Računari
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Re: Računari
Kakve brzine postizete preko routera na 802.11n standardu?
Imam od pre par dana 80Mbps konekciju, kad se nakacim kablom, to je onda 75-77Mbps.. Ali WiFi varira od 45 do 50.. Uspeo sam jednom da merim 60Mbps.. Gledao sam podesavanja, nisam nista uspeo da popravim situaciju.. Router je Thomson, od kablovskog operatera.
Imam od pre par dana 80Mbps konekciju, kad se nakacim kablom, to je onda 75-77Mbps.. Ali WiFi varira od 45 do 50.. Uspeo sam jednom da merim 60Mbps.. Gledao sam podesavanja, nisam nista uspeo da popravim situaciju.. Router je Thomson, od kablovskog operatera.
To bi trebao biti maksimum. Jer ti imas u najboljem slucaju sa dobrim ruterom 75mb opseg (teoretski) ali kao suma upload i download u istom trenutku.
Sent from my SM-N9005
Sent from my SM-N9005
Ma moćiće sigurno, po netbookcheck to je mid-range grafika. Njima prilično verujem u ocenama grafičkih za laptopove.trojanac napisao:Slažem se, bolje bi bilo da je 128-bitna grafička. Nisam gamer pa mi to nije bitno te sam taj detalj propustio. Ali računam da i ovo može solidno da potera nešto bolje igrice.
Tapatalk @ Desire 626
U suštini, uvek tako rade, Stave više memorije i sporiju magistralu, ili manje memorije ali bržu magistralu.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Jesam li ja blesav ili Lenovo Thinkpad ima ubedljivo najudobniju tastaturu za korišćenje?
To neka fora, ili dugmići imaju dugačak hod pa mi odgovara?
To neka fora, ili dugmići imaju dugačak hod pa mi odgovara?
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Pa IBM je uvek imao dobre tastature, i njegov naslednik je uglavnom zadrzao tu osobinu. Mada se i oni kvare ozbiljno u poslednje vreme.
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Kad sam uzimao Lenovo M30 hteo sam da uzmem tada aktuelni neki iz T serije, srednji cenovni rang. Onda sam skapirao da u taj jedan model idu 4 različita displeja od čega 2 imaju probleme.
Moram da vidim ako negde mogu da pronađem T420 polovan, samo mu grunem novu originalnu bateriju i SSD. Tastatura je bolja i od Toshibe na 17.3 jer je Toshibina spojena bez razmaka između dugmadi.
Moram da vidim ako negde mogu da pronađem T420 polovan, samo mu grunem novu originalnu bateriju i SSD. Tastatura je bolja i od Toshibe na 17.3 jer je Toshibina spojena bez razmaka između dugmadi.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Imao sam T440p, sada imam T460 - odlicne tastature.
A ekran iskljucivo full HD - slabiji ekrani su losi.
A ekran iskljucivo full HD - slabiji ekrani su losi.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Re: Intel Wi-Fi laptop kartica 802.11 a/c
Jel to sluzi da serujes preko wifija mrezu na druge uredjaje? Na primer, imam onaj usb modem i hocu da ga delim preko laptopa na mobilni.
Ili je obicam wifi prijemnik, koji svaki laptop ima?
Sent from my SM-G935F
Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
To je kartica baš za laptop kao i sve druge. Jedino što su ostale kartice 99% njih samo na 2,4 GHz u n standardu, a ova je dual band i radi i na 2,4GHz i na 5GHz.
Ko ima brži net od 40mb/s da standardnom wi-fi kartom teško da može da ostvari pun protok. Ja sam sa mojom starom karticom u n standardu nisam mogao da nakucam više od 37mb/s zato sam i kupio ovu i prebacio se na 5GHz.
Naravno to se podrazumeva da imaš i ruter koji radi na 5GHz.
Ko ima brži net od 40mb/s da standardnom wi-fi kartom teško da može da ostvari pun protok. Ja sam sa mojom starom karticom u n standardu nisam mogao da nakucam više od 37mb/s zato sam i kupio ovu i prebacio se na 5GHz.
Naravno to se podrazumeva da imaš i ruter koji radi na 5GHz.
Tačno tako. Kod većine laptopova(barem onih low-mid range cenovnog ranga) WIFI radi na 2.4 Ghz.
Ja sam primetio, ne znam da li je placebo efekat ili ne, da je i kvalitet signala sa 5GHz jači. Moguće da se čini zbog većih brzina ostvarivih kroz mrežu.
Ja sa 2.4Ghz nisam nikako mogao da ostvarim više od 25-30Gbit protoka. Sa 5Ghz punih 50 lagano.
Ja sam primetio, ne znam da li je placebo efekat ili ne, da je i kvalitet signala sa 5GHz jači. Moguće da se čini zbog većih brzina ostvarivih kroz mrežu.
Ja sa 2.4Ghz nisam nikako mogao da ostvarim više od 25-30Gbit protoka. Sa 5Ghz punih 50 lagano.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Ne treba ti dodatan hardver da šeruješ USB modem na WiFi.Xepoj87 napisao:Jel to sluzi da serujes preko wifija mrezu na druge uredjaje? Na primer, imam onaj usb modem i hocu da ga delim preko laptopa na mobilni.
Sent from my SM-G935F
Tapatalk
Ima neki program?
Ako mislis na onu foru preko command prompta, to ne dolazo u obzir, jer to trazim za svecu.
Sent from my SM-G935F
Ako mislis na onu foru preko command prompta, to ne dolazo u obzir, jer to trazim za svecu.
Sent from my SM-G935F
Napraviću šveci batch fajl za aktiviranje. Treba prvo samo da se pokrene servis za WiFi miniport.
Samo ikonica na desktopu se klikne i pojavi joj se WPA2 zaštićen net.
Tapatalk
Samo ikonica na desktopu se klikne i pojavi joj se WPA2 zaštićen net.
Tapatalk
Vazi, kada se vrne u BG, javljam ti se, fala 
Sent from my SM-G935F

Sent from my SM-G935F