Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
[quote="Delija"]@vamik
Gde bi nam bio kraj da je tako - ja navodim konkretne primere ljudi koji rade posteno svoj posao, a relativno su slabo placeni za to.
Nisu zadovoljni, bune se, ali u isto vreme ne zabusavaju i niko ne trpi zbog njih.
A lekari zabusavaju?? Urgentni nekad stao sa radom? Operativni program u salama stao?
Uhvatio si se jednog primera i vrtis ga non stop.
Znas li koliko njih nema zdravstvenu knjizicu bude primljeno na odgovornost upravnika odeljenja i operisano.
Opet ponavljam meni je zao svakog coveka pa i tvog druagara ali zaista ne znam sta se njemu desilo sem tvoje tvrdnje da su lekari krivi.I na osnovu toga dva dana pljujes samo po lekarima a svi ostali su krajnji profesionalci.
Gde bi nam bio kraj da je tako - ja navodim konkretne primere ljudi koji rade posteno svoj posao, a relativno su slabo placeni za to.
Nisu zadovoljni, bune se, ali u isto vreme ne zabusavaju i niko ne trpi zbog njih.
A lekari zabusavaju?? Urgentni nekad stao sa radom? Operativni program u salama stao?
Uhvatio si se jednog primera i vrtis ga non stop.
Znas li koliko njih nema zdravstvenu knjizicu bude primljeno na odgovornost upravnika odeljenja i operisano.
Opet ponavljam meni je zao svakog coveka pa i tvog druagara ali zaista ne znam sta se njemu desilo sem tvoje tvrdnje da su lekari krivi.I na osnovu toga dva dana pljujes samo po lekarima a svi ostali su krajnji profesionalci.
Poslednja izmena od vamik u 31 Dec 2016, 17:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Ucinilo mi se da si rekao za isti posao. Prica kako profesionalizam nije povezan sa parama su price iz srednjeg veka. Pa sama definicja profesionalizma ukljucuje zaradu. Ako covek za svoj izuzetno odgovoran visesmenski rad (vma - iskustvo 25 godina) dobija para manje nego sto je potrebno za iole prezivljavanje o kakvom profesionalizmu mi pricamo. Samo neko ko celu pricu gleda sa visine moze tako nesto da prica.
PS: Svakome normalnomsavest nalaze da radi najbolje sto moze ako je iole profesionalan, ali se zivot ne moze tako idealisticki gledati. Meni je to bio razlog zasto sam otisao iz zemlje iako bi mi "standard" bio mnogo bolji u Srbiji nego ovde, ali mnogo stvarri ne mogu lako da se plate - da se uzdignes iz mase..
PS: Svakome normalnomsavest nalaze da radi najbolje sto moze ako je iole profesionalan, ali se zivot ne moze tako idealisticki gledati. Meni je to bio razlog zasto sam otisao iz zemlje iako bi mi "standard" bio mnogo bolji u Srbiji nego ovde, ali mnogo stvarri ne mogu lako da se plate - da se uzdignes iz mase..
Poslednja izmena od ljuba u 31 Dec 2016, 17:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Nisam za reklamiranje, ne brinem se da neko ne bi dosao do informacije. Siguran sam da ce saznati jer se dosta reklamiraju (bilbordi, stampa, mediji). Opsta bolnica na Novom Beogradu sa poliklinikom, porodilistem, apotekom, transportom radi 0-24 i stalno je dezurna.perfiko napisao:Ljubitelju, evo, kumim te, reci nam ime te privatne klinike koja prima urgentne pacijente, unesrećene, srčani, moždani udar, odsečena ruka, prostrelne rane. Pa još u kapacitetu u kome si napisao. Ne drži nas u neznanju. To su korisne informacije koje nekome mogu da spasu život.
Taksisti im znaju sve lokacije po gradu. Drzavne bolnice takodje saradjuju. Mislim da nema doktora u gradu koji ne zna za njih direktno ili makar indirektno preko kolega.
Knjizica ti ne vazi a ako si osiguran u nekom od fondova svaki od njh ce te uputiti, i cak stavise u tvoje ime zakazati sve sto treba odnosno poslati odobrenje da te prime.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
BTW, kad se vec povela prica o automobilima koje ljudi voze, nesto ne vidim da doktori imaju los vozni park...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Sad se prebacuje tema...
Da ali sa svojih 50 godina zivota mozda.
