing je jako dobar i efikasan nacin da se to uradi, ubaciti odredjenu vrstu razmisljanja ljudima u glavu. Manipulacija se i ovako svakodnevno vrsi, ne bi bilo lose da se nekada vrsi i za dobru stvar.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Vozač Hitne pomoći iz BiH mora da plati prebrzu vožnju iako je prevozio ljude na umoru
Pet minuta kasnije u Brnjacima me je snimio radar na deonici gde je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, a ja sam se kretao pri brzini od 104 kilometra na sat. Međutim, kamera nije zabeležila upaljeno rotaciono svetlo pa je na moju adresu došla kazna od 400 KM, dva meseca oduzimanje vozačke dozvole i dva kaznena boda – priča nam Begić.
Sledeći dan se ponovila gotovo identična situacija. Lekar je Begića sa medicinskim tehničarom poslao u Lepenicu, a nakon dojave da je nekom pozlilo.
- Brzo smo tamo stigli, uzeli pacijenta i odmah se uputili ka Domu zdravlja. Pacijent je bio u kritičnom stanju. Ponovo sam upalio rotaciono svetlo i sirenu, da bi me na Brnjacima ponovo snimila fiksna kamera pri brzini od 65 kilometara na sat. Na snimku se ponovo ne vide rotaciona svetla. Za taj prekršaj dobio sam novčanu kaznu od 40 KM. Međutim, sve je to bilo uzalud, pacijent nam je preminuo u vozilu do Kiseljaka - priča Begić.
Један леп и поучан данашњи чланак, баш о теми о којој се сад расправља, пропуштању возила хитне помоћи, ватрогасаца,.. на сајту "Половни аутомобили". Вреди прочитати.
Šta uraditi kad čujete sirene?
Postavljeno 07.11.2016. u 14:54
Da li se zaustaviti ili usporiti? Gde se skloniti u slučaju saobraćajnog kolapsa? Da li se popeti na ivičnjak? I najvažnije – kako ne odmoći?
Saobraćajne gužve su veoma frustrirajuće, naročito kada žurite negde. Zamislite onda kako se osećaju vozači Hitne pomoći dok transportuju pacijenta koji se bori za život. Stoga smo se pozabavili problematikom propuštanja vozila sa prvenstvom prolaza, u koja spadaju i policijska vozila, vatrogasci, vozila BIA i Vojske Srbije – u daljem tekstu zvaćemo ih VPP (Vozila sa Prvenstvom Prolaza).
http://www.polovniautomobili.com/auto-v ... sirene.php
Šta uraditi kad čujete sirene?
Postavljeno 07.11.2016. u 14:54
Da li se zaustaviti ili usporiti? Gde se skloniti u slučaju saobraćajnog kolapsa? Da li se popeti na ivičnjak? I najvažnije – kako ne odmoći?
Saobraćajne gužve su veoma frustrirajuće, naročito kada žurite negde. Zamislite onda kako se osećaju vozači Hitne pomoći dok transportuju pacijenta koji se bori za život. Stoga smo se pozabavili problematikom propuštanja vozila sa prvenstvom prolaza, u koja spadaju i policijska vozila, vatrogasci, vozila BIA i Vojske Srbije – u daljem tekstu zvaćemo ih VPP (Vozila sa Prvenstvom Prolaza).
http://www.polovniautomobili.com/auto-v ... sirene.php
Kazna od 120.000 dinara - za život deteta ili za pun budžet -
http://www.danas.rs/ekonomija.4.html?ne ... eNKzs.dpuf
http://www.danas.rs/ekonomija.4.html?ne ... eNKzs.dpuf
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Prosto je, prevozis dete kako treba i bezbedno i to je to. Kazna moze da bude i 500.000. Ne postoji izgovor za nepropisno prevozenje dece, dize mi se kosa kad vidim da voze decu malu u krilu itd. Vecina nije svesna da i manje neko cukanje to dete ce da odleti u kontrolnu tablu ili soferku...
Sent from my LG-H500 using Tapatalk
Sent from my LG-H500 using Tapatalk
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Potpuno podržavam ovo. Jadna je situacija kod nas. Puno ljudi i dan danas vezivanje dece nazad ne smatra bitnim, a dokle to seže, govori činjenica da je mnogima to vezivanje čak i smešno! Da li smo stvarno toliko zaostali i nesvesni ili neodgovorni kao nacija....
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Koliko ljudi viđam da voze do vrtića i drže decu od 4,5 godina za volanom a sedište pozadi zvrji prazno.Ili mame kojima deca stoje pozadi između sedišta ili ispred suvozača. Retardi.
sent via TT using 640 DS
sent via TT using 640 DS
Samo udri po džepu,ne vredi drugačije.
t
t
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ista prica kao i kod uvodjenja proslog ZOBS-a, dzabe sve to dok se ne krene sa sistematskom edukacijom.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Nije ovo bas samo udri po dzepu, lepo pise i ima logike, da li je zastita deteta to sto nece imati sta da jede 3 meseca, jer mu roditelj placa kaznu?
Jednostavno, kaznjavanje mora biti uskladjeno sa standardom, inace donosi vise problema nego resenja.
1000e kazna bez izazivanja icega, u drzavi u kojoj 70% ljudi ima 300e platu, jednostavno ne sme postojati.
Sent from my SM-G935F
Jednostavno, kaznjavanje mora biti uskladjeno sa standardom, inace donosi vise problema nego resenja.
1000e kazna bez izazivanja icega, u drzavi u kojoj 70% ljudi ima 300e platu, jednostavno ne sme postojati.
Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.