Mobilne telekomunikacije
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Mobilne telekomunikacije
Meni je kod telefona najbitnije da mi se svidja operativni sistem i podrska aplikacija, i naravno kamera.Laki021 napisao:https://www.youtube.com/watch?v=o6OlJjnnkCk#t=261
https://www.youtube.com/watch?v=o6OlJjnnkCk#t=261
Ovi testvoi su generalno glupost i malo imaju veze sa stvarnim koriscenjem telefona, ali svejedno, ebooo te!
Ostalo manje vise.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nisam ni znao da je Pink iza Globaltela. Nevezano za to, gledao sam jutros malo njihov sajt. Koliko kapiram, ovo je ip telefonija, moraš da imaš data connectivity, ili preko wifi ili 3g/4g preko drugog operatera, a prednost nad vajberom i sličnim servisima je što možeš da dobiješ i broj iz neke od podržanih zemalja i onaj ko te zove onda ni ne zna gde si. Šta znam, nije skroz beskorisno, npr. mogao bi da uzmem USA broj za firmu da želim da me ameri smaraju telefonom. Mnogo više bi mi značilo, tj. mojoj ženi, da je Crna Gora uključena po nekoj normalnoj ceni a ne po 30-50din/min.
methane.master napisao:Evo i ja bljujem

Ovaj Pink bi zaradio pa tacno dupe da mora da da

Dusa kida se,kida se na cestice
Kada cujem zvuk X6-ice
Kada cujem zvuk X6-ice

Aplikacija, soft SIP phone. Klasika vec 10tak godina ali se nije nudilo kod nas kao javni servis.
Ako ti trebaju brojevi/tarfie za okolne zemlje mozda bi te zanimala ponuda Detela (Slovenija, odnosno Ikom Srbija) ili nekog od rumunskih provajdera. Mislim da su cene reda 3-5 dinara minut van paketa pretplate a u okviru osnovnog paketa bez dodatnog placanja 100 minuta unutar najveceg dela Evrope.
U krajnjem ako cesto zoves npr neki fiksni broj nije ni potrebna pretplata, dovoljno je softverom osigurati SIP lokal- SIP lokal poziv sto je onda besplatno i ne koristi se telefonski provajder.
Naravno potrebno je da na obe lokacije postoji neometani pristup netu.
Ako ti trebaju brojevi/tarfie za okolne zemlje mozda bi te zanimala ponuda Detela (Slovenija, odnosno Ikom Srbija) ili nekog od rumunskih provajdera. Mislim da su cene reda 3-5 dinara minut van paketa pretplate a u okviru osnovnog paketa bez dodatnog placanja 100 minuta unutar najveceg dela Evrope.
U krajnjem ako cesto zoves npr neki fiksni broj nije ni potrebna pretplata, dovoljno je softverom osigurati SIP lokal- SIP lokal poziv sto je onda besplatno i ne koristi se telefonski provajder.
Naravno potrebno je da na obe lokacije postoji neometani pristup netu.
Odem danas prvi put do Apple hrama da se ispovedim jer mi telefon zahebava, zaglavljuje se internet svaki dan i moram da ga resetujem da bi proradio. Taman je telefon bio u stanju da mu ne radi internet (iako ima 4g signal).
Udjem u hram, ispovedaonice su dole. Odem dole docekuje me crkvenjak, pita imas li zakazan termin za ispovest??? WTF reko nemam. Stani onda ovde u red pa ce te expres svestenici primiti. Okolo gomila stolova, za svakim sede ljudi i pricaju grehe svojih uredjaja Apple svestenicima na desetine osoblja.
Posle 10min dolazim na red. On cacka telefon, vidi ne radi net probava razne opcije, predlaze da resetuje podesavanja mreze, ova operacija resetovala i telefon, te naravno proradio mi internet. Kazem da nije to resenje jer ce opet zakucati, slaze se ali on je samo expres svestenik, za to moram kod biskupa da odradi dijagnostiku i vidi sta je ali za to mi treba reservisan termin, ali danas nema vise.
Dobro reko aj zakazi mi za sredu. Pa ovaj, ne mogu za sredu skroz smo bukirani naredne dve nedelje, ogromna guzva. Reko dobro zakazi mi posle 10og januara, vidno nelagodno mi objasnjava da u sistemu mogu samo do 31og decembra da zakazuju. Video mu se u ocima da ga je bilo stamota. I tako se razidjemo uz Jobs ti pomogo.
Eto to je ta Apple premium customer support, pride se pitam da li iko uspe da izgura dve godine a da mu ne zamene iP u garanciji, jer svi koje znam redovno menjaju telefone.
Udjem u hram, ispovedaonice su dole. Odem dole docekuje me crkvenjak, pita imas li zakazan termin za ispovest??? WTF reko nemam. Stani onda ovde u red pa ce te expres svestenici primiti. Okolo gomila stolova, za svakim sede ljudi i pricaju grehe svojih uredjaja Apple svestenicima na desetine osoblja.
Posle 10min dolazim na red. On cacka telefon, vidi ne radi net probava razne opcije, predlaze da resetuje podesavanja mreze, ova operacija resetovala i telefon, te naravno proradio mi internet. Kazem da nije to resenje jer ce opet zakucati, slaze se ali on je samo expres svestenik, za to moram kod biskupa da odradi dijagnostiku i vidi sta je ali za to mi treba reservisan termin, ali danas nema vise.
Dobro reko aj zakazi mi za sredu. Pa ovaj, ne mogu za sredu skroz smo bukirani naredne dve nedelje, ogromna guzva. Reko dobro zakazi mi posle 10og januara, vidno nelagodno mi objasnjava da u sistemu mogu samo do 31og decembra da zakazuju. Video mu se u ocima da ga je bilo stamota. I tako se razidjemo uz Jobs ti pomogo.
Eto to je ta Apple premium customer support, pride se pitam da li iko uspe da izgura dve godine a da mu ne zamene iP u garanciji, jer svi koje znam redovno menjaju telefone.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Kako si ga napisao ... svaka ti dala

Rasturio si ga!
To se ne resava tako. Treba da pozoves apple support za CH, trazis novi uredjaj, kazes da je taj neispravan. Ujutru ti na kucnu adresu stigne novi telefon, stari predas.Laki021 napisao:Odem danas prvi put do Apple hrama da se ispovedim jer mi telefon zahebava, zaglavljuje se internet svaki dan i moram da ga resetujem da bi proradio. Taman je telefon bio u stanju da mu ne radi internet (iako ima 4g signal).

Problem je sto to nije tako ocigledan problem i najverovatnije je do kompatibilnosti operatera i mobilnog. Ja sam promenio mrezu i na jednoj mi je internet radio odlicno, dok na drugoj sam morao manuelno da podesim parametre u settingsu da bi uopste imao interent. I posle toga pokrivenost LTE je slabija i po nekada stuca, ali ipak retko.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Cu da zovem u ponedeljak
Hahaha, Laki's on the fiiireee!
Sent from my SM-G935F
Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.

Tapatalk Post
Bez the* 
Kako moze telefin biti nekompatibilan sa operaterom, prvi put to cujem?
Sent from my SM-G935F

Kako moze telefin biti nekompatibilan sa operaterom, prvi put to cujem?
Sent from my SM-G935F
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
koja te munja terala da uzmeš aj fon? Što ne uze S7 i završiš poso
Opet nešto eksperimentišeš, ko što ćeš sa ''novim'' BMW-om da se cimaš, pa će se kaješ zbog toga što nisi uzo 43 aemge.
nego će pravimo bizmis za taj tvoj gt 535i? Nekih 150 rata, odložena plaćanja, 0 kamate i to?
Opet nešto eksperimentišeš, ko što ćeš sa ''novim'' BMW-om da se cimaš, pa će se kaješ zbog toga što nisi uzo 43 aemge.
nego će pravimo bizmis za taj tvoj gt 535i? Nekih 150 rata, odložena plaćanja, 0 kamate i to?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Pa neko ko vozi BMW 8 godina i prezadovljan je, može da se zezne samo ako uzme vlažni san svakog evropskog taksiste tj. E klasu. Teško obrnuto 

Pa sada, da li je bolje kupiti auto koji zeli svaki taksista ili svaki douchebag, ne znam bas 
Ja ne verujem da vi niste skontali da je uzeo Iphone zato sto nova petica ima integraciju istog
Sent from my SM-G935F

Ja ne verujem da vi niste skontali da je uzeo Iphone zato sto nova petica ima integraciju istog

Sent from my SM-G935F