Sa 32 ja ne znam ni jednog a da ga nije dobio na poklon.
Da ali sa svojih 50 godina zivota mozda.
Sa 32 ja ne znam ni jednog a da ga nije dobio na poklon.
- Delija
- Kontakt:
Tema je ista. Upravo ti si pokrenuo tu pricu, samo je tek sad dosla na dnevni red - ja kazem da ne vidim da doktori nemaju para za solidan auto.
Imaju i oni sa 35-40 godina, Naravno da nece sa 25.
Imaju i oni sa 35-40 godina, Naravno da nece sa 25.
Poslednja izmena od Delija u 31 Dec 2016, 17:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Kao sto ni ja ne vidim razlog da samo ti i Ljubitelj toliko pljujete po lekarima na osnovu
samo tvog iskustva i jednog slucaja o kome ne znamo nista konkretno.
samo tvog iskustva i jednog slucaja o kome ne znamo nista konkretno.
- Delija
- Kontakt:
Lose brojis - nismo jedini ni pod razno.
Samo ti selektivno citas.
Da. Imaju. Posle sto neko rece, 20 godina rada. Ili, ako rade na dva tri mesta pored bolnice. Kako običan lekar sa 50k dinara plate da kupi npr bmw?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kada sam ležao na VMA, zbog rutinske operacije, ubedljivo najljubaznije osoblje je bilo ono sa (verovatno) najmanjom platom tamo, a to su negovateljice (ili kako ih zovu), kao i higijeničarke. Oni rade dosta prljavog posla tamo.
Sestre (osim jedne) i doktori, bezveze je trošiti reči. Pritom, neke stvari se ne mogu pripisati obimu posla, stresu, ovom ili onom, već jednostavno drskošću, ili nedostatku osećaja za druge.
Da ne pričam da sam na kraju, kada nekako dođoh do službe za prava pacijenata, koja bi trebala biti lako dostupna, dobio zapanjujuć odgovor.
Na moj opis celokupne situacije i primedbu da mi je operacija urađena loša, ako je i urađena i da sigurno nije rađeno ono što je doktorka napisala na uputu za istu, odgovor je bio: Ako sumnjate, dođite i platite pregled kod DR.XXXX (koji je načelnik te službe i jedan od najcenjenijih u tom poslu), pa neka od da mišljenje, tu nema greške. To znači da su ostali šarlatani koji vežbaju?! Pri čemu je mene operisao neki sa gomilom diploma i održanih seminara/predavanja, usavršavan ovde ili onde. Povrh svega, kontrole se zakazuju ko zna koliko unapred i nikad on da bude tu. Čak me sestra pitala zašto kod njega nisam zakazao!? Pa jesam ja, ali očigledno čovek ima druge planove vazda, samo nije tamo gde treba da bude. Na kraju me pregleda neki njegov kolega i predloži mi operaciju - a ja došao na kontrolu nakon iste
I pozdrav za kolegu forumaša koji je ležao sa mnom tamo, ukoliko još uvek prati forum.
Njega je operisao "glavni", a nas ostale ovi "praktikanti". Da vidite kakva je razlika u pristupu osoblja, u zavisnoti od toga ko vas operiše, tj "čiji je" pacijent. A iste sestre. Samo prvospomenute negovateljice ne dele pacijente, već rade svoj posao.
A na kineskim toplomerima svi na oko 35C, jedan prebaci do 36 i dobio lekić za spuštanje T
I dalje poštujem svakoga ko je otišao na medicinu i stvarno time hoće da se bavi. Ipak, kao i u svakom poslu, pitanje je i koliki si čovek.
Sestre (osim jedne) i doktori, bezveze je trošiti reči. Pritom, neke stvari se ne mogu pripisati obimu posla, stresu, ovom ili onom, već jednostavno drskošću, ili nedostatku osećaja za druge.
Da ne pričam da sam na kraju, kada nekako dođoh do službe za prava pacijenata, koja bi trebala biti lako dostupna, dobio zapanjujuć odgovor.
