Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Stigla zima...

Post od trojanac »

Meni tečnost zimska, obična iz Metroa, nije zaledila. Ali zato ona za odleđivanje jeste. :rofl:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Svaka ledi kad je brisači razvuku u tankom filmu preko šoferke. Bitno je da se ne zamrzne u onom rezervoarčiću, crevima i brizgaljkama. Inače ja sam još pre dve nedelje sipao NIS-ovu zimsku. :)

TT
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne ledi ona -70 sa OMVa :) Ja uzeo neku -40 Mol, ne mirise najsrecnije.

Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ja ne mogu da se setim da li imam zimsku ili letnju tecnost. :kezo: Moracu da uzmem zimsku neku da dolijem, i da proverim antifriz.

Sent from my LG-H500 using Tapatalk
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

trojanac napisao:Meni tečnost zimska, obična iz Metroa, nije zaledila. Ali zato ona za odleđivanje jeste. :rofl:
Godinama koristim i letnju i zimsku iz Metroa i nije mi se desilo da zimska zaledi. :)
Pre neku godinu sam bio na planini. Sedam dana najviša dnevna temperatura je bila -5, noću padala i do -14 i ta tečnost (beše Biloxi) se nije zaledila.

Sprema se i ove godine na planinu pa bih vas pitao da li je pametno auto dok stoji parkiran paliti i grejati povremeno ili ne?
Provozati krug? Šta radite u tim situacija?
Znam da se ručna ne podiže, prošle godine smo jednog Suzukija jedna odkočili, mada ni to nije pravilo.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Gledaj u neku zavetrinu da parkiras ako vec nema garaze.

Послато са SM-G935F
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Xepoj87 napisao:Ne ledi ona -70 sa OMVa :) Ja uzeo neku -40 Mol, ne mirise najsrecnije.

Sent from my SM-G935F
Siguran si? Ako je tako idem danas odmah da je kupim. To mi je veliki problem ujutro kada je šoferka onako tek blago zaleđena pa je prskanjem tečnošću mogu na brzinu odlediti (nemam često vremena za struganje), no čim kreneš to se sra*** smrzava na njoj pa se ne vidi voziti. :)

TT
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Jednom u životu sam palio auto na pola zimovanja. Radio sam to noću jer sam preko dana na skijanju, to je glavni problem. Nisam siguran da mu je prijalo :)

Sa druge strane sa planine obično krećem oko podne, ili čak i koji sat kasnije, a tad je najtoplije pa su i najpovoljniji uslovi za paljenje auta. Podrazumeva se da nemaš nešto što ti vuče struju i da neće akumulator da se isprazni za nedelju dana sam od sebe.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Ja godinama koristim Wurth zimsku tečnost, sipao u subotu. Koncentrat od 1L, pa se sipa čista ili meša u nekom odnosu. 1:1 je mislim do -20.
Ne mrzne, lepo briše i ok miriše.
http://tektion.rs/auto-kozmetika/sredst ... -60c-1lit.

Takođe, i za leto mi se odlično pokazala Wurth, ona mala bočica koja se rastvori u 2L vode.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

OMV tecnost je odlicna, samo joj drknu veliku cenu u odnosu na druge

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ne treba ga ni otkopavati ispod snega ni paliti do polaska. Em ćete se nalopatati bez veze (verovatno će opet padati i zatrpati ga), em ćete paljenjem motora i grejanjem istopiti onaj sitan sneg što je preostao a koji će se posle zalediti i onda još veći problem. Pred sam polazak ga očistite i to je to. Plus, sneg je i dobar izolator tako da će to recimo akumulatoru samo prijati, nikako škoditi. :)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Živa istina, par puta sam se zeznuo tako.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Saša napisao:Svaka ledi kad je brisači razvuku u tankom filmu preko šoferke.
Preksinoć je bilo nabadanje na kočnicu i 4 migavca zbog toga. Čista šoferka kao suza i džavo me terao da prsnem vodu i prekri mi celu šoferku ledom u sekundi.
nidza napisao:Ako je do tastera samo prsni sa WD.
Taster je okej, nego kočnice mi vataju malo na vrh kad je odstajao celu noć sa podignutom ručnom. Ne primećuje se u vožnji, nego kad žena pre par dana kretala sa parkinga, od napolje primetim da malo hoće da prikoči.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

jocas napisao:Ja godinama koristim Wurth zimsku tečnost, sipao u subotu. Koncentrat od 1L, pa se sipa čista ili meša u nekom odnosu. 1:1 je mislim do -20.
Ne mrzne, lepo briše i ok miriše.
http://tektion.rs/auto-kozmetika/sredst ... -60c-1lit.

Takođe, i za leto mi se odlično pokazala Wurth, ona mala bočica koja se rastvori u 2L vode.
Spasao si me :) Trazim kvalitetnu tecnost koja ne smrdi, letnji koncentrat mi je najbolji Sonax, a zimi mi je uvek bio problem, nisam znao da Wurth ima.
Kako mirise?

Inace, nasao sam ovo sranjce, a ne znam ni odakle mi, letnji je u pitanju :)

Slika

Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Fino miriše, nije nešto napadno i sigurno nije neprijatno. Bitno mi je da ne ošteti gume i da ne ledi, nikad nisam imao problema sa tim bar 7-8 godina.
Ovo letnje "sranjce" :D takođe koristim godinama, ono fino miriše na neku breskvu ili tako nešto, a odlično briše staklo. Ova mala bočica je 100 din + 2 litra destilovane 50 din, milina.
Odgovori