TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Delija »

Za pocetak i bez slusanja - M-DAC+ ima mnogo ozbiljnije napajanje (vrlo bitna stvar za DAC), kao i podrsku za DSD (doduse DoP).
U danasnje vreme ne bih pazario DAC bez DSD podrske.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ništa, onda da jurim plus. Vidim da je u UK dosta jeftiniji, samo da proverim da li šalju.

Koliko je bitno da se na pojačalo spoji XLR kablovima?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Kod HiFi primene i kratkih kablova - nema potrebe da razmisljas o tome.
Mozda kod nekih ultra skupih sprava ima smisla, al' ne zanima te to :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

:doubleup:
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Čuo neko ja Jamo zvučnike? Gledam neke polovne, ne znam je l vrede ičemu
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

@Floyd

http://novaekonomija.rs/vesti-iz-sveta/ ... lne-muzike
Prodaja ploča prvi put nadmašila prodaju digitalne muzike

Prvi put ikada, ljubitelji muzike u Velikoj Britaniji potrošili su više novca na kupovinu ploča nego na digitalnu muziku.
Udruženje maloprodajnih trgovaca u zabavnoj industriji (ERA) saopštilo je da je na vinil izdanja u 48. nedelji 2016. godine potrošeno 2.4 miliona funti, dok je na preuzimanje digitalne muzike sa interneta potrošeno 2.1 miliona.
Ovo je značajan preokret u načinu na koji ljudi konzumiraju muziku. Primera radi, u novembru prošle godine na ploče je utrošeno 1.2 miliona funti, dok je prodajom digitalnih ploča ostvarena zarada od 4.4 miliona.
ERA navodi da bu uzrok ovog skoka mogao da bude sve popularniji trend poklanjanja ploča kao božićnih darova, kao i činjenica da su ploče postale dostupne u brojnim trgovinskim lancima, poput Teska, Senzburija i HMV-a.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

passenger napisao:Čuo neko ja Jamo zvučnike? Gledam neke polovne, ne znam je l vrede ičemu
Zavisi koji, ali retko koji vrede. Navedi konkretan model.

Ako su recimo Concert 8 / 11 ili D830 / D870 - uzimaj :)
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

passenger napisao:Čuo neko ja Jamo zvučnike? Gledam neke polovne, ne znam je l vrede ičemu
Bili su popularni pre dvadeset-trideset godina. Imao ih drugar, meni su zvučali OK, ali nisam baš nešto zahtevan.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ma i tada je >95% toga bilo djubre, samo je izbor na nasem trzistu bio ocajan.

Jaci modeli iz Concert serija su uglavnom bili manje-vise ok i ponekad su imali po neki flagship model koji nije vredeo ni blizu cifru koju su trazili za njega - Oriel, Reference R907...

Jedino sto stvarno vredi sam naveo u prethodnom post-u. D830 sam imao. Vise nego odlicni zvucnici. Samo Seas EXCEL driver-i u njima kostaju vise od 600 evra, a njihova cena je bila reda velicine 2000 evra. Uglavnom zvucnici kostaju preko bar 10x vise od komponenti, pa su tako isti ti driver-i korisceni recimo u Krell zvucnicima koji su kostali djavo i po.

Slika
Poslednja izmena od Delija u 09 Dec 2016, 10:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ne mogu da ih nadjem sada, ali mislim da su ovi bili

Slika

Prodaje ih za 500 chf, kaže kupio nove za 900 chf.

Sutra uzimam Z623 Logi polovne, malopre sam ih video u oglasima.
Februara uzimam JBL lsr 305.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

To su igrackice.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Delija sta mislis o wharfedale obsidian 600 hpc?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Nemam bas neko misljenje oko tih jeftinih surround kompleta. Ako je budzet bas ogranicen uvek bih isao na custom varijantu sa kvalitetnijim front-ovima za pocetak. Ovako nece zvucati bas toliko tragicno za filmove, ali za slusanje muzike je blagi uzas.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Heinz napisao:@Floyd

http://novaekonomija.rs/vesti-iz-sveta/ ... lne-muzike
Prodaja ploča prvi put nadmašila prodaju digitalne muzike

Prvi put ikada, ljubitelji muzike u Velikoj Britaniji potrošili su više novca na kupovinu ploča nego na digitalnu muziku.
Udruženje maloprodajnih trgovaca u zabavnoj industriji (ERA) saopštilo je da je na vinil izdanja u 48. nedelji 2016. godine potrošeno 2.4 miliona funti, dok je na preuzimanje digitalne muzike sa interneta potrošeno 2.1 miliona.
Ovo je značajan preokret u načinu na koji ljudi konzumiraju muziku. Primera radi, u novembru prošle godine na ploče je utrošeno 1.2 miliona funti, dok je prodajom digitalnih ploča ostvarena zarada od 4.4 miliona.
ERA navodi da bu uzrok ovog skoka mogao da bude sve popularniji trend poklanjanja ploča kao božićnih darova, kao i činjenica da su ploče postale dostupne u brojnim trgovinskim lancima, poput Teska, Senzburija i HMV-a.
Hipsteraj je sve zastupljeniji :)

Šta znam, ok mi je za ljude koji imaju svoju kolekciju i dobar gramofon ali ja lično nisam iz tog filma.

Pesindzeru, ovaj komplet može i nov da se kupi za 500chf. Već nekoliko puta je bio na akciji u digitecu po toj ceni, inače ne košta 900.

Kao što reče Delija, nema tu kvalitetnog zvuka ali može da pravi buku komšijama ako je to cilj :mrgreen:
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Delija napisao:Nemam bas neko misljenje oko tih jeftinih surround kompleta. Ako je budzet bas ogranicen uvek bih isao na custom varijantu sa kvalitetnijim front-ovima za pocetak. Ovako nece zvucati bas toliko tragicno za filmove, ali za slusanje muzike je blagi uzas.
Hvala na odgovoru. Ne bih davao vise od 1000e , za filmove mi i treba.
Odgovori