Zimske gume - da ili ne?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
"Nije zvaka za seljaka"
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Ima li razlike izmedju sava eskimo hp i hp2?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Ima, HP2 novija , poboljsana smesa i dezen.
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
I ja sam na Accordu dobio kao letnju varijantu ove gume. Jes da nisu baš bile nove, ali mi nisu uopšte prijale za vožnju, a još bitnije, nisu mi ulivale poverenje. Jedva sam čekao da ih zamenim. Kad sam kupio Continental, ukapirao sam kolika je razlika između loše i dobre gume. Meni vrlo primetna po svim aspektima.Ralee napisao:Mene juce klijent provozao, kupio covek 530d, a gume tigar syneris.
Imao Winteru na e klasi i mogu reci da su mi van snega, bolje sluzile letnje Michelin hp zimi.
Sent from my SM-G935F
Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Verovatno se i bolje pokazala?ivancho napisao:Ima, HP2 novija , poboljsana smesa i dezen.
Planiram da uzmem 225 45 17 te sava hp2?
Nisu lose.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Uporedi cene i Fulde Kristal, jako dobar odnos cena/kvalitet
Ja sam uzeo, samo 205 55 16, i prvi utisci su i više nego dobri.stefankmn napisao:Verovatno se i bolje pokazala?ivancho napisao:Ima, HP2 novija , poboljsana smesa i dezen.
Planiram da uzmem 225 45 17 te sava hp2?
Wintera u verziji kormoran jeste teško sranje i na snegu a kišu da ne pominjem ali se ne trošimilosg napisao:Ako gume gube svojstva starenjem i posle npr. godinu/dve dana i 15-30k km imaju lošiji zaustavni put, onda svi vi što ne kupujete nove zimske svake sezone nemate pravo da pričate da je "wintera sranje" jer ste rizičniji u saobraćaju od Nidže, ljubitelja (ili mene) sa novim winterama.
Šalu na stranu, nemam dovoljno iskustva da mogu upoređujem gume. Vozio sam Wintere na Laguni i bile su mi ok, ali ja i nisam neko ko forsira vožnju, posebno ne zimi. Sada imam Savu Eskimo na Pežou i ne osećam pomak u odnosu na Lagunu i Winteru. Nažalost, nisam imao prilike da isprobam premium zimske gume u praksi, cenovno mi je to do sada bilo daleko.

Ako več hočete gume koje se ne troše kupite bf goodrich winter grip ili nešto takvo, posle 5 sezona i cirka 25000km imale so 7.8 mm profila

gavran napisao:Ja svojim primerom nisam etiketirao ni gumu ni vozača, samo sam konstatovao jedno činjenično stanje koje sam svojim očima lično utvrdio.ljubitelj napisao: Ja ne vidim da koriscenje Wintere predstavlja problem niti da su etikete vozaca koji ih koriste opravdane. (izneti primer da su na Pasatu CC ili sto ih Nidza koristi na Alfi)
Čak sam i napisao na kraju da ko je tu lud a ko pametan ne znam, u tom smislu da se to može tumačiti i na ovaj i na onaj način.
Ok, onda sam pogresno protumacio. Ali nisam ni mislio na tebe, neki drugi se odmah unapred oneraspoloze na pomen Wintere.
Filozofi, a niko ne sme sa mnom u Alfu da oseti G silu.
Tapatalk
Tapatalk
Skup taksi do kuce 
Sent from my SM-G935F

Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Uninuni
- Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
- Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017
Ja sam juce promjenio obucu malisi. Sad je temp ujutru oko 0, reko vrijeme je 
Inace koristim Continental TS850. Ovo ce im biti 3 zima. Montirane direktno na zamjenski set felni. Ne smijem da napomenem i ratkapne evo i njima 3 zima, a da ih niko nije skinuo

Inace koristim Continental TS850. Ovo ce im biti 3 zima. Montirane direktno na zamjenski set felni. Ne smijem da napomenem i ratkapne evo i njima 3 zima, a da ih niko nije skinuo

Zanimljivo to sa ratkapnama, valjda više nisu skupe ni originalne. Šveca izgubila posle 10 godina jednu ratkapnu na Stilu, i poslali nam je sutradan sa KP za 500 din. Tu sam još ja slomio žabice pre 7-8 godina, dobro se držala.
Sad znaš da ima za sitne novce i za Bravića, da se ne nerviraš ako dobiju noge.
Sad znaš da ima za sitne novce i za Bravića, da se ne nerviraš ako dobiju noge.