Koliko troši?
Re: Koliko troši?
E klasa napravila prosek od 6.9 u 50.000 km (nije stamparska greska, toliko nije resetovan bord)
Prosek brzine 41 km/h. Bilo je dosta rada u mestu, pogotovo zimus, mada i sad sa klimom. Leti cim ugreje cale pali klimu i u principu se ne gasi dokle god je toplo/sparno.
Prosek brzine 41 km/h. Bilo je dosta rada u mestu, pogotovo zimus, mada i sad sa klimom. Leti cim ugreje cale pali klimu i u principu se ne gasi dokle god je toplo/sparno.
Koliko ti Mecka trosi pri 150 km/h? Tast mi uzeo C200 CDI 2006 W203, pa da znam da li da ga plenim za neki duzi put... 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
W203 200 CDI bi trebao oko 8l da trosi pri 150 km/h...
220 CDI oko 7l...
Malivuk,super,meni je na 6.000km prosecna 8.8l,od toga oko 1.000 otvorenog puta gde potrosnja nikada ne prelazi 6l...
220 CDI oko 7l...
Malivuk,super,meni je na 6.000km prosecna 8.8l,od toga oko 1.000 otvorenog puta gde potrosnja nikada ne prelazi 6l...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Svi smo videli kako ti vozis auto po gradu, tako da te niko ne uzima za reper 
Markoni, ne znam koliko trosi, skroz je drugaciji motor u njemu nego u ovom mom autobusu

Markoni, ne znam koliko trosi, skroz je drugaciji motor u njemu nego u ovom mom autobusu
Nesto sam bio u tripu da su jako slicni, ovaj je 122 KS...

A covek uvezao 200 CDI jer je mislio da je u kategoriji do 2000 cm3
Tako je to kad nece da pita...
Tapatalk Post
Hvala za info...Xepoj87 napisao:W203 200 CDI bi trebao oko 8l da trosi pri 150 km/h...
220 CDI oko 7l...

A covek uvezao 200 CDI jer je mislio da je u kategoriji do 2000 cm3

Tapatalk Post

Markoni, sje*ao sam se ja, pomislio sam na kretenov, a on je w204... Onda je isti motor kao moj, samo slabiji...
To ti kazem... 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
8,2l KŠ-Kopaonik (od NIS pumpe), preko Ćelija
5,8l Kopaonik-KŠ (moglo je i manje al sam bio sam u kolima
)
5,8l Kopaonik-KŠ (moglo je i manje al sam bio sam u kolima

Boringly average, but also perfect for school run mums
Ji 4Tze napisao:(moglo je i manje al sam bio sam u kolima)

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Dacia Logan mcv presla 255km sa 20l bmb95. Od toga ~200km na otvorenom putu (Ibarska magistrala).
=> 7.84l/100km
Ovo je po meni daleko od podnosljive potrosnje. Tj. kad se uzme da je 78% voznje bilo na otvorenom prosek potrosnje je katastrofa. :trljamoci:
Da li imam tesku nogu na gasu? Pocinjem da se pitam.
No opet to je:
1) benzinac od 1600ccm u karavan varijanti
2) voznja na otvorenom je bila malko specificna - bio je dooobro natovaren. U prilogu fotografija gde se em vidi teret em vidi koliko je bio nalegao pozadi.
Sad kao ove dve stavke treba da opravdaju tako visoku potrosnju?
Iz jednog ugla gledano trebaju.
Iz drugog - pa ovo je i kupljeno da funkcionise kao radni auto. Sto znaci da poenta istog nije da se vozika jedna osoba u praznom autobusu, vec da se nesto preveze istim i zaradi neki dinar.
Meni je ovo prvi put da sam imao priliku da mu merim potrosnju. I kao sto se vidi nisam bas nesto zadovoljan. Po nekoj logici dizelas bi trebalo da bude mnooogo isplativiji za posao od ove varijante. Ugradnja plina... Bojlercina odpada jer je svaki pedalj gepeka neophodan. Boca kod rezervnog tocka... REzervni tocak je sa spoljasnje strane, ispod vozila. Pitanje koliko je tu moguc atest. Znam da su bile neke price kako to prolazi jedino kod Niva.
U svakom slucaju moram poceti "nadleznom" da serviram pricu kako taj plin ne bi bio u opste losa investicija.
Obecana fotografija:

