Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Ne brže od života!

Post od Ivan »

Kolika je kazna za dvesta na sat u gradu I 1.5ipo promil, a koja je kazna ako se izazve udes.
Tesko mi je da trazim sa mobilnim.

Vozac golfa I putnici su svoju gresku najskuplje platili I najvise su krivi, sto ne znaci da ovaj ne zasluzuje makar par godina robije I oduzete dozvole.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Prekrsajno je, u zbiru bi bilo pre 18 bodova, tipa god dana zabrane i preko 120k dinara, u slucaju udesa sve se malo povecava

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

klisko napisao:
Boza29 napisao:Sta vi mislite o ovome?
http://www.blic.rs/vesti/hronika/rodite ... sa/gq2zz0y

Moje vidjenje situacije je da su obojica krivi.Nimalo ne opravdavam lika koji je vozio 177 na sat tu gde sme 50 jos pijan...Realno Audi A8 bi razvalio Golfa bocno i sa 70 na sat.Ali Golf ne bi bio tu da je postovao propise....Vozac Golfa je kriv za konkretne smrti.Malo previse lincuju.
Po meni, jesu obojica krivi. Ali, da je audi vozio 50 i vozač nije bio pijan, ovaj u golfu bi imao priliku da ga primeti i da ne uđe u raskrsnicu. Takođe, vozač audija bi u tom slučaju imao mogućnost da reaguje i uspori na 30-40 km/h i šanse za smrtni ishod su nemerljivo manje. Dakle, audi jeste doprineo da se nesreća desi (brzinom), a gotovo je celokupna njegova krivica za fatalni ishod. O visini i primerenosti kazne ne bih, nemam predstavu. Ali on nije za nanogicu, koliko god da su mu odrezali.
Ama sta ce ovaj sa Golfom tu u raskrsnici kad mu je CRVENO svetlo???
Ma samo odgovori na to i razumecu zasto je ovaj bahati klinac iz Audija kriv.
Ne branim nijednog niti napadam desilo se sta se desilo, mrtvima nek je laka crna zemlja, ali pravda je pravda i MORA biti slepa bez emocija ili sazaljenja, u suprotnom NIJE pravda.

Vidi ovaj bizon iz A8 je kriv u tolikoj meri sto je vozio prebrzo i sto je bio pijan mortus.
Idemo dalje, za pijanstvo u tolikoj meri postoji kazna jel tako, kao i za brzu voznju, ok.
Dakle u ovom slucaju bih ga kaznio ako je po pravdi za ta dva dela, a nikako ne moze biti osudjen sto je onaj drugi prosao kroz crveno svetlo, jer ti time direktno pises smrtnu presudu(ptolaskom na crveno).
Ovo bi bila zasluzena kazna ali tada bih mislio da je mala(6) jer bi tada morala biti veca, da je recimo Golf normalno vozio i ovaj bizon ga udari od pozadi, sa strane... nebitno sa 177km/h i plus pijan koliko bese 1.4 u tom slucaju je ubio neduzna tri zivota i samo tada moze strasna kazna kad je on jedini krivac za nesrecu.
U ovom slucaju nije jedini a nije ni najveci, i svi nalaze objasnjenje da nije bio pijan i da nije vozio brzo bili bi kao zivi, a NIKO ovog iz Golfa da spomene da je ostao na crvenom, ovaj bi proleteo dal bi se posle zakucao u banderu nebitno njegov zivot njegova stvar, sad bi svo troje bili zivi.
I samo vam je ovaj bizon kriv i sva krivica na njega, a to nije ni tacno ni pravedno.
Znam tuzno je, ugasila su se tri mlada zivota, ali moramo da shvatimo da nasim cinjenjem ili ne cinjenjem mi imamo odgovornost bar bi trebali.
Sad ispade da ovaj iz Golfa nije kriv ni zasta a ovaj bizon za sve, nije tako, da je ona gore opisana situacija bio bi, ovako ne.
Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

klisko napisao:
Boza29 napisao:Sta vi mislite o ovome?
http://www.blic.rs/vesti/hronika/rodite ... sa/gq2zz0y

Moje vidjenje situacije je da su obojica krivi.Nimalo ne opravdavam lika koji je vozio 177 na sat tu gde sme 50 jos pijan...Realno Audi A8 bi razvalio Golfa bocno i sa 70 na sat.Ali Golf ne bi bio tu da je postovao propise....Vozac Golfa je kriv za konkretne smrti.Malo previse lincuju.
Po meni, jesu obojica krivi. Ali, da je audi vozio 50 i vozač nije bio pijan, ovaj u golfu bi imao priliku da ga primeti i da ne uđe u raskrsnicu. Takođe, vozač audija bi u tom slučaju imao mogućnost da reaguje i uspori na 30-40 km/h i šanse za smrtni ishod su nemerljivo manje. Dakle, audi jeste doprineo da se nesreća desi (brzinom), a gotovo je celokupna njegova krivica za fatalni ishod. O visini i primerenosti kazne ne bih, nemam predstavu. Ali on nije za nanogicu, koliko god da su mu odrezali.
Sad tek vidim, kako mislis da je vozio sporije vozac golfa bi ga video? Imao je crveno, ne stop/trougao pa da nije mogao da proceni, nema sta da procenjuje na crveno

Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Realno obe strane su krive i da je bar jedna strana poštovala propise do nesreće ne bi ni došlo.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Kao i u najvećem procentu nesreća.

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Greška prvog vozača ne umanjuje grešku drugog.
Obe strane su pogrešile.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:

Post od dusman »

Slazem se, ali koje zakonske posledice ima onaj drugi, nikakve nazalost nije medju nama, ali to ne umanjuje njegovu krivicu i ne moze sva sad krivica biti na ovom bizonu bez grama mozga, koliko god bio protiv brze voznje u centru grada i koliko god mrzeo alkohol(a to stavrno mislim jer ne pijem) ovaj bizon ne zasluzuje da sam nosi krivicu jer nije jedini krivac.
Ovaj iz Golfa je svoj teret(ali za sebe) platio smrcu, ali on je odgovoran i za jos dva mlada zivota, dve devojke koje su mu verovale i sele sa njim u kola, a njegova odgovornost sad ne postoji jer nije medju nama da jeste i o njemu bi sud raspravljao zasto je proleteo na crveno, ovako sva kola se sad slamaju na ovom bilmezu bez grama mozga.
A to nije pravda, mozda bih ja licno voleo da su zamenjene uloge, mada ko sam ja da sudim drugima, zna se sta je pravda pa iako je poginuo ima krivice za ovo opet kazem da nije prosao kroz crveno bili bi zivi, voznja pod alkoholom je jedno naravno lose, prebrza voznja takodje, ali je prolazak kroz crveno katastrofa.
Mogu da ocekujem u saobracaju i ocekujem i tako vozim i ponasam se, da neka budala u autu pored, ispred iza mene pod dejstvom alkohola, da brzo vozi mozes to predvideti i na kraju krajeva moras(nazalost), ali nema sta da razmisljas da li ce neko da ti izadje u raskrsnicu na crveno svetlo, crveno svetlo je zid, amin, nema napred kad je crveno, to se ne ocekuje.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Mnogo je vise kriv vozac Golfa. Usudio bih se da kazem da je on presudio.
Korisnikov avatar
Boza29
Reactions:
Pridružio se: 30 Okt 2016, 22:10
Garaža: Coming soon..

Post od Boza29 »

Ikac napisao:Realno obe strane su krive i da je bar jedna strana poštovala propise do nesreće ne bi ni došlo.
Ovo je sustina bar 70% saobracajnih nesreca.U manjem procentu bude neki sivonja koji sam skrivi ali ne toliko.
Dusa kida se,kida se na cestice
Kada cujem zvuk X6-ice :D
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:

Post od dusman »

Tako je upravo to, svi sad gledaju i osudjuju ovog bizona jer je on jedini preziveo a bio je pod gasom i vozio je kao muva bez glave, ali nije on kriv za smrt vec vozac Golfa.
Kao sto vidite bahatog maloumnika zovem bizonom jer se ne slazem niucemu sa njegovim ponasanjem u saobracaju, ali ne mogu da kazem da je jedini krivac kad nije, cak nije ni njegova krivica presudna jer da onaj drugi samo postovao ono najsvetije gde nebi trebalo imati milosti a to je prolazak kroz crveno, svi troje bi bili zivi, mozda bizon nebi, ali to bi bila njegova zasluga i kazna.
Svi zaboravljate da je vozac Golfa odveo u smrt i dve drugarice pored sebe.
Svi imamo pravo da radimo sta zelimo ako time ne ugrozavamo zivot i zdravlje ljudi oko nas, ovaj je to ucinio, JESTE i bizon ali u mnogo manjoj meri, zato i kazna treba da bude samo ono sto je skrivio a to je alkohol 1.4 i brza voznja u gradu sa smrtinosnim posledicama.
Ali nikad ne treba zanemariti tezinu krivice drugog i izivljavati se nad ovim bizonom sad.
To se zove pravda, drugo je sto je meni vise zao tih nastradalih.
Pravda je slepa(bar bi trebalo), zato i ima povez preko ociju.
Znam da se vecina nece sa mnom sloziti ali sta da se radi ovo je jedino pravedno sagledavanje stvari, a ako neko misli drugacije, voleo bih da cujem zasto.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

samo polako napisao:Greška prvog vozača ne umanjuje grešku drugog.
Obe strane su pogrešile.
Naravno da umanjuje, to svi su pogresili, obe strane su krive itd je malo filozofiranje ovaj udes je izazvan prolaskom na crveno, crveno je zid i nema tu sta sa se razmislja.
Mene samo zanima da li ce ova presuda imati posledice na ostale u buducnosti

pingvin
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2015, 14:24

Post od pingvin »

Plus koliko se secam ovaj u Golfu nije ni smeo da vozi u to doba posto je bio pocetnik, tako da je imao i vremensko ogranicenje u kom ne sme da vozi sam bez nadzora iskusnijeg vozaca.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Mislim da je najbolje da je Despot vozio 210-220, onda bi prošao raskrsnicu pre Golfa i ne bi ni došlo do nesreće. Realno, bio je nedovoljno brz, i to će morati da plati.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Taj u Golfu je spasio zivot nekome na sledecoj raskrsnici.

Da li je realno da branite lika koji je vozio kroz grad pijan kao letva sa skoro 200 km/h? :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori