Ja sam se setao svaki dan bas mnogo kilometara po LAu (Marina del Ray) i Santa Monici.. mnogo im je prijatna klima za setnju. Downtown im je tada ('04) bio kao radtna zona - npr Siriski grad posle bombardovanja
Koja razlika između Bara i Kotora. Ovamo staju čim priđeš pešačkom,kad je kolona puštaju da se uključiš s parkinga ili bočnih ulica,zahvale kad ih ti pustiš.
dragvorl napisao:U Kaliforniji kad sam bio stane 99% njih i dobrano cekaju dok se udalji pesak pa tek onda krecu. Doduse, tamo su pesaci i pesacenje teska egzotika.
I to staju cim te ugledaju da se priblizavas pesackom, bez obzira sto su mogli pet puta lagano proci...
Tako nekako.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Oko 20:30 prosao na delu 3+3 trake posle semafora kod Altine, beli carsav na kolovozu preko tela i lokva krvi, van pesackog i hitn jos nije stigla ali
- auto koji je ucestvovao u nezgodi neosvetljen u skroz levoj traci nasred kolovoza, nema trougao, nema 4 migavca, nista
- 2 policajca stoje i setkaju se kroz 2 kolovozne trake isto u mraku, neobelezeni, imaju prsluk ali nikakvu signalizaciju.
- dalje iza jedno 50tak metara stoji parkirano policijsko vozilo koje ima svetla i plavu rotaciju.
Da li neko u policiji prolazi skolovanje od tih ekipa koje izlaze na uvidjaje, ovo nije prvi put da vidim rotaciju i policijsko vozilo iza mesta nesrece a ne ispred mesta da upozori vozace koji nailaze.
Zasto se ne stavljaju signalizacioni svetleci stubici odnosno cunjevi ili makar sigurnosni trougao pre mesta nesrece.
Zar policija nema i zadatak da obezbedi mesto nesrece od naletanja drugih vozila.
Koliko vidim po komentarima tu cesto pretrcavaju a slabo je osvetljeno.Moje saucesce porodici.
Jebiga ta pretrcavanja su pogubna secam se jedne reportaze na tv gde su bas snimali kako pesaci elegantno preskacu bankine i prelaze iako znamo dobro kolike brzine se tu razvijaju.Ne secam se gde je to bilo.
Naravno ovde jos nista nije utvrdjeno,sve je na nivou pretpostavke.Pricam apropo komentara.
Dusa kida se,kida se na cestice
Kada cujem zvuk X6-ice
U blizini su 2 semafora sa pesackim. Tu je veoma prometno vozilima i narocito kamionima.
Treba pretrcati 6 traka + razdelni pojas, ne kapiram da neko toliko lose procenjuje vreme i prostor pa da pokusa izmedju vozila u pokretu da se provuce.
Tragedija ali nazalost verovatno ne i poslednja usled nerazumnih ponasanja ucesnika u saobracaju.
Više osoba povređeno je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Brankovom mostu u Beogradu. U sudaru na mostu učestvovala su dva automobila.
Do nesreće je došlo kod prvog skretanja sa mosta iz pravca Novog beograda kada su se sudarili "audi" beogradskih registarskih tablica i "mercedesa" crnogorske registracije, koji se od siline udarca prevrnuo na krov.
Povređeni su prebačeni u Urgentni centar, a policija na licu mesta vrši uviđaj. Saobraćaj na Brankovom mostu je otežan i usporen.