Sent from my m2 using Tapatalk
Indijci najgori, kakva je to bagra pa to je da čovek ne poveruje.DasAuto napisao:"Nasi" ljudi su najveca bagra poslje Arapa, Siptara i Crnaca.
Uglavnom taj model gde je rad sporedna delatnost u odnosu na sve ostale rekreativne aktivnosti tokom dana je moguc zato sto je sistem truo. Od prilike znamo da ne postoji besplatan rucak, znaci negde, neko mora da ulozi rad, da bi se stvorio profit. Kod nas taj profit za prosecnog gazdu stvaraju radnici koji rade za 20k dinara mesecno, po 50 sati nedeljno ili jos i gore.goblin napisao: Posto poznajem dosta ljudi koji zive preko, imam i rodbine... kada sam razmisljao o svemu tome i kada sam ih onako detaljno ispitivao o nekim zivotnim navikama... stekao sam utisak da ja ovde zivim bas mnogo kvalitetniji zivot od njih. I to nema veze sa primanjima, ima onih koji tamo zaradjuju i mnogo vise od mene i onih koji zaradjuju dosta manje od mene... ali iako to nije klasicna varijanta kuca-poso poso-kuca kako mnogi zamisljaju, ipak mi je sve to bilo daleko od onoga sto bi zeleo za sebe.
Dzabe i sto imas slobodno vreme i lovu... kad jednostavno nemaju taj drustveni ambijent u kojem bi ziveo kao ovde (imaju, ali za toliko visoku klasu koja bi meni bila nedostizna), cesto nema ni sadrzaja... a da ne pricamo o klimi, nedostatku mora i svih sadrzaja na moru na koje sam navikao....
Cak sam cesto imao situacije da uspesni ljudi iz inostranstva dolaze kod mene u goste i kad provedemo neko vreme zajedno oni su u fazonu "Jesi li ti sad na odmoru ili se ovako zivi preko cele godine" i odprilike nije im bas jasno kako to moze... pritom nisu finansije presudne, vec im je nepojmljivo da se tako zivi po brojim osnovama koje nemaju veze sa finansijama.
Generalizacija ili ne, ovdje ima konkretna statistika, poslje arapa, crnaca i siptara mi najvise problema pravimo, nebitno Srbin, Hrvat, Bosnjak. Pa sad neka to shvati kako hoce. Ali tako je.Xepoj87 napisao:Najveca generalizacija ikada