Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ako je tako - onda treba (i mora) da postoji cela sluzba (to moze da bude i samo jedna osoba) koja "stoji" ispred doktora, a koja treba da da do znanja pacijentu koliko je bolnici bitno njegovo zdravlje i zadovoljstvo.
Opet se vracamo na privatnu kliniku...
Mene kada klijent nazove i izlozi svoj problem, ma koliko taj klijent bio mali i ne toliko bitan, a njegov problem banalan (cak i ne bi smeo da zove za gluposti jer to nije u sklopu ugovorene obaveze, vec samo za "critical" probleme koji su jasno definisani - ostalo ide na support portal) - on je u tom trenutku "najbitniji i jedini klijent na svetu" - tako mora da se oseca.
Opet se vracamo na privatnu kliniku...
Mene kada klijent nazove i izlozi svoj problem, ma koliko taj klijent bio mali i ne toliko bitan, a njegov problem banalan (cak i ne bi smeo da zove za gluposti jer to nije u sklopu ugovorene obaveze, vec samo za "critical" probleme koji su jasno definisani - ostalo ide na support portal) - on je u tom trenutku "najbitniji i jedini klijent na svetu" - tako mora da se oseca.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Nista nije zamenjenoGrujic napisao:Evo ga, već smo zamenili
Znači više nije privatni urgentni centar koji je republička ustanova i koji sve prima, dnevno pegleda 500+ a hospitalizuje 50+ ljudi, već je privatan bolnički sektor, koji naravno, postoji, ali nema veze sa pričom oko koje se počelo što nas vraća na tvoj bezobrazluk.

Privatni centar koji prima i urgentne slucajeve, sve prima koji mogu da plate direktno ili preko osiguranja (privatnog opet jer drzavno jos ne vazi za privatan sektor), dnevno pregleda 500+ (dosta vise) a u krevetima ima mozda 50+ a mozda i manje ljudi zavisno od trenutnog stanja.
To da li je republicka ustanova nemam pojma, a ne znam ni sta ti to znaci.
Zvanicna, akreditovana od ministarstva sa licencama i svime sto treba.
Ti se opet vracas na svoj bezobrazluk. Nije pricano o velicini i broju pacijenata nego o pristupu poslu. Stav "pa sta neka ceka" ima direktne veze sa time.
Ovo sam Deliji odgovorio
A sad bas preterujes i karikiras.
Ma tako je i u zdravstsvu, zaista nisi u pravu sad.
Kakva god da je situacija trude se svipo Klinickom centru i svaki pacijent bude zbrinut i kompletno odadjen.
Pa ljudi sta vam je dolaze ljudi za svakakve sitnice da ne kazem gluposti u UC i naravno svi budu primljeni i pregledani.

A sad bas preterujes i karikiras.
Ma tako je i u zdravstsvu, zaista nisi u pravu sad.
Kakva god da je situacija trude se svipo Klinickom centru i svaki pacijent bude zbrinut i kompletno odadjen.
Pa ljudi sta vam je dolaze ljudi za svakakve sitnice da ne kazem gluposti u UC i naravno svi budu primljeni i pregledani.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Delija, malo si smešan da porediš svoj posao sa doktorima medicine po bilo kom osnovu. Isitna je da ste u savremenoj civilizaciji dobili na značaju, ali ipak treba imati mere.
Ako ćemo pravo, među programerima je veliki stepen neprofesionalnosti, nezainteresovanosti i kurcobolje za posao i klijente, nametanje rešenja, odsutvo sluha za želje klijenata ili potpunu nemogućnost da shvati klijnetove potrebe već žele da ga ukalupe u neki svoj pattern koji znaju da rade. Kad bi takvi bili doktori svi bi živi poumirali. Može vam se jer ste traženi imate posla, a i dobro zarađujete, "tako da razumem, ali ne podržavam".
Čast izuzecima, ali u pristupu poslu najviše ličite na molere - kao i oni primite 4 posla odjedanput, radite na jednom koji vam se najviše isplati, a ostalo troje zajebavate...na dosta načina da sad ne i to ne širim.
Ništa lično, možda si ti potpuna supriotnost od svega ovog šti sam napisao, ali nažalost imam toliko direktnih i indirektnih primera da čvsto stojim iza toga što sma napisao.
Ako ćemo pravo, među programerima je veliki stepen neprofesionalnosti, nezainteresovanosti i kurcobolje za posao i klijente, nametanje rešenja, odsutvo sluha za želje klijenata ili potpunu nemogućnost da shvati klijnetove potrebe već žele da ga ukalupe u neki svoj pattern koji znaju da rade. Kad bi takvi bili doktori svi bi živi poumirali. Može vam se jer ste traženi imate posla, a i dobro zarađujete, "tako da razumem, ali ne podržavam".

