Škoda Rapid

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Škoda Rapid

Post od stefanan »

Prva slika Rapid - Focus, druga Rapid - polo/stilo 5v.Rano je za sad govoriti jer se jos ne zna tacno,ali po meni drugi ima bolji oblik samo stop svetla su mu previse jednostavna,ako bi ti malo izmenili bilo bi ok :doubleup:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Valjda su do daljnjeg odložili heč i kombi verzije Rapida, tako pročitah na Škoda forumu.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Danas sam iz prve ruke saznao kakav je rapid. Nisam ga video uzivo ali po prici kolege koji ga je vozio je dosta prostran, pozadi ima vise mesta cak i od octavie ima dosta pametnih resenja i najvaznije kaze da se odlicno vozi, odlican je osecaj u volanu i feedback.
Kaze da je 1.6 TDI sa petostepenim odlicno uparen i da se na 150km/h vrti na oko 2500 RPM.
Ali je kolega takodje izdvojio da su koriscene katastrofalno lose plastike, ruzne i na pogled i na dodir. Losa finalna obrada.
Sve to je kako je naveo jer ce rapid preuzeti deo kupaca octavie sa obzirom da je samo 10cm kraci. Sledeca genracija octavie raste i ide i po ceni i po gabaritima i ponudi za klasu iznad.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Dusan napisao:Danas sam iz prve ruke saznao kakav je rapid. Nisam ga video uzivo ali po prici kolege koji ga je vozio ...
Da to ipak nije druga ruka? :think:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Mislio sam na to da nije prica rekao-kazao, vec od coveka koji je stvarno isprobao auto.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ali on je tebi rekao-kazao :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Mislio sam iz prve ruke od coveka koji je vozio. :palica: Ko'i ste trolovi.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Kako može Octavia da ide u klasu iznad, nije mi jasno. Superb onda ide u klasu sa A6, A8, S klasom... 787 Dreamliner-om?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Škoda Rapid

Post od sasa lbg »

Ja sam siguran da Oktavija ne ide nigde...osim koji cm.u duzinu i kao i medjuosovinski raz.koji je i tako kratak i odnosu na konkur.u klasi vec godinama.
Uglavnom Rapid mi je jos uvek ne jasan u smislu koliko ce.to.ozbiljan auto biti.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Re: Одг: Škoda Rapid

Post od milosdoktorabs »

Bice to ponuda u smislu Fabia sa ruksakom jer po svemu sudeci nova fabia ce biti samo kao hatcback
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ji 4Tze napisao:Kako može Octavia da ide u klasu iznad, nije mi jasno. Superb onda ide u klasu sa A6, A8, S klasom... 787 Dreamliner-om?
Može da ode u kategoriju iznad, u smislu segmenta, a može da ode i cenovno gore, u smislu kvaliteta i ponude.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Ji 4Tze napisao:Kako može Octavia da ide u klasu iznad, nije mi jasno. Superb onda ide u klasu sa A6, A8, S klasom... 787 Dreamliner-om?
Superb je vec po duzini i medjuosovniskom rastojanju veci i od novog Passata, a Octavia koja je sada na A5 platformi ce koristiti MBQ platformu koju koristi Golf 7, ali izduzenu i prici ce blize Passatu, dakle skoro za klasu gore, rapid ce ispuniti rupu izmedju Fabie i Octavie (i po ceni i po onome sto nudi) . Takodje ce i Superb facelift koji izlazi krajem godine vizuelno izgledati dosta vece nego sto zapravo jeste, jer ce Octavia uzeti veliki deo kupaca. Ovo su sve tacne informacije nisu nikakva nagadjanja.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Mozda je vece medjuosovinsko od novog passata,ali je mnogo manje medjuosovinsko na Superbu,nego na Bmw-u 3 recimo,a isto kao na Mercedesu C klase...
Superb je iste duzine kao Insignia i 508,za Passata ne znam...
:rofl:
Vozacima Skode je vec tu :D Neostvareni san je jedan Superb 3.6,jebo Bentley :kezo:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Xepoj87 napisao:Mozda je vece medjuosovinsko od novog passata,ali je mnogo manje medjuosovinsko na Superbu,nego na Bmw-u 3 recimo,a isto kao na Mercedesu C klase...
Ne vidim relavantnost Bmw 3 i C klase, kada se govori o VAG-u i o tome kako ce modeli biti stacionirani u odnosu jedni na druge.

Xepoj87 napisao:Vozacima Skode je vec tu :D Neostvareni san je jedan Superb 3.6,jebo Bentley :kezo:
Da imam para za 3.6 svakako ga ne bi vozio. Skodu i ovako i onako vozim jer imam ekstremno dobre uslove u prodaji i u kasnijem odrzavanju.
Moj izbor bi svakako bio VW. ;)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Na pitanje da li ce Superb ici klasu iznad,posto si rekao da ce Octavia klasu iznad,sto je D klasa,klasa u kojoj vec imaju Superb-a ,indirektno si odgovorio da hoce i kao nesto sto to potvrdjuje si naveo da Superb ima vece medjuosovinsko od Passata...
Eto kakve veze ima... Znaci nece ici klasu iznad kada se gleda realna procena klase,a ne u odnosu na VW...
Ne mozes ti da stavis Octaviu u klasu iznad,samo zato sto ne gledas dalje od VW-a...
Kazes biti podeljeni izmedju sebe... Pa ne odredjuje se klasa izmedju sebe i ne odredjuje je proizvodjac,vec klasu odredjuje auto-industrija...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori