Ratna tehnika
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Re: Ratna tehnika
malo je ovo sad ozbiljnije iako idu izbori..
edit ipak je bitnija prica na 51: 30
https://youtu.be/JmczKVx9OLQ?t=3094
edit ipak je bitnija prica na 51: 30
https://youtu.be/JmczKVx9OLQ?t=3094

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Znaci devetke iz Rusije su jos 2 godine u resursu, nase bi onda vec sledece morale da se salju na remont pa kad one dodju opet te dokupljene idu na remont....sve bi to bilo ok ali kad pomislim kakva su nasa govna i koliko njih ce pokusati da se ugradi tu...
Konacno da priznaju zasto cetvrti jednosed ne leti..
Eurocopter dobra odluka, za SB trebaju manji helikopteri od Mi-17..
Naravno u ovo sve cu da poverujem kada ih vidim na Batajnici

Konacno da priznaju zasto cetvrti jednosed ne leti..
Eurocopter dobra odluka, za SB trebaju manji helikopteri od Mi-17..
Naravno u ovo sve cu da poverujem kada ih vidim na Batajnici
Ona 4 helikoptera su čija donacija?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Ja koliko sam skontao za donaciju ta 4 tek planiraju da traze..
Reklama za posao u Holandskoj vojsci na b92
Sigurno preko Googla... Kada su moju ceru od 8 godina u skoli obradjivali da razmislja o njima
Tesko je naci skolovane ljude da rade za sitne pare koja vojska moze sebi priustiti da placa...

- Prikačeni fajlovi
-
- reklama.png (66.56 KiB) Pogledano 9313 puta
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
29 ke jesu korisceni ali su svakako mladje i bolje verzije nego sto ih trenutno imamo. Bugari su za 10 RD 33 motora i to 4 nova a 6 svojih remontovanih platili kao sto ce nas izaci ovih 6 aviona pa sad vidite koliko je to povoljnije. Nasa 29ka sa brojem101 koja se nalazi u hangaru je poprilicno ocerupana jer su je koristili kao donator delova, i ona bi trebala u paketu zajedno sa drugim avionima da se remontuje. Deluje sve na dugackom stapu no taj stap je sve kraci sto se dogovora oko isporuke i same isporuke aviona tice.
Da podsetim da je prica o zanavljanju 29 ki kao i drugog naoruzanja) II negde pre 2 godine, dakle daleko pre ovih vanrednih izbora 2017 godine, tako da to nema veze sa time.
Da podsetim da je prica o zanavljanju 29 ki kao i drugog naoruzanja) II negde pre 2 godine, dakle daleko pre ovih vanrednih izbora 2017 godine, tako da to nema veze sa time.

- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Ruska, pričalo se o Mi-24kama.Geza napisao:Ona 4 helikoptera su čija donacija?
Ja to ne bih primio i kad bi platili da se primi.BAJKER napisao:Da ne kupujemo i ne dobijamo samo sa istoka, evo sad nam Ameri doniraju 30tak XMMWY ili Hamvy vozila. U toku su zavrsni pregovori oko preizimanja poklona a polovina ceka na prijemu vojsci Srbije. Vozila su bez naoruzanja, oklopne zastite i radio veze. Prema saznanjima "Novosti", američki "hameri" dobiće raspored u Specijalnoj brigadi, kao i u brigadama koje izvršavaju zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti. Deo ovih vozila biće stavljen na raspolaganje jedinicama koje se upućuju u međunarodne operacije pod zastavom UN i EU.
Vozila koja bi trebalo da stignu početkom 2017. godine, prema vojnim pravilima, prvo će biti upućena u Tehnički opitni centar, koji će obaviti sve potrebne testove i ispitivanja. Kada dobiju pečat vojnih inženjera džipovi će dobiti i raspored u jedinicama. Ovo nije prva ovakva donacija SAD Vojsci Srbije, 2013. godine poklonila nam je 21 vozilo "hamer". Ovim terencima trenutno se voze pripadnici Specijalne brigade iz Pančeva, kao i vojnici jedinica koje prolaze obuku u bazi "Jug" kod Bujanovca. U "hamere" stigle 2013. godine naoružanje su ugradili čačanski vojni inženjeri uz pomoć kolega iz Vojnotehničkog instituta. Američki džipovi, zavisno od potreba, pojačani su protivavionskim mitraljezom M-87 kalibra 12,7, lakim pešadijskim mitraljezom M-84 od 7,62 milimetara, kao i automatskim bacačem granata kalibra 30 milimetara.U borbena vozila ugrađen je radio uređaj "tales", koji podržava sve oblike prenosa podataka, uključujući i video signal dobijen preko satelita.
- BAJKER
Dobro, a sta bi ti hteo? Sta bi to po tvome misljenju bilo adekvatno za nase vazduoplovstvo i za koju cenu?

- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
DasAuto napisao:Ja to ne bih primio i kad bi platili da se primi.BAJKER napisao:Da ne kupujemo i ne dobijamo samo sa istoka, evo sad nam Ameri doniraju 30tak XMMWY ili Hamvy vozila. U toku su zavrsni pregovori oko preizimanja poklona a polovina ceka na prijemu vojsci Srbije. Vozila su bez naoruzanja, oklopne zastite i radio veze. Prema saznanjima "Novosti", američki "hameri" dobiće raspored u Specijalnoj brigadi, kao i u brigadama koje izvršavaju zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti. Deo ovih vozila biće stavljen na raspolaganje jedinicama koje se upućuju u međunarodne operacije pod zastavom UN i EU.
Vozila koja bi trebalo da stignu početkom 2017. godine, prema vojnim pravilima, prvo će biti upućena u Tehnički opitni centar, koji će obaviti sve potrebne testove i ispitivanja. Kada dobiju pečat vojnih inženjera džipovi će dobiti i raspored u jedinicama. Ovo nije prva ovakva donacija SAD Vojsci Srbije, 2013. godine poklonila nam je 21 vozilo "hamer". Ovim terencima trenutno se voze pripadnici Specijalne brigade iz Pančeva, kao i vojnici jedinica koje prolaze obuku u bazi "Jug" kod Bujanovca. U "hamere" stigle 2013. godine naoružanje su ugradili čačanski vojni inženjeri uz pomoć kolega iz Vojnotehničkog instituta. Američki džipovi, zavisno od potreba, pojačani su protivavionskim mitraljezom M-87 kalibra 12,7, lakim pešadijskim mitraljezom M-84 od 7,62 milimetara, kao i automatskim bacačem granata kalibra 30 milimetara.U borbena vozila ugrađen je radio uređaj "tales", koji podržava sve oblike prenosa podataka, uključujući i video signal dobijen preko satelita.
Bolje i Hammer nego Land Rover.
Dobro pitanje kod kojeg bi 10 ljudi dalo 10 razlicitih misljenja.BAJKER napisao: Sta bi to po tvome misljenju bilo adekvatno za nase vazduoplovstvo i za koju cenu?
Bas bih voleo da cujem sta ljudi misle o ovone.
Ono malo sto sam cuo iz prve ruke, ja bih zaobisao Airbus proizvode.
Nisam obozavalac ruske vazduhoplovne tehnike, ali bih uzeo aviona samo koliko je potrebno za air policing a tu je sve jedno sta se uzima.
Nakrcao bih se raketnim sistemima.
Iz price sa NATO momcima, ground to air missilles su im nocna mora, na ciji pomen samo, pocinju da se znoje.
- BAJKER
Kada bi smo presli na Gripene na primer koji jesu odlicni avioni, odlicna platforma za raznorazno naoruzanje, jednom recju ako je nesto dobro a nije ni sa dalekog istoka a ni sa zapada onda je to svakako Gripen, ali uz avion koji"samo" kupis moras promeniti i logistiku za taj aviona, pilote moras komletno izvrsiti preobuku, takodje i zemaljsko osoblje, kompletne rakete i naoruzanje koje ide uz te avione moras zanoviti za taj tip aviona kupiti. O odrzavanju takodje ne treba mnogo govoriti, dakle novi alati, preobuka dela tehnicara odrzavanja...itd.

Martin napisao:DasAuto napisao:Ja to ne bih primio i kad bi platili da se primi.BAJKER napisao:Da ne kupujemo i ne dobijamo samo sa istoka, evo sad nam Ameri doniraju 30tak XMMWY ili Hamvy vozila. U toku su zavrsni pregovori oko preizimanja poklona a polovina ceka na prijemu vojsci Srbije. Vozila su bez naoruzanja, oklopne zastite i radio veze. Prema saznanjima "Novosti", američki "hameri" dobiće raspored u Specijalnoj brigadi, kao i u brigadama koje izvršavaju zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti. Deo ovih vozila biće stavljen na raspolaganje jedinicama koje se upućuju u međunarodne operacije pod zastavom UN i EU.
Bolje i Hammer nego Land Rover.
Da me ne pogresno shvatite, nisam nacionalista niti bilo sta blizu, ali od Amera ne bih ni primio nista, pa makar dzabe bilo.
Ameri kao ljudi nemam nista protiv, naprotiv smatram ih vrlo korektnim, barem ono kontakta sto sam ja imao sa njima.
Ali od njih kao sile/organizacije ne bih nikakvih vojnih kontakata imao. Mozda vi ne pamtite 99e, ali ja itekako pamtim 90tih. Ako se bas hoce zapadno oruzje, imate dosta drugih proizvodjaca.
Jednostavno od Amera nema nista bez nekakvog interesa. To se vrlo lako primjeti i u Svedskoj, jer kad amer kaze skoci, ovi moji Svenssoni pitaju koliko visoko.
- BAJKER
Kako da se ne pamte te godine, ja sam tad imao celih 29 godina.DasAuto napisao: Mozda vi ne pamtite 99e, ali ja itekako pamtim 90tih.