Čast izuzecima, ali u pristupu poslu najviše ličite na molere - kao i oni primite 4 posla odjedanput, radite na jednom koji vam se najviše isplati, a ostalo troje zajebavate...na dosta načina da sad ne i to ne širim.
Ništa lično, možda si ti potpuna supriotnost od svega ovog šti sam napisao, ali nažalost imam toliko direktnih i indirektnih primera da čvsto stojim iza toga što sma napisao.
starac vujadin napisao:Ono što je loše je što se daje medijski prostor nekome ko je nezadovoljan (uglavnom neosnovano) i raspiruje se atmosfera linča i hajke, pa onda i ne treba da čudi što dođu i tuku doktore i ruše po bolnicama. Uz to, niko za to da odgovara nego se takvi potezi i pravdaju. Kad doktor pogreši treba mu uzeti licencu, pa i u zatvor ako treba (ako je namerno loše lečio pacijenta što je dovelo do neke tragedije...ali to je ekstremno retko), ali i onaj koji ruši i bije da plati štetu ili u zatvor bez obzira što je doživeo tragediju.
Setimo se samo zoinog zakona I kakav uticaj ima danas.
Znači prima moždane udare, srčane udare, unesrećene u saobraćajnim udesima, radnike koji su pali sa građevine, i svih 500+ bez zakazaivanja? I svaki od 500+ je pregledan u roku od pola sata?ljubitelj napisao: Privatni centar koji prima i urgentne slucajeve
Koji je to centar? Zašto da ne, to treba izreklamirati.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Jeste bilo priče o tome, ti si pričao o nečemu drugom.ljubitelj napisao:Nista nije zamenjenoGrujic napisao:Evo ga, već smo zamenili
Znači više nije privatni urgentni centar koji je republička ustanova i koji sve prima, dnevno pegleda 500+ a hospitalizuje 50+ ljudi, već je privatan bolnički sektor, koji naravno, postoji, ali nema veze sa pričom oko koje se počelo što nas vraća na tvoj bezobrazluk.
Privatni centar koji prima i urgentne slucajeve, sve prima koji mogu da plate direktno ili preko osiguranja (privatnog opet jer drzavno jos ne vazi za privatan sektor), dnevno pregleda 500+ (dosta vise) a u krevetima ima mozda 50+ a mozda i manje ljudi zavisno od trenutnog stanja.
Ti se opet vracas na svoj bezobrazluk. Nije pricano o velicini i broju pacijenata nego o pristupu poslu. Stav "pa sta neka ceka" ima direktne veze sa time.
I opet menjaš

Republički znači da cela zemlje, pa i okolne zemlje!, gravitiraju ka njemu, znači u kom god delu Srbije da se dijagnostiuje slučaj, samo se spakuje u sanitet i biće primljen, non stop radi, sve specijalnosti su tu prisutne itd. Dalje, ne da pregleda 500+, nego da pregleda 500+ urgentnih, i ne da leže u trenutku 50+, nego da se toliko hitnih primi za 24h! Ukupno pregledanih ne-hitnih, i ukupno leži daleko više. Al opet ne govoriš koji je to centar/sistem.
Ajde lepo kaži o čemu ti pričaš, bez uvijanja i daj smisao onome što govoriš.
Nemoj uopsteno, imas konkretan slucaj koji je @delija izneo. Cekalo se par sati da se pojavi neko od osoblja.vamik napisao:Na pultu kad se javljas i predas knjizicu ili licnu kartu dezurni tehnicar pita zbog cega se javljate ili kad hitna donese na nosilima da svoj uput. .
Nebitno je za pacijenta ko je nesto pogresno napravio i odredio u organizaciji. Pacijent je klijent, o tome treba da razmisljaju lekar(i), uprava i ostali u lancu. Oni su tu zbog pacijenata a ne obrnuto.vamik napisao:Kad govoris drzava je tako odredila a tebi je to nebitno, pa svugde u svetu se postuje sto odredjeno ministarstvo izda. .
Ti tu bitnu cinjenicu ne prihvatas iline primecujes.
Nebitno je meni, nebitno je svakome to ko unutar "firme" obavlja menadzerske poslove i donosi odluke.
Netacno je da se svudge u svetu ponasa prema pacijentu sa stavom "pa sta neka ceka".
Ne verujem ni da je takvo postupanje odredilo ministarstvo.
VMA ne radi samo vojne osiguranike. Mozes da se upoznas ako vec kao doktoru ti to nije poznato.vamik napisao:A vidim da si se uhvatio VMA ni o tome ne znas nista, oni rade samo svoje vojne osiguranike kojih je dalekoooooooo manje nego ostalih civilnih pacijenata.A uskoce u pomoc kada je nesto vanredno.
Tako je barem na VMC u Petrovaradinu da se ogradim odmah a mislim samo mislim da je i na VMA.
I opet, nije bitan broj pacijenata za pristup doktora svom poslu.
VMA sam ti naveo kao (nekada, ne znam da li i sada) primer dobre organizacije u drzavnom sektoru.
Ti si napisao da je "pa sta neka ceka pacijent" po tebi normalno ponasanje. U tome se ne slazemo.
Da li je realno da neko poredi doktora u urgentnom centru sa dežurnim hotline za softver?
Konkretno radim, vodim globalni centar, jedne veoma ozbiljne firme koja se bavi veoma ozbiljnim poslom i ne smatram da je to u rangu jednog jedinog dežurnog doktora. Dapače, jedan jedini život koji mu je u rukama više vredi nego svi sistemi problemi koje ćemo ikad rešiti dokle god ova moja firma postoji.
Nema bre tu poređenja i tačka. Zdravlje stavka broj jedan, sve ostalo je čista sprdnja naspram.
Takvo je tržište da ljudi kao mi mnogo više zarađuju od doktora i to ne samo kod nas. Jednostavno je tako. Ne daj bože da su ljudi lekari iz čisto ekonomskih poriva, pa svi bi otišli da rade nešto drugo, a ja bih drndao softver dok me ne potkači nešto i sa svojom platom većom od doktorske bih mogao samo svoje cenjeno dupe da obrišem, ako uopšte stignem da se userem pre nego što odapnem.
Mogao sam i kraće da napišem -kapa dole svim doktorima svuda, a pogotovo u Srbiji. Svim zdravstvenim radnicima. Hvala vam što postojite.
Tapatalk
Konkretno radim, vodim globalni centar, jedne veoma ozbiljne firme koja se bavi veoma ozbiljnim poslom i ne smatram da je to u rangu jednog jedinog dežurnog doktora. Dapače, jedan jedini život koji mu je u rukama više vredi nego svi sistemi problemi koje ćemo ikad rešiti dokle god ova moja firma postoji.
Nema bre tu poređenja i tačka. Zdravlje stavka broj jedan, sve ostalo je čista sprdnja naspram.
Takvo je tržište da ljudi kao mi mnogo više zarađuju od doktora i to ne samo kod nas. Jednostavno je tako. Ne daj bože da su ljudi lekari iz čisto ekonomskih poriva, pa svi bi otišli da rade nešto drugo, a ja bih drndao softver dok me ne potkači nešto i sa svojom platom većom od doktorske bih mogao samo svoje cenjeno dupe da obrišem, ako uopšte stignem da se userem pre nego što odapnem.
Mogao sam i kraće da napišem -kapa dole svim doktorima svuda, a pogotovo u Srbiji. Svim zdravstvenim radnicima. Hvala vam što postojite.
Tapatalk
- Grujic
- Moderator
Daleko do toga je VMA otvorena skroz i da radi potpuno otovreno, vrlo rado šalju od sebe civilne oiguranike.
Pa kako kad Ljubitelj kaze drugacije
Covek najpametniji u temi a cak nije ni iz struke.Klasika u Srbiji svi sve znaju.
Za Ljubitelja.
Ko kaze da ga nisu pitali zbog cega se javlja??
Nemam ja o cemu da razmisljam i ispravljam krive drine.Isto kao i u svakom drugom poslu radis po protokolu koji ti izda nadredjeni i koji mora da se postuje a to da li odgovara ili NE odgovara meni ili pacijentu ne interesuje nikoga.Nazalot ali ja radim po protokolu.
Uopste ne moram da se upoznajem kako radi VMA nisam njihov zaposlen.
Ja sam napisao pa sta ako ste cekali.Da li mu je zivot bio ugrozen??Da li primljen i obradjen??
Pa i u operacionoj sali postoji program i pacijenti cekaju u Spanu.
Apsolutno ne vladas materijom a pricas kao da sve znas tako da ne bih vise sirio pricu.

