Voznja automobila sa stranim tablicama
Re: Voznja automobila sa stranim tablicama
Ako imas dokaz o prebivalistu u AU (zdravstvena, onaj papir kada se prijavis, i sl...), mozes i sa ovlascenjem.
Hvala na odgovorima.Ali kao sto rekoh,imam Bugarske papire,od Austrijskih nemam nista.Mislio sam na osnovu toga sto su obe zemlje clanice evropske unije da moze.
Znaci,moram Au papire da imam,ne moze sa ovim?
Znaci,moram Au papire da imam,ne moze sa ovim?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako nemas stranu LK ili neki dokument kojim dokazujes da tamo zivis ne vredi ti nista.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Inace, ko ima npr bugarsku LK, i preseli se u DE ili neku drugu EU zemlju, ne dobija njihovu karticu, vec samo jedan papir kao potvrdu da se preselio u drugu EU drzavu. Mozda nije svugde isto, ali mislim da u vecini jeste.
Dok clanovi porodice bez EU drzavljanstva dobijaju boravisne kartice koje lice na LK.
Dok clanovi porodice bez EU drzavljanstva dobijaju boravisne kartice koje lice na LK.
Odgovor je ne.
Ne znam otkud vam ideja da je EU jedna država?
I bugarski državljanin koji ima primarno prebivalište u Bugarskoj je dužan da auto iz bilo koje druge EU članice preregistruje i plati određene dažbine. Pa koja bi to papazjanija bila kad bi svako vozio tablice koje mu se sviđaju...
Kao bugarski rezident imaš pravo da na teritoriji Srbije voziš isključivo bugarske tablice i to do 90 dana u 6 meseci.
Ne znam otkud vam ideja da je EU jedna država?
I bugarski državljanin koji ima primarno prebivalište u Bugarskoj je dužan da auto iz bilo koje druge EU članice preregistruje i plati određene dažbine. Pa koja bi to papazjanija bila kad bi svako vozio tablice koje mu se sviđaju...
Kao bugarski rezident imaš pravo da na teritoriji Srbije voziš isključivo bugarske tablice i to do 90 dana u 6 meseci.
Samo sto to ne postuje ceo Dimitrovgrad, Bosilegrad i okolina 

Pa da, kao što ni Crnogorci i Bosanci ne poštuju. Sve to prolazi dok ne napraviš neki veći prekršaj a onda si najebo (ako nemaš jake veze).
Moj drug je išao kod sudije zbog brze vožnje. Predstavio se kao stranac koji živi u BIH. Na sudu skontaju da ima prebivalište u Srbiji, te da nema prava da u Srbiji upravlja tim autom...
Moj drug je išao kod sudije zbog brze vožnje. Predstavio se kao stranac koji živi u BIH. Na sudu skontaju da ima prebivalište u Srbiji, te da nema prava da u Srbiji upravlja tim autom...
Hvala vam svima na odgovorima.Ja sam pretpostavljao da ne moze,ali sta znam,rekoh bolje da pitam nekog ko je upucen.
Jeste li sigurni za to, jer bas sam negdje citao kako iz UK kad odu u Spaniju voze auta od prijatelja i sl samo sa punomocjem i slicne situacije, u drzavi odakle je auto doduse ali Srbija ispada nesto kao siva zona pa ko zna. Ja licno sam kroz Srbiju vozio i na Italijanske i Njemacke a nemam nista od tamo mimo punomocja i validno osiguranje (najvaznije).
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To ti je skroz druga situacija. Vozis sa dozvolom jedne drzave auto koji je registrovan i vozi se u drugoj drzavi. Pitanje je bilo za drzavljanstvo jedne, boraviste druge, a tablice trece drzave.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
Voznja automobila sa stranim tablicama
Napravio sam sranje za vikend i sleduje mi kazna preko 25 bodova, svi suboticki panduri su me uzeli na zub, tako da ne mogu na blef da vozim sa oduzetom vozackom jer cim me vide znace da mi je oduzeta. E sad, AKO ja izvadim CG vozacku mogu li da vozim? Pa i ako treba cg table i sve mogu da resim da budem komplet stranac
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Meni su prilikom konverzije dozvole preneli vozački dosije iz BiH, proveri da li to rade i u CG...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
I menj prilikom zamene srpske su trazili da stikliram polje da mi nije zabrana aktivna, a zatim su cekali potvrdu kompletne dozvole od MUP RS.
Nema šanse da konvertuješ dozvolu koja je pod zabranom jer će ti svi tražiti potvrdu od MUP-a. Jedino da ponovo polažeš u drugoj zemlji i ne pominješ srpsku vozačku.
To i da obavi iseljenje iz Srbije a useljenje u Crnu Goru. Sve i da ima CG dozvolu ne moze da vozi ovde kao gradjanin Srbije.