=> 7.84l/100km
Ovo je po meni daleko od podnosljive potrosnje. Tj. kad se uzme da je 78% voznje bilo na otvorenom prosek potrosnje je katastrofa. :trljamoci:
Da li imam tesku nogu na gasu? Pocinjem da se pitam.
No opet to je:
1) benzinac od 1600ccm u karavan varijanti
2) voznja na otvorenom je bila malko specificna - bio je dooobro natovaren. U prilogu fotografija gde se em vidi teret em vidi koliko je bio nalegao pozadi.
Sad kao ove dve stavke treba da opravdaju tako visoku potrosnju?
Iz jednog ugla gledano trebaju.
Iz drugog - pa ovo je i kupljeno da funkcionise kao radni auto. Sto znaci da poenta istog nije da se vozika jedna osoba u praznom autobusu, vec da se nesto preveze istim i zaradi neki dinar.
Meni je ovo prvi put da sam imao priliku da mu merim potrosnju. I kao sto se vidi nisam bas nesto zadovoljan. Po nekoj logici dizelas bi trebalo da bude mnooogo isplativiji za posao od ove varijante. Ugradnja plina... Bojlercina odpada jer je svaki pedalj gepeka neophodan. Boca kod rezervnog tocka... REzervni tocak je sa spoljasnje strane, ispod vozila. Pitanje koliko je tu moguc atest. Znam da su bile neke price kako to prolazi jedino kod Niva.
U svakom slucaju moram poceti "nadleznom" da serviram pricu kako taj plin ne bi bio u opste losa investicija.
Obecana fotografija:

- Ji 4Tze
A kolko je to "dobrano" u kg?
Necu da lupetam i lazem jer nemam pojma koliko je bilo tesko.
Radilo se o elementima od crnog lima. Moglo je biti 300kg a moglo i 500kg.
Ako bi govorili o samom ponasanju vozila neka neki reper bude prevoj rudnik koji sam presao sa nekih ~60km/h, ali nisam u opste forsirao auto. Krenuo sam na vreme, nisam hteo da posrcem svo gorivo... Znaci mogao je sigurno brze da sam potegao u obrtaje. Ovo pricam jer pokusavam da predstavim sliku da je vozilo itekako osetilo teret, ali nije bilo mrcina koja se jedva kretala. Cak daleko od toga, uglavnom se vozilo u opsegu 60-80km/h.
Radilo se o elementima od crnog lima. Moglo je biti 300kg a moglo i 500kg.
Ako bi govorili o samom ponasanju vozila neka neki reper bude prevoj rudnik koji sam presao sa nekih ~60km/h, ali nisam u opste forsirao auto. Krenuo sam na vreme, nisam hteo da posrcem svo gorivo... Znaci mogao je sigurno brze da sam potegao u obrtaje. Ovo pricam jer pokusavam da predstavim sliku da je vozilo itekako osetilo teret, ali nije bilo mrcina koja se jedva kretala. Cak daleko od toga, uglavnom se vozilo u opsegu 60-80km/h.
- Ji 4Tze
Pa nemam pojma, ok mi je to potrošnja za francuski 1.6 16V 

Moje drustvo je pre neku godinu išlo na more Loganom 1.6, njih petorica i do CG je trošio oko 5l...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
I meni bas dosta deluje ovako, ja na tim deonicama ne predjem 6 a gazim auto samo tako. Sa druge strane, 225 kilometara je jaaaako daleko od iole reprezentativnog uzorka potrosnje