Covek najpametniji u temi a cak nije ni iz struke.Klasika u Srbiji svi sve znaju.
Za Ljubitelja.
Ko kaze da ga nisu pitali zbog cega se javlja??
Nemam ja o cemu da razmisljam i ispravljam krive drine.Isto kao i u svakom drugom poslu radis po protokolu koji ti izda nadredjeni i koji mora da se postuje a to da li odgovara ili NE odgovara meni ili pacijentu ne interesuje nikoga.Nazalot ali ja radim po protokolu.
Uopste ne moram da se upoznajem kako radi VMA nisam njihov zaposlen.
Ja sam napisao pa sta ako ste cekali.Da li mu je zivot bio ugrozen??Da li primljen i obradjen??
Pa i u operacionoj sali postoji program i pacijenti cekaju u Spanu.
Apsolutno ne vladas materijom a pricas kao da sve znas tako da ne bih vise sirio pricu.
Ne, nista ja ne menjamGrujic napisao:Jeste bilo priče o tome, ti si pričao o nečemu drugom.ljubitelj napisao:Nista nije zamenjenoGrujic napisao:Evo ga, već smo zamenili
I opet menjaš
Republički znači da cela zemlje, pa i okolne zemlje!, gravitiraju ka njemu, znači u kom god delu Srbije da se dijagnostiuje slučaj, samo se spakuje u sanitet i biće primljen, non stop radi, sve specijalnosti su tu prisutne itd. Dalje, ne da pregleda 500+, nego da pregleda 500+ urgentnih, i ne da leže u trenutku 50+, nego da se toliko hitnih primi za 24h! Ukupno pregledanih ne-hitnih, i ukupno leži daleko više. Al opet ne govoriš koji je to centar/sistem.

Da, za tu tvoju definiciju jeste republicki posto opsluzuje i pacijente susednih zemalja.
Non stop radi, sve specijalnosti prisutne, prima sve koji mogu da plate.
Brojeve si prvi put sada pomenuo, zaista ne znam koliko kojih pacijenata po vrsti/ zahtevnosti prima dnevno, niti je uopste bila prica o brojevima.
Broj doktora i svih ostalih resursa se uskladjuje sa kapacitetom ustanove, princip je isti.
Nije uopste tema kolicina vec nacin ponasanja prema pacijentu.
Da li ga ostavis da ceka satima kao vrecu krompira ili u najkracem roku pristupas resavanju njegove potrebe.
Samo o tome je celo vreme prica, o pristupu poslu i primeru koji je @delija objasnio iz prakse koja se njemu dogodila.
Ili ne verujes mozda da je tako kako je opisao moguce kod nas?
Zar ti i dalje ne prepoznajes o kom privatnom sistemu se radi, prosto mi neverovatno.
Pa nema ih deset da bi razmisljao.
Moram da te uhvatim pod ruku pa odvedem na jedan kraci obilazak, nema druge vidim

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
I ti kačiš slike Mire Marković.Geza napisao:
Imate vremena do ponoći.

Sent from mTalk
Širim haos!
- Grujic
- Moderator
Brojeve sam samo ponovio, rekao sam ih i prvi put, ne ne prepoznajem, posto oni za koje ja znam ne rade u kapacitetu koji je ovde uzet za primer.ljubitelj napisao:Ne, nista ja ne menjamGrujic napisao:Jeste bilo priče o tome, ti si pričao o nečemu drugom.ljubitelj napisao:Nista nije zamenjenoGrujic napisao:Evo ga, već smo zamenili
I opet menjaš
Da, za tu tvoju definiciju jeste republicki posto opsluzuje i pacijente susednih zemalja.
Non stop radi, sve specijalnosti prisutne, prima sve koji mogu da plate.
Brojeve si prvi put sada pomenuo, zaista ne znam koliko kojih pacijenata po vrsti/ zahtevnosti prima dnevno, niti je uopste bila prica o brojevima.
Broj doktora i svih ostalih resursa se uskladjuje sa kapacitetom ustanove, princip je isti.
Nije uopste tema kolicina vec nacin ponasanja prema pacijentu.
Da li ga ostavis da ceka satima kao vrecu krompira ili u najkracem roku pristupas resavanju njegove potrebe.
Samo o tome je celo vreme prica, o pristupu poslu i primeru koji je @delija objasnio iz prakse koja se njemu dogodila.
Ili ne verujes mozda da je tako kako je opisao moguce kod nas?
Zar ti i dalje ne prepoznajes o kom privatnom sistemu se radi, prosto mi neverovatno.
Pa nema ih deset da bi razmisljao.
Moram da te uhvatim pod ruku pa odvedem na jedan kraci obilazak, nema druge vidim
Sent from my HTC One using Tapatalk