Mada pritom nisam mislio na konkretan primerak, verovatno bi sastavili nešto drugo, ovo deluje da je jeftinije od CX5 i meni lično sa mnogo više karaktera. Aktuelni CX5 mi je bledunjav, a ima jaku cenu, meni najnepozeljnija nova Mazda, CX3 je mis sveta u poredjenju sa njime. Mada mi se ovaj novi CX5 što stiže, svidja...
CX5 je dugo bio lider u toj (najmasovnijoj) klasi crossovera zbog upravljivosti i prostora unutra. I dan danas je svež model i vrlo konkurentan, a to nije lako jer je tu pokolj od konkurencije. Ozbiljno napravljeno vozilo. Peugeot 3008 je više šminka koja imitira suv. Jeste lepo dizajniran, sav je fanki i fensi, ali je Mazda je daleko bolje vozilo.
Pa recimo prtljažnik od 503 litara nasuprot CRV od 442 i Qashqai od 430 i svojevremeno najviše prostora unutra za putnike, trodelno deljiva zadnja klupa u svim varijantama i veliki prostor od 1620litara koji se time dobija. Nije više lider u tome, ali je dugo bio i nije mnogo ni nadmašen od novije konkurencije.
Jesam..stari i novi model. Izvinjavam se. Štaviše Honda je u vrhu sada po tom pitanuu. U svakom slučaju je noviji model, pa nije neprirodno da bude prostraniji.
Pa i tu si omašio, prethodni (moj) CRV ima oko 540l. Honda generalno zna da napakuje veliki prtljažnik u svakoj klasi, Jazz, Civic, HRV, CRV, svi su u vrhu klase po tom pitanju, jedino je Accord kaskao.
Ali nije to ni presudno, 50 litara gore dole, SUV/Crossover klasa je ionako izdeljena da možeš da nađeš vozilo na svakih 5cm dužine, obično adekvatno praćeno i ostalim dimenzijama, pa kako ti odgovara.