Škoda Rapid

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
pigeon
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500

Re: Škoda Rapid

Post od pigeon »

Skoda je uvek smestala svoje modele izmedju dva VW modela pa mislim da ce tako i ostati. Fabija malo veca od Pola, Octavia od Golfa, Superb siromasniji od Passata... Rapid je cini mi se pandam Jetti ili buduca Fabia limuzina... To se pokazalo kao uspesan koncept do sada pa,verujem da se nece puno menjati. Moguce je samo da materijali i zavrsna obrada budu slabiji jer kontam da je VW malo ucvikao da im se u Skodu ne prelije deo prodaje (ipak je kod VW RUC veci nego na Skodi).

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Kao sto sam vec odgovorio na to za superb da ne ide nigde, rekao sam za Octaviu,
Dusan napisao:...dakle skoro za klasu gore...
Misleci na to da ide mnogo bilze Passatu nego Golfu i po gabaritima i po onome sto nudi, a ostaje C, nisam rekao da ce biti kao Superb, sto bi tek onda bio D segment.
Nisam ni u jednom trenutku spomenu ni da ce Superb promeniti klasu niti bilo sta da bi ti sad tu poreido sa 3, c klasom, samo sam rekao da ce Octavia porsati a rapid se uglaviti tu izmedju. :kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

pigeon napisao:Skoda je uvek smestala svoje modele izmedju dva VW modela pa mislim da ce tako i ostati. Fabija malo veca od Pola, Octavia od Golfa, Superb siromasniji od Passata... Rapid je cini mi se pandam Jetti ili buduca Fabia limuzina... To se pokazalo kao uspesan koncept do sada pa,verujem da se nece puno menjati. Moguce je samo da materijali i zavrsna obrada budu slabiji jer kontam da je VW malo ucvikao da im se u Skodu ne prelije deo prodaje (ipak je kod VW RUC veci nego na Skodi).

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
I Fabija nikad nije radjena u verziji sa 3 vrata.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Zato što je Fabija na istoku porodičan auto (na osnovi gradskog/ženskog/klinačkog Pola) , Oktavija je poslovna limuzina pasivnih ekonomija (na osnovi zapadnjačkog porodičnog auta radničke klase, tj gradskog auta srednjeg staleža) ,a Superb bi trebao biti reprezentativan auto predsednika i ministara nebitnih državica (iako je u stvari razvučen porodični auto zapadnjačkih bankarskih službenika i kojekakvih ćata)... :)
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Sve je tacno sto si napisao. Mi smo krivi sto je tako. :pardon:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Dusan napisao: Sve to je kako je naveo jer ce rapid preuzeti deo kupaca octavie sa obzirom da je samo 10cm kraci. Sledeca genracija octavie raste i ide i po ceni i po gabaritima i ponudi za klasu iznad.
Dusan napisao:Kao sto sam vec odgovorio na to za superb da ne ide nigde, rekao sam za Octaviu,
Dusan napisao:...dakle skoro za klasu gore...
Misleci na to da ide mnogo bilze Passatu nego Golfu i po gabaritima i po onome sto nudi, a ostaje C, nisam rekao da ce biti kao Superb, sto bi tek onda bio D segment.
Nisam ni u jednom trenutku spomenu ni da ce Superb promeniti klasu niti bilo sta da bi ti sad tu poreido sa 3, c klasom, samo sam rekao da ce Octavia porsati a rapid se uglaviti tu izmedju. :kezo:
Dakle,nisi tako rekao,a ako Octavia ide za klasu gore,znaci da ulazi u D segment ili ne raste za klasu kako si rekao ,a i sam si rekao da je vec Superb veci od passata i ako su ista klasa.
To sto si se posle ispravio sa SKORO za klasu gore,ne znaci da smo mi bili blesavi sto smo rekli sve sto smo rekli,nego da si ti promenio misljenje...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Superb jeste veci od Passata, nzm koliko ali je duzi svakako. A to sto sam rekao da ide, svakako ide (nikad nisam rekao ide u D segment ili bice kao superb) to sto sam rekao za klasu vise mislio sam kao sto je Uros rekao po poundi i ceni (blize passatu), ti se sad hvatas za tu klasifikaciju koja se ne moze striktno odrediti osim po dimenzijama.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ok,onda samo ne pominjes klase i to je to...
Kazes da ce biti veca,skuplja i prostranija od ove...
A ako ide za klasu,to je Superb,jer je Superb za klasu iznad Octavije,to ce ti i proizvodjac reci.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

PS

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Veoma slican Cruzu HB
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

A-ha :)

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Počela proizvodnja Škode Rapid

Serijska proizvodnja novog Škodinog modela Rapid počela je u petak 24. avgusta u češkoj fabrici Mlada Boleslav.

Slika

Škoda Rapid imaće svetsku premijeru na predstojećem Sajmu automobila u Parizu, krajem septembra, a prodaja na evropskom tržištu kreće u oktobru 2012.

Svečanom početku proizvodnje novog Škodinog modela prisustvovao je i predsednik upravnog odbora te kompanije, Vinfrid Valand (Winfried Vahland). On je izjavio da očekuje da će Škoda Rapid postaviti nove standarde u klasi kompaktnih automobil.

“Ovaj model igraće važnu ulogu u strategiji porasta proizvodnje i prodaje Škodinih automobila u predstojećem periodu”, kazao je Valand.

Pripreme za proizvodnju modela Rapid dovele su do novih ulaganja i proširenja postrojenja u fabrici Mlada Boleslav. Kapacitet montažnih traka povećan je za jednu trećinu, a promene su izvršene u 17 proizvodnih hala te fabrike.

Pored modela za Evropu, Škoda planira da 2013. godine počne u Kini proizvodnju verzije Rapida za tržište te zemlje, dok će model za Rusiju početi da se izrađuje 2014. u Volkswagenovoj fabrici Kaluga, koja se nalazi 170 km jugozapadno od Moskve.

izvor: B92
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Uporedo sa Octaviom.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Moraće nova Oktavia debelo da poraste.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions: