Zimske gume - da ili ne?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Neinformisanost kupaca.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Meni je jasno da neko uzme Tigar zato što želi jeftinu gumu ili nema za skuplju. Ali često čujem predavanje kako je to zapravo "vrh" guma koja je eto sticajem okolnosti jeftina, "možda i najbolja na tržištu".
Već mi pomalo to i smeta, neko pravi mit od realtivno loše gume koja je jedino dobra na snegu. Cijenim da ljudi često nisu ni svjesni šta su kupili jer su čuli od nekog da je to dobra guma i onda misle da su dobili zapravo Michelin Alpin A5 za 1/2 cijene... Da se razumemo, nemam ništa protiv da neko vozi Tigar ali bi taj neko morao biti svestan šta je montirao, da vozi opreznije i u skladu sa performansama same gume.
Već mi pomalo to i smeta, neko pravi mit od realtivno loše gume koja je jedino dobra na snegu. Cijenim da ljudi često nisu ni svjesni šta su kupili jer su čuli od nekog da je to dobra guma i onda misle da su dobili zapravo Michelin Alpin A5 za 1/2 cijene... Da se razumemo, nemam ništa protiv da neko vozi Tigar ali bi taj neko morao biti svestan šta je montirao, da vozi opreznije i u skladu sa performansama same gume.
Ne verujem da napolju, gde se najviše i proda, postoji bilo kakav mit o Tigru. To postoji samo kod nas. Mi počivamo na mitovima i prošlosti, tako da nije uopšte čudno.
Tapatalk
Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Napolju je taj Tigar osetno jeftiniji nego druge gume u klasi, zato se mnogo i prodaje. Ovde je Tigar neznatno jeftiniji nego npr. Sava, što je nonsens.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Nije neznatno u većim dimenzijama.
Očigledno to neko stavlja na svoja kola, inače ne bi pravili.
Kako god, obesmišljava kupovinu polovnih guma, a to ljudi i dalje rade. Šta dalje pričati.
Tapatalk
Očigledno to neko stavlja na svoja kola, inače ne bi pravili.
Kako god, obesmišljava kupovinu polovnih guma, a to ljudi i dalje rade. Šta dalje pričati.
Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
A Tigru većinu prodaje preko čine baš te veće dimenzije? Znaće bolje ljudi iz struke da li preko ima u većim dimenzijama, ovde preko 17-ki nalazim samo XL verzije Tigra.
Svakako, na većim dimenzijama razlika možda nije 200-300din kao na 14 ili 15 inča, ali je procentualno opet mala. Ni za jednu drugu gumu nisam čitao iskustva korisnika koji posle 5 godina upotrebe kažu "ništa nije izgubila na šari, samo se malo stvrdnula"
Zato bih pre peške išao nego vozio Winteru.
Svakako, na većim dimenzijama razlika možda nije 200-300din kao na 14 ili 15 inča, ali je procentualno opet mala. Ni za jednu drugu gumu nisam čitao iskustva korisnika koji posle 5 godina upotrebe kažu "ništa nije izgubila na šari, samo se malo stvrdnula"

There are 10 kinds of people in the world:
Ma nova Wintera je još i super šta sve ljudi voze. Slikao sam juče šta je čovek skinuo sa Pasata B6. Ne mogu ni da zamislim kako su se ove gume ponašale na mokrom kolovozu. Sad je namontirao 4 nove Starfire i koliko sam ukapirao, planira i leti da ih vozi.
Malo je lošija slika, ali vidi se. Dve su potpuno ćelave, a na dve se nazire šara.

Malo je lošija slika, ali vidi se. Dve su potpuno ćelave, a na dve se nazire šara.

Pa zar nije pisano ovde na forumu da je potrosena Wintera odlicna letnja guma 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Kakva je tek starfire leti
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Inače kad pomenuh Starfire, juče je vulkanizer prodao 16 komada, za pola sata koliko sam bio tamo. Izgleda da je Starfire nova Wintera... 

Na konto ove price o tigru, danas bas videh Passata CC parikanog ispred jednog restorana, novijeg godista rekao bih posto ima restilizovanu masku hladnjaka, sa Wintera gumama.
Znaci auto ni mali, ni star, ni slab, ni lak, niti bogami jeftin.
Ko je tu lud, a ko pametan ne znam.
Znaci auto ni mali, ni star, ni slab, ni lak, niti bogami jeftin.
Ko je tu lud, a ko pametan ne znam.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Čisto sumnjam da napolju neko vozi gumu 5-6 godina kao što mi radimo. Ako je menjaš na 2-3 godine i Tigar je sasvim o.k guma. Verovatno je u tome i "kvaka" dobre prodaje napolju.Vladapetr napisao:A Tigru većinu prodaje preko čine baš te veće dimenzije? Znaće bolje ljudi iz struke da li preko ima u većim dimenzijama, ovde preko 17-ki nalazim samo XL verzije Tigra.
Svakako, na većim dimenzijama razlika možda nije 200-300din kao na 14 ili 15 inča, ali je procentualno opet mala. Ni za jednu drugu gumu nisam čitao iskustva korisnika koji posle 5 godina upotrebe kažu "ništa nije izgubila na šari, samo se malo stvrdnula"Zato bih pre peške išao nego vozio Winteru.
TT
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Baš me zanima gde ga izvoze, da li u region ili negde dalje? Znam da se vrlo dobro prodaje i u Bosni...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Negde u Sibir gde ima snega koliko hoćeš i temp je stalno u minusu ta Wintera je odličan izbor. Tako da nije čudo što se prodaje tamo negde.
Za naše uslove bolje je neka prava all season guma jer snega gotovo da i nema, a i temperature su svake godine sve više i više.
Saša, slažem se. Mada Wintera već druge godine posustaje. Ko prelazi hiljadu-dve km godišnje njemu je to u redu, ali ko je u kolima svaki dan ipak treba da traži bolji izbor. Nije da je nisam probao, pa pričam napamet. Imao, vozio, ne bi ponovo uzeo.
Za naše uslove bolje je neka prava all season guma jer snega gotovo da i nema, a i temperature su svake godine sve više i više.
Saša, slažem se. Mada Wintera već druge godine posustaje. Ko prelazi hiljadu-dve km godišnje njemu je to u redu, ali ko je u kolima svaki dan ipak treba da traži bolji izbor. Nije da je nisam probao, pa pričam napamet. Imao, vozio, ne bi ponovo uzeo.
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Već sam pisao da sam na autoputu video kola nemačke registracije sa Tigar gumama. Možda je logika obrnuta - odvezeš godišnje 15-20.000 km i nakon dve godine je baciš i uzmeš ponovo novu. Za te dve godine teško da ćeš sa njom imati bilo kakvih većih problema, pogotovo na nekom manjem i lakšem autu i sa vozačem normalnih pretenzija. No mi je opušteno vozimo 6 godina i onda pljujemo da je nikakva. Pa kako i neće biti. 
TT

TT