Ok... druga je priča ako ta cifra uključuje i remont 4 naša.Heineken napisao:6 ruskih + 4 nasa...nema prve faze za te pare, to je ukupna cifra..
Ratna tehnika
Re: Ratna tehnika
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Svakako u paketu ide remont i modernizacija nasa postojeca 4 Miga.
A u medjuvremenu i nase komsije najavljuju nabavku eskadrile aviona kao i nabavku Black Hawk helikoptera.

deo intervjua.
U božićnom intervjuu za Večernji list hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poslala je nekoliko vrlo jasnih političkih poruka o pozicioniranju Hrvatske u novim geostrategijama. RH ne ide u utrku naoružanja sa Srbijom, no nabavlja novu borbenu eskadrilu i američke helikoptere Black Hawk. Vjerujem da ćemo suradnju sa SAD-om i osnažiti s obzirom na to da se naše oružane snage moraju nastaviti prebacivati na zapadnu vojnu tehnologiju. Odluku o nabavi nadzvučnih vojnih aviona prebacili smo za kraj 2017. jer nam toliko treba da bismo donijeli racionalnu odluku. No, već smo donijeli odluku da idemo dalje u nabavu transportnih helikoptera, najvjerojatnije američkih Black Hawk.
Ako se ostvare najave Srbije da će od Rusa nabaviti MiG-ove 29, to će dati vjetra i našoj odluci o nabavi nove borbene eskadrile, zar ne?
Na to ne gledam kao na utrku u naoružanju Srbije i Hrvatske, a na nabavu MiG-ova 29 gledam kao na legitimnu potrebu Srbije da osigura obranu svojeg zračnog prostora. I hrvatska je namjera da se u vojnim nabavama ravna prema vlastitim vojnim potrebama. Dakle, nabava zapadne vojne tehnologije iz SAD-a nije usmjerena protiv Srbije, nego je usmjerena protiv bilo kakve ugroze koja bi se mogla pojaviti u odnosu na Hrvatsku i hrvatski teritorij. Što se tiče terorističkih prijetnji, možemo biti saveznici sa Srbijom.
Dakle, Hrvatska sigurno ide u nabavu nove borbene eskadrile?
Držim da je o tome postignut politički konsenzus, a razgovarala sam o tome i s premijerom Plenkovićem. Sad se moramo okrenuti iznalaženju najučinkovitijeg i najisplativijeg rješenja.
A u medjuvremenu i nase komsije najavljuju nabavku eskadrile aviona kao i nabavku Black Hawk helikoptera.

deo intervjua.
U božićnom intervjuu za Večernji list hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poslala je nekoliko vrlo jasnih političkih poruka o pozicioniranju Hrvatske u novim geostrategijama. RH ne ide u utrku naoružanja sa Srbijom, no nabavlja novu borbenu eskadrilu i američke helikoptere Black Hawk. Vjerujem da ćemo suradnju sa SAD-om i osnažiti s obzirom na to da se naše oružane snage moraju nastaviti prebacivati na zapadnu vojnu tehnologiju. Odluku o nabavi nadzvučnih vojnih aviona prebacili smo za kraj 2017. jer nam toliko treba da bismo donijeli racionalnu odluku. No, već smo donijeli odluku da idemo dalje u nabavu transportnih helikoptera, najvjerojatnije američkih Black Hawk.
Ako se ostvare najave Srbije da će od Rusa nabaviti MiG-ove 29, to će dati vjetra i našoj odluci o nabavi nove borbene eskadrile, zar ne?
Na to ne gledam kao na utrku u naoružanju Srbije i Hrvatske, a na nabavu MiG-ova 29 gledam kao na legitimnu potrebu Srbije da osigura obranu svojeg zračnog prostora. I hrvatska je namjera da se u vojnim nabavama ravna prema vlastitim vojnim potrebama. Dakle, nabava zapadne vojne tehnologije iz SAD-a nije usmjerena protiv Srbije, nego je usmjerena protiv bilo kakve ugroze koja bi se mogla pojaviti u odnosu na Hrvatsku i hrvatski teritorij. Što se tiče terorističkih prijetnji, možemo biti saveznici sa Srbijom.
Dakle, Hrvatska sigurno ide u nabavu nove borbene eskadrile?
Držim da je o tome postignut politički konsenzus, a razgovarala sam o tome i s premijerom Plenkovićem. Sad se moramo okrenuti iznalaženju najučinkovitijeg i najisplativijeg rješenja.

