Dobro veče
Re: Dobro veče
Ja sam cuo da je Crni postavio uslov da se Goblin banuje kako bi se on vratio...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Dobro veče
I drmilosabs je banovan bez razloga... vratite ga! I Daku takodje...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Tako je, na prošlim kolima sam imao tragove od brisača, takbog sam ga uzeo, raspitivao se na više mesta i odustao. Postoje sredstva koja bi mogla da ispoliraju staklo ali bi izazvala nuspojave u vidu deformacije sloja stakla, efekat dioptrije
A zasto je banovan Methane Master ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Možda najbolje prvo toruka da vratimo i postavimo za admina. 

Posetite www.garaza.rs !
- Day Walker
Aloooo ludaku, on je na spisku za sl nedelju. Vise ti covek nista ne moze reci a da ne istrtljas....
Brzine idu u H-a !!!

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Ne moras da isprobavas, veruj da jeste tako. Razlog je prost, zimi se zgrade greju iznutra i njihovi zidovi propustaju toplotu (brze ili sporije ali uvek propustaju) i kao topliji od okoline vrse prenos zracenjem. Auto, kao i druge stvari, apsorbuju to zracenje i time se greju. Opet manje ili vise.passenger napisao:Zanimljivo. On parkira ispred glavne zgrade firme faktički, ja sa strane na otvorenom.nidza napisao:Bitno je veoma gde parkiraš i kako okrećeš auto. Obrati pažnju ujutru na parkingu da li je samo jedna strana kola zamrznuta, pa parkiraj obrnuto (ako je moguće) - nosem ka nekom grejanom objektu na primer, ili zadnjim staklom ka smeru odakle duva vetar.
Ako se setim, parkiraću i ja ispred zgrade, iako mi je malo dalje od ulaza. Čisto da probam je l to toga.
Tamniji auto, crni ili braon ima veci koeficijent apsorpcije (braon recimo oko 0.84)
Mehanizam je isti kao sto Sunce zracenjem greje samo je intenzitet daleko manji.
Isto tako ako obratis paznju primetices da zimi golubovi biraju polozaj sedenja tako da su usmerene prema zgradama, mozes da vidis na kablovima tokom zime kako se sa jedne strane otapa a sa kontra strane formira led pri temp, nizim od nule, i jos sijaset primera gde se vidi taj fenomen zracenja toplijeg tela.
Inace, to zracenje se koristi za temovizijsko ispitivanje fasada u zgradarstvu, prosto se "vidi" curenje toplote kroz zid, prozor i ostale elemente ovojnice zgrade. Time se vrlo lako nadju greske u projektovanju zgrade, greske nastale u izvodjenju ili greske kasnije nastale usled kondenzacije propustne vodene pare u kolicini i na mestima gde nije pozeljno.
Pre oko mesec dana sam drzao u ruci Flirovu kamericu, i prisustvovao jednom pogresnom ocitavanju sa te iste kamere usled pogresno podesenom koeficijenta refleksije pa je covek dobio sulude temperature povrsine tipa drzis rukom na oko 42C a pokazuje slika da je 75C.
Takozvana termo stakla na automobilima imaju apsorber zracenja, sluzi da leti ublaze propustanje toplote sto je dodatak na uobicajeno zatamnjivanje. To zimi pomaze da se u situaciji koju si opisao brze odledjuju, manje zaledjuju u startu. Touareg verovatno ima takva stakla, ta visa klasa vozila cesto standardno ili uz doplatu su sa takvim staklima.
- Day Walker
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Gde je pecat
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Saša napisao:@snork
Nema ništa od poliranja, samo zamena šoferke ako ti to smeta.
Hvala! Znači, za sada ostaje kako jeste.nuk napisao:Tako je, na prošlim kolima sam imao tragove od brisača, takbog sam ga uzeo, raspitivao se na više mesta i odustao. Postoje sredstva koja bi mogla da ispoliraju staklo ali bi izazvala nuspojave u vidu deformacije sloja stakla, efekat dioptrije

Ђенерал Јанковић
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Kad vec spominjete 850 i spiskive, ironija
https://youtu.be/A4sF3Mhkgnk
https://youtu.be/A4sF3Mhkgnk
- Day Walker
I ti si na spiskutrojanac napisao:Tebi se javlja da ćeš mene da zameniš ili šta?

Evo Gagi dao objasnjenje
Brzine idu u H-a !!!