Na moj opis celokupne situacije i primedbu da mi je operacija urađena loša, ako je i urađena i da sigurno nije rađeno ono što je doktorka napisala na uputu za istu, odgovor je bio: Ako sumnjate, dođite i platite pregled kod DR.XXXX (koji je načelnik te službe i jedan od najcenjenijih u tom poslu), pa neka od da mišljenje, tu nema greške. To znači da su ostali šarlatani koji vežbaju?! Pri čemu je mene operisao neki sa gomilom diploma i održanih seminara/predavanja, usavršavan ovde ili onde. Povrh svega, kontrole se zakazuju ko zna koliko unapred i nikad on da bude tu. Čak me sestra pitala zašto kod njega nisam zakazao!? Pa jesam ja, ali očigledno čovek ima druge planove vazda, samo nije tamo gde treba da bude. Na kraju me pregleda neki njegov kolega i predloži mi operaciju - a ja došao na kontrolu nakon iste

I pozdrav za kolegu forumaša koji je ležao sa mnom tamo, ukoliko još uvek prati forum.
Njega je operisao "glavni", a nas ostale ovi "praktikanti". Da vidite kakva je razlika u pristupu osoblja, u zavisnoti od toga ko vas operiše, tj "čiji je" pacijent. A iste sestre. Samo prvospomenute negovateljice ne dele pacijente, već rade svoj posao.
A na kineskim toplomerima svi na oko 35C, jedan prebaci do 36 i dobio lekić za spuštanje T

I dalje poštujem svakoga ko je otišao na medicinu i stvarno time hoće da se bavi. Ipak, kao i u svakom poslu, pitanje je i koliki si čovek.
- Delija
- Kontakt:
Sestrama i osoblju skidam kapu i poklanjam se do poda

Upravo to se i ja pitam.nenad.fil napisao:Kako običan lekar sa 50k dinara plate da kupi npr bmw?
I opet skretanje sa teme.Ok neka je i vise.Delija napisao:Lose brojis - nismo jedini ni pod razno.
A argumente nemas nikakve da ih i mi imamo pa da prodiskutujemo.
Lepo sam ti argumentovano pokusao pribliziti kako i zasto tako fukcionise Urgentni Centar.
I stalno spominjes neke slucajeve oko tebe kako su greskom lekara stradali.Jel tuzen neko od lekara?
Ima li kakvih vestacenja o tim slucajevima?
Aha a sad sestrama i osoblju skidas kapu a lekarima ne?Kroz postove i tvoja pisanja sam stekao totalno drugaciji i realniji utisak.
- Delija
- Kontakt:
Ponavljam - kome da tuzim? Upravi vodovoda?
Naravno da smo se zalili - ali uzalud.
"Komisija" su isti ti lekari i/ili iz istog lobija + nacelnik. Nema trika da se tu bilo sta uradi. Teoretske sanse nema.
"Kadija te tuzi, kadija ti sudi."
Nije uopste bio akcenat na njima.
Oni trpe i pacijente i iste te snobove od doktora (cast izuzecima!).
"Komisija" su isti ti lekari i/ili iz istog lobija + nacelnik. Nema trika da se tu bilo sta uradi. Teoretske sanse nema.
Los si utisak stekao. Opet selektivno citas. Jel sam ih negde pomenuo uopste?vamik napisao:Aha a sad sestrama i osoblju skidas kapu a lekarima ne?Kroz postove i tvoja pisanja sam stekao totalno drugaciji i realniji utisak.
Nije uopste bio akcenat na njima.
Oni trpe i pacijente i iste te snobove od doktora (cast izuzecima!).
Poslednja izmena od Delija u 31 Dec 2016, 18:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Delija napisao:Ponavljam - kome da tuzim? Upravi vodovoda?
Totalno netacno.
Za prvu konstataciju ne razumem za sta da tuzis?
A za drugu isto.Angazujes advokata, radi se vestacenje, ako niste zadovolnji platite druge vestake ili cak ne moraju biti iz nase drzave ako ne verujete.I ako ste zaista sigurni da je krivica lekara.
Ko trpi ne razumem??Nije njihovo da trpe nista nego da rade svoj posao koji je predvidjen zakonom i za koje su skolovane.
Poslednja izmena od vamik u 31 Dec 2016, 18:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Ja se slažem da lekari u Srbiji nisu dovoljno plaćeni ali apsolutno podržavam Delijin stav da to ne sme da bude izgovor za primanje mita i neprofesionalan odnos prema pacijentima. Ja sam čuo priče od ljudi u Srbiji da isti lekar uopšte nije isti u državnoj bolnici i privatnoj praksi. To za mene nije u redu i mislim da svi osim njih imaju pravo za takav odnos prema poslu.