Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Naravno da je tako, sve je stvar izbora
Ima dosta normalnih ljudi, ali je stoka pridošla, i glasnija je
Treba zaustaviti pametnije u popuštanju, do grla je došlo
Ima dosta normalnih ljudi, ali je stoka pridošla, i glasnija je
Treba zaustaviti pametnije u popuštanju, do grla je došlo
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Realno danas sa ovim mogućnostima ako hoćeš nije problem sebi da obezbediš porše i plavušu ako te to loži.
Samo je pitanje čega ćeš se odreći i u kojoj meri. Neko npr. morala, neko slobodnog vremena, zavisi od punog faktora ali svakako nije crno-belo kako predstavljate. Relativno jeste jer svakom ovde ko se poziva na moral može nešto nemoralno da se prikači u životu.
Da je moral "egzaktan" bio bi ispisan u zakonu ali nije, zato i postoje sudije, porotnici...internet...
Samo je pitanje čega ćeš se odreći i u kojoj meri. Neko npr. morala, neko slobodnog vremena, zavisi od punog faktora ali svakako nije crno-belo kako predstavljate. Relativno jeste jer svakom ovde ko se poziva na moral može nešto nemoralno da se prikači u životu.
Da je moral "egzaktan" bio bi ispisan u zakonu ali nije, zato i postoje sudije, porotnici...internet...
Boringly average, but also perfect for school run mums
A kako se vi moralni borite protiv nemoralnog šljama?
I ne razumem kako je ovo pismo saobracajca trigerovalo ovu pricu o moralu. Pa lik je ceo radni vek proveo na najnemoralnijem i najkoruptivnijem radnom mestu i nasao se da pise pismo sad kad su poceli da hapse njegovu kriminogenu ekipu i sad je on kao super. Ne branim slinu naravno al ne budimo smesni, pa koliki procenat samo ovog foruma je ucestvovao u kriminalnoj radnji davanja mita i pod sta to potpada pod vasu crno/belo definiciju morala?
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kako je ovo pismo "trigerovalo" (šta god to značilo) raspravu, može da se vidi stranicu ili dve nazad. Moral nije crno-beli niti sam video da je to ovde iko tako postavio, suština je u tome da li te kroz život vode nekakve moralne norme ili ih nemaš. Najgluplja moguća relativizacija je baš ta - jel možeš baš, baš precizno da definišeš svoj moral i da ti je baš sve što radiš u skladu sa tim? Ako ne možeš, onda si potpuno isti kao onaj ko gazi preko mrtvih da bi sebi nešto ostvario. Važi 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Kako moral moze da bude egzaktan kad nije kod svakog isti?
Ovim što si sad napisao si pokazao da je moral relativna stvar.
Jel si častio nekad pandura?
Lako je diskutovati o moralu, bez mnogo trzavica u životu(da ne paptetišem sa punim stomakom i ostalim, mada je za mnogo ljudi u državi i to realan problem).
Ja samo mogu jednu stvar da kažem: do sada sam se uvek vodio računa da budem "čovek od morala", često se boreći protiv vetrenjača sam. Mnogo puta sam najebao zbog toga, zastupajući prave stvari. Tj. one koje bi trebalo da su prave.
To mi NIŠTA pametno nije donelo u životu. Čak ni ne spavam mirno. To što se ja osećam dobro par dana, veoma brzo splasne,kada se suočim sa realnim životnim problemima.
A život, realno, boli patka, dal sam ja moralan ili nisam.

Ja samo mogu jednu stvar da kažem: do sada sam se uvek vodio računa da budem "čovek od morala", često se boreći protiv vetrenjača sam. Mnogo puta sam najebao zbog toga, zastupajući prave stvari. Tj. one koje bi trebalo da su prave.
To mi NIŠTA pametno nije donelo u životu. Čak ni ne spavam mirno. To što se ja osećam dobro par dana, veoma brzo splasne,kada se suočim sa realnim životnim problemima.
A život, realno, boli patka, dal sam ja moralan ili nisam.

What i do for the livin'? I live for the livin'.
Jel zna neko šta bi na kraju s čovekom:
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/25 ... arlen-foto
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/25 ... arlen-foto
Zvuči kao loše opravdanje napisati da je moral relativan.Mr.Rotor napisao:Ovim što si sad napisao si pokazao da je moral relativna stvar.
Tapatalk
Moral nikako nije relativan i vrlo je jasno šta je moralno, a šta ne.
Samo velika većina ljudi relativizuje to u svojoj glavi. Pa je ok dati kintu panduru, a nije ok kad on uzme.
Samo velika većina ljudi relativizuje to u svojoj glavi. Pa je ok dati kintu panduru, a nije ok kad on uzme.

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Nije ok, jasno je. Nema opravdavanja. Niti dajem policajcu bilo sta, niti imam razumevanja da neko prica o moralu, etici i slicno a sam se ne drzi tih principa.
O tome ti pricam, ja smatram za sebe da sam moralan covek a nije da nikad nisam nacinio krivicno delo(npr. davanje mita, za vlast koja ovo cita ovo se desilo pre vise od 10 godina tako da je delo zastarelo).
Opet, ima i ona narodna kad god neko prica o moralu ja se uvatim za novcanik.
Opet, ima i ona narodna kad god neko prica o moralu ja se uvatim za novcanik.