Boza29 napisao:Sta vi mislite o ovome?
http://www.blic.rs/vesti/hronika/rodite ... sa/gq2zz0y
Moje vidjenje situacije je da su obojica krivi.Nimalo ne opravdavam lika koji je vozio 177 na sat tu gde sme 50 jos pijan.On je za mene budaletina i slazem se da bi mu trebalo trajno oduzeti dozvolu kao sto mnogi i kazu.Trajno oduzimanje i kazna zatvora po meni.
Ali stvar koju mnogi previde ili ne zele ni da cuju je da je vozac Golfa 5 prosao na crveno.Na dosta prometnoj raskrsnici.Suska se da je imao dosta promilaa u krvi ali nista nije objavljeno zvanicno.Necu u to.Ono sto se sa snimka sigurno vidi je da je zastao na crvenom a onda gas.Po meni je bar 75% kriv zbog toga.Realno Audi A8 bi razvalio Golfa bocno i sa 70 na sat.Ali Golf ne bi bio tu da je postovao propise.2 sata posle ponoci,sumnjam da je iko tu bio trezan.
Dakle po meni trajno oduzimanje vozacke +5,6 godina zatvora je i realno.Vozac Golfa odnosi veliki deo krivice.Svesno je odveo dve devojke u smrt.Ali ovde se malko i vidi ono "Mrtav ucesnik je ucesnik u pravu". Jos jednom kazem ne osporavam da ovaj izgleda kao mafijas i najostrije ga kazniti najbrutalnije ali za nasilnicku voznju oduzimanje dozvole i zatvor 5-6.Vozac Golfa je kriv za konkretne smrti.Malo previse lincuju.
Naravno da lincuju kad je vozio A8.
Da je bila obrnuta situacija, onda bi A8 bio kriv sto je prosao kroz crveno.
Uopste ga ne opravdavam, slazem se treba da ide u zatvor (mozda cak i na manje od 6), ali je mnogo vise kriv vozac Golfa, pre svega sto nije bio sam u kolima.
Prekoracenje je jedno, ali crveno mora da bude zid u apsolutno svakoj sitaciji.
Citam danas i komentare ljudi vezano za Mitrovica, ista stvar. On je kriv sto je udario, ona nije kriva sto je (AKO JE) pretrcala na crveno.
Njega ne simpatisem ni malo, ali na pesake koji pretrcavaju sam alergican.
- Međutim i "golf" kojim je upravljao nastradali Marić u raskrsnicu je ušao na crveno svetlo i time u značajnoj meri doprineo da dođe do saobraćajne nesreće - navodi se u presudi.
Pa je*em mu mater, kako u znacajnoj meri, kad nije uopste smeo tu da se nalazi?