Ovaj od elektronike ima samo radio i transpondere. Nema radara i ostalog.
Ove M2 29-ke bi trbale da imaju HOTAS i fly-by-wire?

What i do for the livin'? I live for the livin'.
Zar nema svaka 29tka FBW?
Tapatalk
Tapatalk
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Pored ovoga sto se zna od naoruzanja sto dolazi dogodine, uz avione stizu i 32 rakete za te avione. A od sledeceg naruzanja pored BukM2 u planu je nabavka i artiljerijsko-raketnog sisteme Tunguska, trodimenzionalne osmatračke radare i 4 borbena helikoptera. Isporuka svega pomenutog započela bi 2018. Helikop[teri bi najverovatnije bili Mi24
Ovde bi licno voleo da se one dve Mi24 sto trunu na Bataji konacno remontuju i da dodju u paketu sa ova 4 komada
Ovde bi licno voleo da se one dve Mi24 sto trunu na Bataji konacno remontuju i da dodju u paketu sa ova 4 komada

Ma kakvi, tek su sa modernizacijom dobile.nidza napisao:Zar nema svaka 29tka FBW?
Tapatalk
Kakvo je stanje sa T55 u VS (ako ih uopste i dalje ima)? Bese na nekoj fb stranici da Srbija ima vise tenkova od Francuske, Kanade, Meksika kao i od exyu + Bugarska + Albanija + Slovacka + jos neka zemlja.
Sent from my m2 using Tapatalk
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
^ Prosle godine
https://www.youtube.com/watch?v=9I-MIPYeHZ8&t=17s
Ima ih jos uvek....koliko i u kakvom stanju nemam pojma
https://www.youtube.com/watch?v=9I-MIPYeHZ8&t=17s
Ima ih jos uvek....koliko i u kakvom stanju nemam pojma
Ovaj je privatni, ne sme da ima radar kad se koristi u civilstvu, onemogceno je nosenje oruzja i td. A inace UB svakako nema radar, zato se i ne koristi za air-policing, eventualno u paru sa jednosedom.superboss napisao:Ovaj od elektronike ima samo radio i transpondere. Nema radara i ostalog.
Ove M2 29-ke bi trbale da imaju HOTAS i fly-by-wire?
-
Moze i Ub da ima radar ako se plati 

Prvi put cujem, ko koristi UB sa radarom i koja je to verzija ? Cak ni UBT nema radar. Jedini dvosedi za koje ja znam da imaju radar su M2/KUB/ i MiG-35 ali to su vec skroz drugaciji avioni i ovi nasi ne mogu da se dovedu na taj standard.
Inače poslednji T55 koji su u SFRJ proizvedeni su 1984. godine. Sa tog stanovišta nisu toliko matori, po pitanju gožđušine, jelte.HKS napisao:Kakvo je stanje sa T55 u VS (ako ih uopste i dalje ima)? Bese na nekoj fb stranici da Srbija ima vise tenkova od Francuske, Kanade, Meksika kao i od exyu + Bugarska + Albanija + Slovacka + jos neka zemlja.
Što se tiče Mig29UB, geza ga je postavio na osnovu cene, koja je tamo 4,5 mil $. Zbog toga sam ja komentarisao da nema radara i ostalog.
-
delano napisao:Prvi put cujem, ko koristi UB sa radarom i koja je to verzija ? Cak ni UBT nema radar. Jedini dvosedi za koje ja znam da imaju radar su M2/KUB/ i MiG-35 ali to su vec skroz drugaciji avioni i ovi nasi ne mogu da se dovedu na taj standard.
Bas za UBT je radjen radar Osa i Osa 2...da li ta opcija jos uvek zivi nemam pojma ali znam da je nudjeno ranije u paketu modernizacije...
To je prikazano davno, ali koliko znam nikad nije zazivelo, nijedan koji se koristi u Ruskom RV nema radar. Mozda mi budemo prvi
ali ne verujem, verovatno se skroz odustalo od te mogucnosti, s' obzirom da ce sad svi novi M2/35 da budu dvosedi.